Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 17

„Trance“ bliuzo įkūrėjas ir guru Otis Tayloras koncertuos Lietuvoje

Bliuzmenas Otis Tayloras įgijo neeilinę patirtį dirbdamas su legendiniu „Deep Purple“ nariu Tommy Bolinu, muzikines improvizacijas atlikdamas su didžiuoju talentu Jimi Hendrixu bei su Gary Moore įrašęs kelias dainas albumui „Definition Of A Circle“.
Otis Taylor su grupe
Otis Taylor su grupe / Len Irish/Facebook.com nuotr.

Otis Tayloro dainos buvo įtrauktos į populiariojo Michaelo Manno filmo „Public Enemies“, kuriame vaidina Johnny DeppA ir Christiana Bale‘as, garso takelį.

Otis Tayloro kūryboje pamatinis bliuzo muzikos skambesys apjungiamas kartu su elektroniniu, hipnotizuojančiu ir kone psichodeliniu garsu, kurį muzikantas vadina „trance“ bliuzu. Otis muzikinės erdvės pajautimui ir vokalo frazuotėms daug įtakos turėjo turtinga Johno Lee Hookerio kūryba, o jo vokalinis totemas neabejotinai yra Jamesas Brownas. 

Otis bliuze gausu įvairių instrumentų: bandža, armonikėlė, mandolina, gitara, violončelė. Jo muzika – nuolatos evoliucionuojanti, bet daugiausiai dėmesio visuomet skiriama kūrinių emocijai. Kompozicijoms svorio suteikia stiprūs ir atviri dainų tekstai, paviešinantys socialines problemas, su gilia pagarba primenantys skaudžias tautų istorijas ir kviečiantys susimąstyti, kas iš jų liko. Būtent dėl to Otis vadinamas vienu aktualiausiu mūsų laikų bliuzo artistu. 

Kūrybiškai bręsti Otis padėjo Denverio folkloro centras, kuriame jis nusipirko savo pirmąjį instrumentą – bandžą, pirmąkart išgirdo „Mississippi John Hurt“ ir country bliuzą. Dar būdamas paauglys išmokęs groti gitara ir lūpine armonikėle, jis sukūrė savo pirmąją grupę „Butterscotch Fire Department Blues Band“, o po to – „Otis Taylor Blues Band“. 

Kurį laiką pagyvenęs Londone, Otis kartu su legendiniu „Deep Purple“ dainininku ir gitaristu T.Bolinu sukūrė projektą „T&O Short Line“. Po to sekė darbas su grupėmis „4-Nikators“ ir „Zephyr“, o kartą Otis teko garbė leistis į muzikines improvizacijas kartu su J.Hendrixu.

Nuo 1977 m. iki 1995 m.  nuolatos raginamas grįžti į sceną, po vieno nedidelio, bet įsimintino koncerto Otis Taylor taip ir padarė drauge su Kenny Passarelliu ir Eddie Turneriu. Nuo 2010 m.  jis pradėjo rengti kasmetinį trijų dienų „Trance Blues“ muzikos festivalį Boulder mieste Kolorado valstijoje (JAV).

Otis Taylor diskografiją puošia trylika albumų, kuriuose atsiskleidžia nepaprastai stiprus kūrėjo muzikinis pasaulis – kupinas intensyvaus pasakojimo, nuostabą keliančių tekstų, nuogos instrumentuotės bei begalę erdvės interpretacijoms paliekančios muzikos. Jo albumai sulaukė kritikų pripažinimo bei pelnė daugybę bliuzo muzikos apdovanojimų: „White African“ (2001 m.) išrinktas geriausiai debiutavusiu bliuzo albumu, „Double V“ (2005 m.), „Definition of a Circle“ (2007 m.) ir „Recapturing the Banjo“ (2008 m.) pelnė „Downbeat's Best Blues CD“ apdovanojimus, Otis dukart buvo nominuotas prestižiniam „Académie Charles Cros“, o „Contraband“ (2005 m.) laimėjo „Downbeat“ žurnalo „Critics Choice“ geriausio metų albumo nominacijoje. Otis ne vieną kartą buvo nominuotas ir įvertintas „Blues Music Award“ už savo vaizdingą grojimą bandža.

Bandant apibūdinti Otis Tayloro subtiliai kuriamą garsą bei emociją, sunku parinkti taikliausius žodžius, todėl kviečiame koncertų metu drauge jų ieškoti. Aktualiausias mūsų laikų „trance“ bliuzo atlikėjas Otis pažada daugybę žmogiškų, intymių ir hipnotizuojančių muzikinių istorijų.

O.Tayloras Kauno muzikos klubo „Combo“ terasoje koncertuos liepos 2 dieną, liepos 3 dieną Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. 

VIDEO: Otis Taylor – „Nasty Letter“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius