-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 06

Vilniuje koncertavę latviai „Brainstorm“: „Pasikvieskite mus dažniau“

Penktadienį Sostinės dienas Vilniuje pradėjo ir savo ištikimus gerbėjus džiugino latvių grupė „Brainstorm“, kuri surengė koncertą Katedros aikštėje. Beje, nuo šiol mums gerai žinomi „brainstormai“ – Renaras Kauperis, Janis Jubaltas, Kasparas Roga, Maris Michelsonas – prisistato kiek kitaip, jie pasirinko latvišką grupės pavadinimą „Prata Vetra“.
„Brainstorm“ koncertas Vilniuje
„Brainstorm“ koncertas Vilniuje / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Koncerto metu, į kurį susirinko pilna Katedros aikštė, grupė atliko naujausius kūrinius bei dainas, kurios juos išgarsino Lietuvoje ir kitose Europos šalyse. Daug ovacijų sulaukė sena, bet nepamiršta daina „My Star“, kurią prieš trylika metų „Brainstorm“ sudainavo „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Dar prieš koncertą muzikantai susitiko su portalu Žmonės.lt ir atsakė į klausimus apie pasikeitusį grupės pavadinimą, naują albumą ir, žinoma, krepšinį.

Kada paskutinį kartą lankėtės Vilniuje?

Renaras: Vasaros pradžioje viešėjome Vilniuje, tačiau tai buvo asmeninė kelionė, ne koncertas. Manau, paskutinį kartą Lietuvoje koncertavome 2011 metais.

Kas per šiuos kelis metus pasikeitė jūsų grupėje?

Renardas: Manau, svarbiausia, kas atsitiko, tai, kad Kasparas tapo tėvu ir mes įrašėme naują albumą „Another Still Life“.

Brainstorm koncertas Vilniuje
„Brainstorm“ koncertas Vilniuje

Kas prisidėjo prie šio jūsų albumo sukūrimo? Kuo jis skiriasi nuo prieš tai buvusio ir nuo būsimo albumo?

Renardas: Tas nuostabus žmogus yra Davidas Fieldas. Galiu drąsiai sakyti, kad jis buvo pagrindinis šio albumo žmogus. Jis buvo prodiuseris, psichologas, poetas, muzikos kūrėjas, mokytojas. Taip pat jis turi draugą Steve‘ą JAV, netoli Niujorko. Būtent jo palėpėje mes įrašėme pusę albumo dainų.

Grįžę į Rygą mes susiskirstėme į dvi komandas ir dirbome su dainomis. Pasiimdavome vieną dainą ir su ja dirbdavome, stengiamės vienas kitą nustebinti. Tai buvo lyg žaidimas.

Maris Michelsonas: Davidas mums duodavo užduotis ir mes savo kambariuose po keletą valandų dirbdavome. Tai buvo lyg mokykla, tik kitokia.

Renardas: Buvo labai gera ištrūkti į JAV, pabėgti nuo kasdienybės, kur mes turime pjauti žolę kieme, eiti apsipirkti. Mums ir tai patinka, tačiau reikia ir atitrūkti nuo buities.

Jūs taip pat savo anglišką pavadinimą pakeitėte latvišku ir tapote „Prata Vetra“. Kodėl?

Renardas: Viena iš priežasčių buvo ta, kad pasaulyje yra net keletas grupių „Brainstorm“. Vokiečiai turi tokią grupę, taip pat girdėjome, kad ir Švedijoje yra. Keletą kartų buvome patekę į nesusipratimus. Kartą davėme interviu Ukrainos televizijai, po jo atėjo  moteris ir davė mums pasirašyti kompaktinius diskus, bet jie buvo ne mūsų... Taip pat grojome viename festivalyje Europoje, buvome pagrindinė grupė, bet kai ten nuvykome ir išlipome iš autobuso, išgirdome „sunkiąją“ muziką, vyrai su odiniais švarkais ir ilgais plaukais. Supratome, kad kažkas negerai.

Brainstorm koncertas Vilniuje
„Brainstorm“ koncertas Vilniuje

Kokie jūsų tolimesni planai – koncertai, dainų įrašai...?

Renardas: Šeštadienį mes koncertuosime Ukrainoje, o po to bus dar koncertų. Beveik kiekvieną savaitę kažkur koncertuojame.

Pakankamai įtemptas grafikas.

Renardas: Taip, paskaičiavome, kad per metus mes surengiame daugiau nei 70 koncertų, tačiau ir tai nėra labai daug. Yra grupių, kurios koncertuoja daugiau.

Tiek koncertų per metus ir nei vieno Lietuvoje?

Renardas: Manau, tik atrodo, kad grupė kažkur važiuoja, iš tikrųjų grupė važiuoja ten, kur yra kviečiama. Manau, jūs turite dažniau mus pasikviesti. (Juokiasi.)

Brainstorm koncertas Vilniuje
„Brainstorm“ koncertas Vilniuje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius