Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 05

20 ryškiausių mokytojų personažų kine: nuo įkvepiančių ir palaikančių iki piktadarių

Mokytojo profesija gana dažnai vaizduojama filmuose. Pamatę kai kuriuos pedagogų portretus kine, pagalvojame, kad norėtume tokio mokytojo gyvenime ir patys, o kiti, priešingai, sukelia nemalonių jausmų. O kurie aktoriai šiame vaidmenyje sužibėjo ryškiausiai? Pateikiame įsimintiniausių mokytojų personažų kine sąrašą – dvi dešimtis vertų dėmesio pavyzdžių.
Ryškiausi mokytojų personažai kine
Ryškiausi mokytojų personažai kine / „Scanpix“ nuotr.

Panelė Honey filme „Matilda“

Danny DeVito režisuotas filmas „Matilda“ pagal rašytojo Roaldo Dahlo kūrinį – daugeliui žinoma istorija apie tėvų apleistą protingą mergaitę, kuri supranta turinti telekinetinių galių ir naudojasi jomis, kad apsaugotų save ir savo draugus nuo skriaudžiančių suaugusiųjų.

Laimei, šioje istorijoje taip pat yra Matildą drąsinanti ir itin geros širdies mokytoja panelė Honey, knygos gerbėjams Lietuvoje dar žinoma kaip Meilutė. Ekranizacijoje ją vaidina Embeth Davidzt.

Matildos tėvai nenori, kad ji eitų į mokyklą, ir, patys nebūdami gabūs mokslui, netgi mano, jog tiek Matildos, tiek panelės Honey intelektas kelia grėsmę. Tuo metu mokytoja, matydama mergaitės potencialą ir tikėdama jos gebėjimais, išlaisvina ją iš buitinio pragaro rato ir suteikia vertingų pamokų.

Matildos ir mokytojos santykiai tampa dar prasmingesni, kai pasidaro aišku, kad jų įtaka viena kitos gyvenimui yra abipusė – mergaitės dėka panelė Honey randa drąsos pasipriešinti mokyklos direktorei Agathai Trunchbull-panelei Kuokai, kuri ją kankino nuo pat mažens. Negana to, panelė Honey mergaitei tampa kur kas daugiau nei mokytoja – filmo pabaigoje ji ją įsivaikina.

Vida Press nuotr./Embeth Davidzt filme „Matilda“
Vida Press nuotr./Embeth Davidzt filme „Matilda“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius