Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 17

Vidas Bareikis po koncerto prie Seimo: „Sukūriau bauginančiai aktualią dainą“

Žodžio į vatą nevyniojantis ir tvirtą poziciją turintis muzikantas Vidas Bareikis prie Seimo surengtame koncerte „Už laisvę rokenrolui“ miniai susirinkusiųjų pristatė naujausią savo kūrinį „Ligoniai“. Paradoksalu, bet dar projekte „Auksinis balsas“ gimusi ironiška daina tikrą savo aktualumo pagreitį įgavo būtent šiomis dienomis.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / Ieva Jūraitė/StepDraw nuotr.

„Projekto metu gavome temą – ligoninė. Savo kūryba visada stengiuosi atspindėti man rūpimus klausimus. Pagalvojau, kad Seimo rinkimai man labai dažnai primena būtent ligoninę ir tik beprotnamiui būdingą logiką.

Labiausiai stebina paprastų žmonių atminties trumpumas, kai pakanka vos kelerių metų, kad buvęs teisiamasis arba akivaizdžiai susitepęs veikėjas, pakeitęs savo „švarką“, o kartu, žinoma, ir pažiūras, galėtų vėl laisvai atsirasti Lietuvos politinėje arenoje, – kalba V.Bareikis. – Tačiau aš turiu išties neblogą atmintį ir niekaip negaliu suprasti šio paradokso. Taip pat juoką kelia tie besišypsantys veidai, kurie prieš rinkimus mums žada aukso kalnus, nors jau tada visi akivaizdžiai supranta, kad tai niekaip neįvyks tikrovėje, o kartais, kaip rodo šių dienų aktualijos, netgi su ja skaudžiai kontrastuos. Galvojant kaip tik apie tai gimė daina „Ligoniai“.“

Pirmą kartą viešai V.Bareikio daina buvo atlikta ne bet kur, o prie Seimo surengtame koncerte „Už laisvę rokenrolui“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Koncerte „Laisvė rokenrolui“ – sarkastiška M.Mikutavičiaus padėka valdžiai: žiūrėkite video

„Kartais taip nutinka, kad tavo anksčiau gimusį kūrinį aktualijos ar įvykiai tarsi patys „pasiveja“. Šiuo atveju nors daina buvo sukurta prieš kelis mėnesius, bet jos aktualumas, manau, ne tik nedingo, bet su kiekviena diena tampa vis labiau bauginantis. Ko gero, dabar yra pats geriausias laikas šią dainą atlikti ir priminti, kad visgi yra žmonių, kurie mato tas minias „nuogų karalių“, –sako V.Bareikis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vidas Bareikis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vidas Bareikis

Po maištingo pasirodymo Seimo aikštėje atlikėjas planuoja pabaigti pasirengimą savo finaliniam „Auksinio turo“ koncertui, kurį jau šį šeštadienį surengs Vilniaus „Vasaros terasoje“. Ten apsilankiusieji būtinai išgirs naujausią V.Bareikio dainą „Ligoniai“.

TAI PAT SKAITYKITE: Muzikantai suvienijo jėgas – taikiame koncerte prie Seimo skandavo „Laisvė rokenrolui“

Po sėkmingo ir neįtikėtinai energingo baigiamojo turo koncerto Kaune, atlikėjas patvirtina, kad Vilniuje su juo ir vėl gros dviguba būgnų jėga pasižymintys „Two drummers“ ir Prano Dapšausko vadovaujamas pučiamųjų ansamblis „Blėkvaris“.

VIDEO: Vidas Bareikis - Ligoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius