-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saulės Kliošo“ premjera – mini albumas „Meilės mieste“: dainos kurtos net 5-erius metus

Visiems gerai pažįstama grupė „Saulės Kliošas“ kviečia išgirsti jų naują mini albumą „Meilės mieste“ – apie atrastą, neatrastą meilę, apie jos ryškias ir kiek tamsesnes spalvas, apie momentus, kurių nebebus jau, bet kurie kuria mus ir mūsų ateitį.
„Saulės Kliošas“
„Saulės Kliošas“ / Organizatorių nuotr.

Kaip patys vertinate savo naujausią albumą?

Justė Starinskaitė: Manau, kad albumas turi savo kryptį, skambesį, ryškią nuotaiką. Jei galėčiau apibūdinti vienu žodžiu jo nuotaiką – sakyčiau kad jis yra „ilgesys“. Ilgesys akimirkų, kurios praėjo, ilgesys laiko, žmogaus, ilgesys jausmų, ilgesys miesto, gal net namų.

Laurynas Šarkinas: Aš vertinu savo indėlį tvirtu septynetu. Tai išgyvenimai ir patirtys, sudėtos į muzikinę formą, turinčios asmeninio gyvenimo poezijos ir prozos, persipinančios su realybe ir svajonėmis, įsitikinimais. Tai užgyventos patirtys ir emocijos, kurias paleidi ir palydi, su meile ir su tikslu, turėti vietos ateities meilei ir tikėjimui. Albumą vertinu ir kaip kerus, užkalbėjimą. Tai linkėjimas laimės, meilės ir sėkmės, sau ir kitiems. Bandymas atleisti sau ir pasauliui, suprantant, kad tai amžina gėrio ir blogio kovos arena. Savotiška malda ir susikaupimas, ateities patirtims, apdainuojant praeitį.

Organizatorių nuotr./„Saulės Kliošas“
Organizatorių nuotr./„Saulės Kliošas“

Daug koncertuojate, bet jau tuoj gyvai pristatysite savo naująjį albumą „Meilės mieste“. Kada pradėjote jį ruošti ir kaip sekėsi?

Justė Starinskaitė: „Saulės Kliošas“ kuria dalykus ilgai. Juos šlifuoja, gludina, brandina, pykstasi tarpusavyje, aiškinasi kieno tiesa teisesnė, kurio kelias geresnis. Kartais ryškiai užstringa, taip, kad sunkiai pajuda iš vietos. Dėl to save, savo kūrybinį procesą ir albumo daleles rinkome ilgai, kol galų gale sudėjome į vieną konceptą – vieną meilės miestą.

Laurynas Šarkinas: Viskam, kas su mumis vyksta, ruošiamės visą savo gyvenimą. Jo dėka esame tokie indai, kokiais sugebėjome tapti, ir į savo kūrybą, pilame vandenį iš savęs. Albumo kūriniai kurti 5 metų laikotarpyje.

„Saulės Kliošas“ – „Meilės Mieste“:

VIDEO: Saulės Kliošas - Meilės Mieste

Kas įkvėpė naujam albumui? Kodėl būtent toks albumo pavadinimas?

Justė Starinskaitė: „Meilės Mieste“ gyvena viskas, apie ką yra „Saulės Kliošas“. Apie atrastą, kam dar neatrastą meilę, apie jos ryškias ir kiek tamsesnes spalvas, apie momentus, kurių nebebus jau, bet kurie kuria mus ir mūsų ateitį.

Laurynas Šarkinas: Temos iškyla kasdienybėje. Iš poreikio sukurti produktą, su tikslu kūrenti savo veiklą ir pasiekti kiekvienam tai, ko jis geidžia: dėmesio, laiko ir džiaugsmo bendrystėje. Sukurti precedentą kartu turėti, ką nors bendro ir patirti gyvenimą visose jo spalvose, savo burbuluose. Sekėsi nelengvai, dėl požiūrio skirtumų... Bet tokia ta meilė – visokeriopa. Vieni svajoja apie valhalą, kiti apie meilės miestą, bet mažai kas apie realią realybę.

Organizatorių nuotr./„Saulės Kliošas“
Organizatorių nuotr./„Saulės Kliošas“

Apie ką šis albumas? Kas buvo svarbu jį kuriant?

Laurynas Šarkinas: Albumas apie mus. Albumas apie tai, ką matome, kaip jaučiamės. Ir apie tai, kaip sugebame perteikti savo viltis, džiaugsmus, išgyvenimus. Jis apie vertybes, ne apie stilių. Man svarbiausia buvo, kada nors jį užbaigti. Nors galimai pats procesas jau pakankama patirtis.

Kuo skiriasi Jūsų skambesys šiame albume?

Laurynas Šarkinas ir Justė Starinskaitė: Skambesys iš pop, kiek keičiasi į soul, epizodais, net su klasikinės muzikos ir formos elementais. „Saulės Kliošas“ turi savo braižą, nuo jo niekur nepabėga. Gal kaip tik, grįžta prie r&b, soul’o šaknų. Dainos ramesnės, su jomis tiesiog gera būti. Kaip su žmogumi, kuris tau patinka.

Kokie tikslai dabar su šiuo albumu? Kaip manote, kaip jį priims žiūrovai?

Laurynas Šarkinas ir Justė Starinskaitė: Tikimės, kad tam, kam patiks, patiks labai, kam nepatiks, nepatiks ir neužklius. Jei kas ras albume palaikymo ir jaus dėkingumą, mes žydėsime, jei kas pyks, priimsime. Albumas nuo grūdo iki duonos, sukurtas naudojant tik natūralius komponentus, be skonio stipriklių priedų ar skolintų paruoštukų. Man tai vertybė, nors realybėje nebe.

Organizatorių nuotr./Saulius Petrošius ir Justė Starinskaitė
Organizatorių nuotr./Saulius Petrošius ir Justė Starinskaitė

Ką ruošiate kartu su albumu? Bus vaizdo klipų šalia?

Justė Starinskaitė: Tik ką išleidome dainos „Melotronas“ vaizdo klipą. Kitos dainos, su laiku, tikiu, kad bus apipavidalintos taip pat.

Laurynas Šarkinas: Albumo net keturios dainos jau turi vaizdo klipus. „Melotronas“ naujausias paviešintas kūrinys, kuris žengia savo pirmuosius žingsnius! Ar girdėjote? Įvertinkite jį ir pasidalinkite savo įspūdžiais!

Netrukus ir albumo pristatymo koncertas. Kaip sekasi jam ruoštis? Ką ypatingo ruošiate gerbėjams?

Laurynas Šarkinas: Ką ruošiame pristatymo koncertui, telieka paslaptis. Mes visada daugiau apie muziką, ramybės atmosferą, virsmą, nei link šou ir konfeti.

Organizatorių nuotr./„Saulės Kliošas“
Organizatorių nuotr./„Saulės Kliošas“

Šiais metais grupė turi kaip niekad daug planų: dar neseniai buvo išleista nauja jų daina „Melotronas“, kartu su vaizdo klipu, Knygų mugėje esančioje Muzikos salėje, gerbėjai jau gali įsigyti, pirmą kartą per grupės gyvavimo istoriją išleistą, vinilinę plokštelę „Paskambink man“, su žymiausiomis grupės dainomis, na ir dar daug Kliošo pasirodymų ir staigmenų.

„Saulės Kliošas“ – „Melotronas“:

VIDEO: Saulės Kliošas - Melotronas

Jau dabar, naujausią grupės mini albumą „Meilės Mieste“ galima išgirsti visose skaitmeninėse muzikos klausymo platformose, o tolimesniuose grupės planuose – „Meilės Mieste“ vinilo plokštelė bei albumo pristatymo koncertas kovo 23 d. „Kablys+Kultūra“ erdvėje Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius