Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saulės Kliošas“ pristato naujausią dainą „Melotronas“: atskleidė, ką reiškia pavadinimas

Grupė „Saulės Kliošas“ naujus metus pradeda ypatingai – meilės dienos proga, kartu su vaizdo klipu, pristato naujausią savo kūrinį – „Melotronas“, kviečia į savo koncertus Vilniuje, Kaune ir Kretingoje bei žada daug naujienų savo gerbėjams.
Saulės Kliošas
Saulės Kliošas / Joanos Suslavičiūtės & Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr.

„Pavadinome dainą kiek neįprastai, nes pagrindinis instrumentas dainoje ir yra melotronas, kurio skambesys kuria nostalgijos, šviesaus liūdesio nuotaiką. Tai buvo mūsų dainos juodraštinis pavadinimas, nusprendėme jį palikti. Tikimės, klausytojams tai nebus iššūkis, nes šio žodžio nedainuoju dainoje nė kart. „Melotronas“ – yra daina, kurią mes laikėme savo privačioje muzikos bibliotekoje ilgą laiką. Vis neradome tinkamos progos dainą išleisti, vis ieškojome jai vizualių sprendimų. Džiaugiuosi, kad pagaliau ji išvydo dienos šviesą ir klausytojai galės išgirsti bei pamatyti jos vizualią versiją. Pati daina yra apie jausmus, kurie aplanko gyvenant mažoje bendruomenėje, kai viską vieni apie kitus žinome. Ši situacija buvo atramos taškas rašant dainą, nors ji, galų gale (kaip ir visos „Saulės Kliošo“ dainos), gavosi meilės istorija“, – pasakoja grupės vokalistė Justė Starinskaitė.

Saulės Kliošas, daina „Melotronas“:

VIDEO: Saulės Kliošas - Melotronas

Laurynas Šarkinas apie naują kūrinį priduria: „dainos idėją inspiravo realybė, asmeniniai netobulumai, prisirišimas, nesugebėjimas paleisti ir branginimas to, kas svarbu pačiam, bet ne tiek kitiems. Žinutė, kurią norėjosi perduoti, irgi ilgainiui išsilieja, nes ji laike nebesvarbi, nors sukasi ratu manyje.. nepasiekdama adresato. O jei klausytojas atranda asociacijų ar lengvumą, plaukiantį su besisukančiu ratu, šiltu fleitų garsu, nuostabu. Tai, ką kuriame – inspiruota mūsų patirčių, gyvenimo, pojūčių, žinių. Viskas sukurta, tikra, neskolinta. „Melotronas“, tai pilnos formos pop baladė. Įkvėpta akademinės muzikos. Tai bandyta atspindėti su lengvumu ir akademiniu humoru ir video klipe. Jis lengvas, mainstream’inis ir su sekretais tarp eilučių. Kaip ir mes: ,,Justė ir Laurynas“.

Joanos Suslavičiūtės & Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Saulės Kliošas
Joanos Suslavičiūtės & Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Saulės Kliošas

Muzikiniame klipe, režisuotame Nerijaus Širvio, vaizduojamas užstrigimas santykiuose, iš kurio negali rasti išėjimo. Esi lyg įkalintas savo erdvėje, savo susikurtame pasaulyje. Tik priėmus tam tikrus sprendimus, pakeitus savo veiksmus, situacija ir tavo vidinė būsena, pasikeičia. „Tikimės, kad klausytojai susikurs dar ir savo versijas ir apie tai mums parašys, papasakos, juk visuomet labai įdomu sužinoti, ką dainos reiškia ir kaip dainų istorijas interpretuoja mūsų klausytojai“, – sako grupės nariai.

Paklausti, kokios naujienos dar laukia grupės gerbėjų šiais metais, „Saulės Kliošo“ nariai Laurynas Šarkinas ir Justė Starinskaitė atskleidžia: „šiems metams išsikėlėme sau daug tikslų, kuriuos jau pradedame įgyvendinti: naujos dainos „Melotronas“ išleidimas, kartu su vaizdo klipu, net dviejų, pirmą kartą per grupės istoriją, vinilinių plokštelių leidyba, pavasarį mūsų visų laukia „Meilės Mieste“ albumo pristatymo koncertas, na ir dar daug mūsų pasirodymų ir staigmenų skirtinguose Lietuvos kraštuose, kadangi norime savo meile muzikai dalintis kuo plačiau.“

Tautvydo Juknevičiaus nuotr./Grupė „Saulės kliošas“
Tautvydo Juknevičiaus nuotr./Grupė „Saulės kliošas“

Apie ateinančius koncertus Laurynas Šarkinas sako: „Bandysime kiek pristabdyti laiką, jo tėkmę paversdami mažiau juntamu. Nuplausime jūsų pergyvenimus tyra harmonija, lengvai suprantamomis, jausmingomis kadencijomis.. ir uvertiūromis. Programoje skambės mūsų hitai, o desertui – dar niekur negirdėti nauji kūriniai.“

Saulės Kliošas, daina „Meilės Mieste“:

VIDEO: Saulės Kliošas - Meilės Mieste

Grupės artimiausi pasirodymai vyks: vasario 14 d. Vilniuje klube „Tamsta“, vasario 15 d. Kauno senamiesčio širdyje įsikūrusiame „Kaunas Oldman“, vasario 16 d. „Jazz Cellar“ ir vasario 17 d., nuostabioje gamtos oazėje „Kretingos muziejuje“. Na, o albumo pristatymo koncertas planuojamas kovo 23 d. „Kablys+Kultūra“ erdvėje Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius