Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 12

Smuikininkas Davidas Garrettas pirmąkart koncertuos Lietuvoje

Pasaulyje didelio pripažinimo sulaukęs smuiko virtuozas Davidas Garrettas į savo turo „Explosive Live!“ 2017-ųjų metų gastrolių žemėlapį įtraukė ir Lietuvą. Gruodžio 7 d. „Siemens“ arenoje koncertą surengsiantis atlikėjas Baltijos šalyse apsilankys pirmą kartą ir pristatys klasiką, roką bei popmuziką apjungiančią programą.
Davidas Garrettas
Davidas Garrettas / Philipp Mueller nuotr.

Savo koncertą D.Garrettas Vilniuje suplanavo gruodžio 7-ąją, šou vyks sostinės „Siemens“ arenoje.

Džiugia naujiena apie būsimą koncertą D.Garrettas pranešė savo „Facebook“ paskyroje. Joje muzikantas parašė lietuviškai:

„Labas, Lietuva. Dalinuosi puikia žinia – šių metų gruodžio 7 dien1 pirmą kartą surengsiu savo pasirodymą Lietuvoje, „Siemens“ arenoje. Labai laukiu susitikimo su jumis! Gražaus pavasario, Jūsų Deividas.“

„Scanpix“ nuotr./Davidas Garrettas – geriausias Vokietijos pop/roko atlikėjas
„Scanpix“ nuotr./Davidas Garrettas – geriausias Vokietijos pop/roko atlikėjas

Po šia smuikininko publikuota naujiena tučtuojau pasipylė gerbėjų iš Lietuvos džiaugsmingi komentarai. Lietuviai muzikantui rašė labai jo laukiantys, kai kurie rašė, kad muzikantas į Vilnių atvyks „pagaliau“.

Apie turą

„Šis koncertinis turas – visai kitoks nei mano ankstesnieji pasirodymai“, – sako dėl išskirtinio instrumento valdymo „velnio smuikininku“ pramintas Davidas Garrettas. „Explosive Live!“ programoje – sudėtingos klasikinės muzikos bei savo kūrybos kompozicijos, taip pat žiūrovų itin mėgstami šiuolaikiniai hitai. Tarp jų – nostalgija alsuojantis Prince‘o „Purple Rain“, įtraukiantis „Coldplay“ kūrinys „Viva La Vida“, jaudinanti „Guns N‘ Roses“ baladė „November Rain“ ir daugelis kitų.

VIDEO: David Garrett - Explosive

Prasidėjęs 2016 m. rudenį, turas „Explosive Live!“ pranoko visas iki šiol rengtas Davido Garretto koncertų programas – per pirmąsias tris savaites į pasirodymus buvo nupirkta beveik 200 tūkstančių bilietų. Su būriu talentingų muzikantų keliaujantis smuikininkas šiemet aplankys kelias dešimtis pasaulio miestų.

Apie muzikantą

Vokietijoje gimęs ir užaugęs atlikėjas smuiką į rankas paėmė vos ketverių metų. Būdamas 11-os iš tuometinio Vokietijos prezidento rankų jis gavo meistro A. Stradivari sukurtą smuiką, o sulaukęs 13-os pradėjo įrašinėti albumus, groti nacionalinėje televizijoje ir koncertuoti užsienyje.

Davidas Garettas turi roko žvaigždės charizmą ir įgimtą, tik geriausiems muzikantams būdingą virtuoziškumą, kurį vertina ne tik gerbėjai, bet ir profesionalūs muzikos ekspertai.

VIDEO: David Garrett - Dangerous

Smuikininko kolekcijoje – kelios dešimtys prestižinių apdovanojimų. Davidas Garettas yra laimėjęs 23 auksinius ir 16 platininių apdovanojimų Honkonge, Vokietijoje, Meksikoje, Taivane, Brazilijoje, Singapūre ir kitur. „Decca Classics“ leidybinėje įrašų kompanijoje išleistas albumas „Explosive“ tapo auksiniu Vokietijoje ir Austrijoje vos per kelias savaites.

2008-aisiais jis pasiekė ir pasaulio Gineso rekordą. Itin sudėtingą Nikolajaus Rimskio-Korsakovo „Kamanės skrydis“ kūrinį atlikėjas sugrojo mažiau nei per 66 sekundes – po 11 natų per sekundę.

Bilietais į Davido Garretto pasirodymą nuo kovo 13 d. prekiauja „Tiketa“. Kovo 13 d. tik „Tiketa klubo“ nariams bilietai kainuos nuo 38 EUR. Įprasta prekyba bilietais prasidės kovo 14 d.

Nors į Lietuvą D.Garrettas atvyksta pirmąkart, šiokių tokių sąsajų su mūsų šalimi jis jau turi: 2014-aisiais susipažino su garsiausiu Lietuvos akordeonistu Martynu Levickiu.

VIDEO: Martynas Levickis ir Davidas Garrettas Berlyne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius