Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 11

„Roko naktys“: „Wolfsome“ tikisi pašėlti iki ryto, „The Station“ laukia pagrindinių žvaigždžių

„Šiais metais „Roko naktys“ turi labai aiškų posūkį į modernų, šiuolaikišką roką grojančias grupes, nes tie, kas atvažiuos, galės girdėti tai, kas šiuo metu yra įdomiausia Lietuvoje ir pasaulyje, kitaip sakant, tai bus ne tavo tėčio rokenrolas“, – sako grupės „The Station“ vokalistas Mykolas Katkus, šį savaitgalį su bendražygiais praleisiantis Klaipėdoje. Ten jau ruošiasi ir „Wolfsome“ – „Roko naktų“ scenoje jie koncertuos jau šį, penktadienio vakarą.
„Wolfsome“
„Wolfsome“ / Festivalio „Roko naktys“ nuotr.

„Bus kaip visada: iki ryto ir raudonom akim“, – juokiasi „Wolfsome“ lyderis Martynas Krasnovas, keldamas bures Klaipėdos link.

Uostamiestyje, laivų remonto elinge, po efektingais metalo griaučiais, šį savaitgalį įvyks festivalis „Roko naktys“. Ką tik santuokos žiedu pasipuošęs Martynas dėl to netgi neišvyko medaus mėnesio. „Gal kur nors skrisime rudenį... Dabar nėra kada: daug koncertų, „Roko naktys“... Tai bus paskutinis mūsų festivalis šią vasarą, paskui sėsime prie naujų darbų. Gal iš to gims naujas EP, gal pilnas albumas, dar nesame nusprendę. Bet kūrybinėje erdvėje planuojame stipriai padirbėti, o šį savaitgalį dar gerai pasilinksminsime „rokuose“, – sako M.Krasnovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Wolfsome“ lyderio Martyno Krasnovo vestuvės: duetas su žmona Egle ir rokenrolas iki paryčių

Šią vasarą į valias koncertų surengė ir neseniai debiutavę, bet jau spėję daug nuveikti vilniečiai „The Station“. „Per šią vasarą subrendo mūsų skambesys, dabar jis – aštresnis, ryškesnis, o pasirodymai tapo gerokai energingesni. Be to, šią vasarą festivalyje „Galapagai“ nugalėjome „AGATA proveržio“ konkursą ir pelnėme galimybę pasirodyti M.A.M.A apdovanojimuose. Mums tai – didelis džiaugsmas. Darbų daug, ką tik nufilmavome dainos „Nesustok“ vaizdo klipą – netrukus turėtų išvysti dienos šviesą“, – pasakoja „The Station“ lyderis M.Katkus.

Ryčio Šeškaičio nuotr./„The Station“
Ryčio Šeškaičio nuotr./„The Station“

Vokalistas sako, kad „Roko naktys“ įpareigoja rinktis kietesnę programą, todėl jų šeštadienio koncerte Klaipėdoje bus mažiau sintezatorių, daugiau gitarų.

„Turime dvi gitaras, bosą, būgnus ir du vokalistus, – šou visada būna įspūdingi. Be to, bus labai įdomu „Roko naktų“ scena dalintis su tokiais žymūnais kaip „Blood Red Shoes“. Žiauriai gera grupė, senai buvau ją atradęs. „Blood Red Shoes“ yra iš tos pačios kartos kaip „Foals“, su kuriais karjeros pradžioje buvo gretinami, taip pat stilistiškai jie truputį panašūs į „The Kills“ ar „Arctic Monkeys“. Vėliau „Blood Red Shoes“ labai lygino su „Royal Blood“, bet jiems vis pritrūkdavo kokio nors hito. Nors, mano galva, tai, kad jie neturi radijo nugrotos dainos, dar nereiškia, kad jie kuo nors nusileidžia minėtoms grupėms. „Blood Red Shoes“ – labai įdomūs ir smagu, kad mes galime pamatyti šią grupę geru laiku, – dar prieš jiems tampant superpopuliariais. Du žmonės, o sugeba viską susprogdinti... Aš manau, kad bus labai faina“, – sako M.Katkus.

Savo ruožtu „Wolfsome“ nariams smalsu, ką pirmąją festivalio naktį parodys serbai „Repetitor“.

„Domėjausi jais, pasižiūrėjau vaizdo įrašus, man patiko. Norėsiu gyvai pasiklausyti, pamatyti, kaip chebra atrodo, – sako M.Krasnovas. – Tai, kad „Roko naktys“ šiemet vyksta Klaipėdoje, aš asmeniškai labai teigiamai vertinu. Manau, kad viskas bus labai gerai. Dar kitokia chebra turėtų susirinkti... Esu tos nuomonės, kad prie jūros blogai nebūna, apskritai niekada.“

„Roko naktų“ koncertai penktadienį ir šeštadienį prasidės 18 val. ir tęsis iki 2 val. nakties. Festivalyje be minėtų grupių pasirodys ir „Colours of Bubbles“, „Freaks on Floor“, „Frank Fitts“, BIX, daugelis kitų gerai žinomų vardų.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Wolfsome“ lyderio Martyno Krasnovo vestuvės: duetas su žmona Egle ir rokenrolas iki paryčių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius