-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

500 Niujorko porų po pandemijos susirinko į bendrą šventę: sunkiai tramdė ašaras

Maždaug 500 porų sekmadienį po giedru Niujorko dangumi šventė savo ryšį per renginį, organizuotą siekiant užgydyti COVID-19 pandemijos paliktas žaizdas.
500 Niujorko porų po pandemijos susirinko į bendrą šventę
500 Niujorko porų po pandemijos susirinko į bendrą šventę / „Scanpix“/AP nuotr.

Poros, kurių daugelis jau yra susituokusios, su vainikais ant galvų dalyvavo eisenoje ir simbolinėje imamo, rabino ir pastoriaus vadovaujamoje ceremonijoje.

Kai kas vos tramdė ašaras.

„Scanpix“/AP nuotr./500 Niujorko porų po pandemijos susirinko į bendrą šventę
„Scanpix“/AP nuotr./500 Niujorko porų po pandemijos susirinko į bendrą šventę

„Turėjome susižadėti 2020 metų kovo 24 dieną Havajuose, bet pandemija, aišku, viską sustabdė“, – per šventę Damroschų parke naujienų agentūrai AFP sakė Erica Hackman, įsikibusi į ranką vyrui Richardui.

Pora, kuriai netrukus turi gimti vaikas, susituokė 2021-aisiais ant vieno pastato stogo, dalyvaujant tik patiems artimiausiems šeimos nariams.

„Visi dėvėjo kaukes“, – sakė 35 metų Erica.

„Vestuvės buvo labai mažos... Tad dabar atrodo labai didelis dalykas ateiti ir švęsti su kitais tą patį patyrusiais žmonėmis“, – sakė 37 metų Richardas.

„Tiesiog švenčiama meilė“

Niujorką pandemija paveikė labai smarkiai. 2020-aisiais miestas sustojo, ištuštėjusios Taimso aikštės ir laikinų lavoninių vaizdai tapo miestą ištikusios krizės simboliais.

Lincolno centro – garsaus kultūros įstaigų komplekso Manhatano saloje – suorganizuotas renginys buvo vadinamas švente poroms, negalėjusioms iškelti vestuvių.

Tačiau buvo laukiami visi.

„Scanpix“/AP nuotr./500 Niujorko porų po pandemijos susirinko į bendrą šventę
„Scanpix“/AP nuotr./500 Niujorko porų po pandemijos susirinko į bendrą šventę

Kai kurios poros, pavyzdžiui, Esther Friesner Stutzman ir Walteris Stutzmanas, yra susituokusios jau ne vieną dešimtmetį.

„Jis pažadėjo man kelionę į Paryžių“, – šypsodamasi sakė E.F.Stutzman.

Wonderful Lloyd-Kline, kuri savo sutuoktinę Anisą vedė 2008-aisiais Toronte, Kanadoje, džiaugėsi „diena, kai tiesiog švenčiama meilė“.

„Mes tos pačios lyties pora, mums labai svarbu atsiskleisti, švęsti ir kuo labiau rodytis viešai“, – sakė 56 metų W.Lloyd-Kline. Ji taip pat paminėjo JAV Aukščiausiąjį Teismą, neseniai panaikinusį federalinę teisę į abortus ir dabar, kaip nuogąstaujama, galintį panaikinti santuokos lygybę.

59 metų Anne-Marie Colon tarp porų vaikštinėjo su sužadėtinio, profesoriaus iš Bronkso Louiso Steveno, kuris 2020-ųjų balandį mirė nuo COVID-19, nuotrauka.

„Tą savaitę, kai jis mirė, turėjome būti Aruboje ir švęsti vestuves. Tad pamaniau, kad jei ateisiu šiandien, tai bus graži 11 mūsų bendro gyvenimo metų šventė“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius