Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

50 Cent gyvena prakeiktuose rūmuose: visi ankstesni jų savininkai, tarp jų ir lietuvis, bankrutavo

Šią savaitę garsusis reperis 50 Cent nustebino paskelbęs apie asmeninį bankrotą – jis nuolat įtraukiamas į daugiausia uždirbančių hiphopo atlikėjų sąrašus, tad sunku patikėti, jog staiga jį ėmė ir palaužė skolos.
Reperis 50 Cent
Reperis 50 Cent / „Scanpix“/AP nuotr.

Niekam ne paslaptis, kad prabangą mėgstantis 40-metis reperis gyvena įspūdinguose rūmuose Konektikuto valstijoje – šie namai yra laikomi vieni iš didžiausių (ir daugiausia išlaikymo reikalaujančių) namų visoje Amerikoje.

Pasižvalgyti po 50 Cent rūmus galite ČIA.

Portalas boston.com pasikapstė po šių pretenzingų rūmų istoriją ir paaiškėjo, kad visi ankstesni jų savininkai, tarp kurių buvo ir lietuvis verslininkas, bankrutavo. 

Farmingtono mieste esančiame 4 600 kv. m pločio name yra net 52 kambariai ir devynios virtuvės. Iš šio namo atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai į kalnus. Vis tik nekilnojamojo turto specialistai skeptiškai vertina šiuos perdėtai prabangius rūmus – jie gana nepatogioje milijonieriams vietoje, tad mažai kas jais domisi. Apylinkėse apskritai daugiau nėra jokių panašaus lygio ar vertės namų.

Pirmasis savininkas – prasto skonio ir sirgęs didybės manija

Šie gigantiški rūmai 1985-aisiais už 2,3 mln. JAV dolerių buvo pastatyti liūdnai pagarsėjusiam nekilnojamojo turto aferistui Benjaminui Sisti. Po penkerių metų Benjamino Sisti nekilnojamojo turto kompanija „Colonial Realty“ bankrutavo – dėl jo sukčiavimo nukentėjo apie 7 tūkst. investuotojų. Benjaminas Sisti už sukčiavimą ir bandymą suvaidinti asmeninį bankrotą (visus savo nesąžiningai susikrautus turtus jis slapta perleido artimiesiems) buvo pasiųstas į kalėjimą devyneriems metams.

1992-aisiais šie rūmai už 3,5 mln. JAV dolerių aukcione buvo parduoti vienam bankui. Po metų bankas jį už 2,7 mln. JAV dolerių pardavė verslininkui iš Lietuvos Romui Marcinkevičiui. Tačiau dar po metų ir lietuvis bankrutavo, tad įspūdingieji rūmai vėl pasiekė rinką.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Tysonas

Pirkėjo teko palaukti dvejus metus – 1996-aisiais rūmus už 2,8 mln. JAV dolerių nusipirko boksininkas Mike'as Tysonas. Jis smarkiai renovavo naujuosius namus: čia atsirado 1 000 žmonių talpinanti diskoteka, sporto klubas, šaudykla, raketbolo salė, NBA reikalavimus atitinkanti krepšinio aikštelė. Išleidęs krūvą pinigų po metų jis nutarė parduoti rūmus, kurių kainą pakėlė iki... 22 mln. JAV dolerių. Bet pirkėjo taip ir neatsirado.

2003-iaisiais šie rūmai atiteko Mike'o Tysono buvusiai žmonai Monicai Turner. Iš karto po brangiai atsiėjusių skyrybų boksininkas bankrutavo. Jo 400 mln. JAV dolerių turtas paprasčiausiai buvo iššvaistytas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Reperis 50 Cent
AFP/„Scanpix“ nuotr./Reperis 50 Cent

Monica Turner netrukus po skyrybų su boksininku rūmus už 4,1 mln. JAV dolerių pardavė reperiui 50 Cent. Jam nelabai patiko Mike'o Tysono stilius, tad reperis išleido dar 6 mln. JAV dolerių namo renovacijai: rūmuose atsirado baseinas, kino teatras, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, buvo iš esmės pakeistas interjeras.

2007-aisiais reperis bandė parduoti rūmus už 18,5 mln. JAV dolerių, tačiau pirkėjo neatsirado. Per pastaruosius aštuonerius metus 50 Cent dar kelis kartus bandė parduoti rūmus, sumažino kainą iki 10 mln. JAV dolerių, tačiau nieko nepešė.

Per vieną interviu Oprah Winfrey tiesiai paklausė reperio, ar jis nebijantis ankstesnių savo rūmų šeimininkų likimo – bankroto.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Reperis 50 Cent
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Reperis 50 Cent

„Mike'as uždirbo daugiau kaip 400 mln. JAV dolerių ir rūmus pardavė, kai nebepajėgė jų išlaikyti. Taigi tai priverčia susimąstyti, – sakė 50 Cent, tačiau tuojau pat pridūrė, kad jis pasitiki savimi ir viliasi, kad neturės panašių problemų. – Niekada nesupratau atlikėjų, kurie pasiekdavo karjeros aukštumų ir neturėdavo laiko susiskaičiuoti savo pinigų. Aš turiu pakankamai laiko. Atsisėdu ir skaičiuoju pinigus su savo finansininku“, – sakė 50 Cent.

Dabar jau akivaizdu, kad skaičiuojant pinigus kažkur buvo padaryta spraga. Anot paties 50 Cent, jis tiesiog reorganizuoja savo finansus.

„Imuosi atsargumo priemonių, kokių bet koks kitas geras verslininkas imtųsi tokioje situacijoje“, – šią savaitę „E! News“ sakė reperis.

Tiesa, bankrutuojantis reperis neprarado humoro jausmo ir nebijo patraukti savęs per dantį: savo „Instagram“ tinkle paviešino nuotrauką, kurioje jis nusifotografavęs prie „Smart“ automobilio.

„Sunkūs laikai“, – nuotrauką pakomentavo jis.

Times are hard out here LMAO #EFFENVODKA #FRIGO #SMSAUDIO

A photo posted by 50 Cent (@50cent) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius