Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 09

Savaitgalio kodas: grąžinkit man vasarą

Hey hou! Nesiskaitėm kokius šimtą metų. Na, gal šiek tiek mažiau, bet vis tiek labai jūsų pasiilgau.
Į klubą „Gravity“ grįžta Igno serija„ Atari Escape“.
Į klubą „Gravity“ grįžta Igno serija„ Atari Escape“.

Šiandien svajoju apie vasarą. Juk visai nejuokinga, kai 15 laipsnių šaltis kutena mano skruostus taip, kad nejučia pradedu galvoti, jog jie tuoj pat nukris nuo mano veido. O taip smagu būtų plonytės medvilnės suknelę vilkėti vietoj tos slidininko striukės, kurią vos pakabinau redakcijos spintoje. Kita vertus, nėr ko skųstis. Net stengtis nereikia, kad sugalvotum, ką veikti savaitgalį. Ar ne?

„Atari“ bomba

Jau seniai agentūros „Atari“, kuriai vadovauja garsusis didžėjus Ignas, renginiai tapo geriausių diskotekų sinonimu. Jų renginiai su daugybe garsiausių didžėjų vyko visoje Lietuvoje. Naujausia „Atari“ serija „Atari Escape“ jau šiąnakt startuoja sostinės klube „Gravity“. Pirmojoje diskotekoje pasirodys visuomet plojimais sutinkamas britų dueto „Echomen“ narys Antonas Fieldingas. Šiai penkerius metus šokių aikštelėse karaliaujančiai grupei gerų žodžių niekada negailėjo ne tik elitiniai Johnas Digweedas, „Deep Dish“, ar Sasha, bet ir visuotinė didžėjų biblija DJMAG. Penkiolika sezonų už pulto grojantis britas sostinės klube „Gravity“ pasirodys pirmą kartą. Kartu su svečiu gros Ignas, Recoco ir Aout6.

Iki pat vasaros jau suplanuota „Atari Escape“ serija kiekvieną mėnesį kvies į tituluotų bei labai Lietuvoje mylimų didžėjų pasirodymus. Vasarį – Tomcraft ir Lutzenkirchen „gyvai“, kovą – Kris Menace, balandį – „King Unique“ „gyvai“, gegužę - G-Pal ir Anna Maria. Jiems talkins žinomi didžėjai Ignas, Kastis Torrau, Donatello, Aout6 ir kiti.

Linkiu Ignui ir jo vakarėlių serijai didžiausios sėkmės!

Tiesa, rytoj „Gravity“ jus kviečia ateiti į MTV THE BLOCK su Shked iš Ukrainos.

Visų galų meistras

Šiandien 21 valandą visi Marijono Mikutavičiaus gerbėjai renkasi „Šampano“ bare. Čia dainininkas, žurnalistas, TV scenarijų rašytojas, draugiškiausiu Lietuvos šou verslo atstovu vadinamas vyrukas surengs savo solinį koncertą. 1971 metais gimęs atlikėjas karjerą praėjusio dešimtmečio pradžioje pradėjo grupėje Bovy, su kuria koncertavo Skandinavijoje bei Vokietijoje, Latvijos festivalyje „Liepajas dzintars“ laimėjo geriausio vokalisto vardą ir įrašė iki šiol žiemos švenčių metu dažnai transliuojamą dainą „Velnias, man patinka Kalėdos“. 2000-aisiais Marijonas sukūrė ir įrašė dainą „Trys milijonai“ – kūrinį, kuris neoficialiai vadinamas antruoju Lietuvos himnu ir iki šiol lydi svarbiausių sportinių įvykių TV transliacijas. 2004-aisiais išleistas kol kas vienintelis Marijaus solinis albumas „Pasveikinkit vieni kitus“ tapo „platininiu“ ir atnešė jam du „Bravo“ apdovanojimus – „metų atlikėjo“ ir „metų albumo“ nominacijose. Charizmatiškas dainininkas atliko partijas roko operose „Velnio nuotaka“, „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Jūratė ir Kastytis“. 2006-aisiais kartu su grupe LT United M.Mikutavičius laimėjo 6-ą vietą Eurovizijoje. Na, o šio koncerto metu bus pristatytos naujausios ir geriausios Marijono dainos. Tikiu, kad jis turės ką parodyti.

Rokenrolo naktis

Rytoj kviečiu vienytis visus rokenrolo gerbėjus. Mat klube „Tarantino“ startuos pirmasis šiemet rokenrolo muzikos vakarėlis „Bang Bang“. Jo metu skambės ne tik geriausi alternatyvios muzikos hitai, bet ir gyvai pasirodys dvi bene pačios įdomiausios pastarojo meto „indie“ stiliaus grupės iš Lenkijos ir Lietuvos – „Hatifnats“ iš Varšuvos bei  Vilniuje gyvenantys ir kuriantys „Flamingo“.

„Hatifnats“ – vienas ryškiausių pastarojo meto Lenkijos alternatyvinės muzikos kolektyvų, nors gitaristas ir vokalistas Michal Pydo, būgnininkas Mariusz Lesniewski ir bosininkas Adamas Jedynakas susibūrė  tik 2006 metų pabaigoje Varšuvoje, Chlodna gatvėje, nuo kurios pradėjo žygį per muzikinius klubus bei festivalius. Grupės nariai pripažįsta, kad kurti alternatyviąją muziką juos įkvėpė „The Cure“, „Cocteau Twins“, „Arcade Fire“, Jeffas Buckley, „Radiohead“  ir „Muse“.
„Flamingo“ atskiro pristatymo nereikalauja, mat yra puikiai žinomi visiems „indie“ vertinantiems melomanams. Bus gražu! Lygiai 21 valandą.

Kitokios pramogos

Tiems, kurie pavargo nuo vakarėlių, siūlau laiką leisti kiek ramiau, bet lygiai taip pat kultūringai.
Šįvakar, 19 valandą, šv. Kotrynos bažnyčioje rusiškus romansus ir lyrines dainas jums atliks L.Serebrennikovas ir K.Anglicas.

Na, o rytoj, 17 valandą, Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje žiūrovų lauks Muzikinis spektaklis „Kalėdų istorija“ (siužetas – pagal filmą „Kristaus gimimo istorija“).

Vaidins Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos gimnazistai.

P.S. Aš tikiuosi, kad jūs nepamiršote, jog Rotušės aikštėje žiemai akį merkia puikutėlė čiuožykla. Mane rytoj rasite ten.

P.P.S. Šį savaitgalį klausome „The mobius band“ kūrinio „The loving sounds of static“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius