Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

70-metė Sigourney Weaver apie ją išgarsinusį filmą „Svetimas“: atranka į jį galėjo ir neįvykti

Kai ji trumpam sustoja ir pagalvoja apie savo gyvenimą, Sigourney Weaver vis dar stebisi, kaip jai pavyko pragyvenimui užsidirbti iš aktorystės, o tuo labiau – tapti sėkminga. Spalio 8 d. atšventusi garbingą 70-metį, žinoma aktorė prisiminė savo daugiau nei 40 metų trunkančią karjerą vos neprarastą šansą suvaidinti ją išgarsinusioje juostoje „Svetimas“.
Aktorė Sigourney Weaver
Aktorė Sigourney Weaver / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Sigourney Weaver

182 cm ūgio moteris atskleidė, kad jau sulaukusi 11-kos ji buvo gerokai aukštesnė už savo draugus – mergaitės ūgis buvo 178 cm. Tada ji nė nesvajojo apie išgarsėjimą ar tai, kad kada nors gyvenime jos vardas bus garsiai tariamas apdovanojimų ceremonijose.

Tiesa, Sigourney nėra tikrasis šios aktorės vardas. Vos gimusią mergaitę jos tėvai pavadino Susan, bet šis vardas jai nepatiko ir sulaukusi 13-kos ji jį pasikeitė.

„Jaučiausi kaip milžiniškas voras, – apie neįprastą ūgį 11-metei kalbėjo S.Weaver. – Nepasitikėjau savimi, kad galėčiau galvoti, jog kada nors vaidinsiu.“

Baigusi mokslus Yale universiteto dramos mokykloje, kur jos bendrakurse buvo pati Meryl Streep, S.Weaver ėmė vaidinti teatre ir džiaugėsi, kad taip gali užsidirbti bent šiek tiek pinigų.

„Vienintelis mano tikslas, kalbant nuoširdžiai, buvo tapti žmogumi, su kuriuo kiti vėl norėtų dirbti“, – „Woman’s Weekly“ pasakojo anglų aktorės ir amerikiečio televizijos prodiuserio šeimoje gimusi S.Weaver.

Gavusi progą sudalyvauti aktorių atrankoje į filmą „Svetimas“, S.Weaver buvo įsitikinusi, kad vaidmens šioje siaubo elementų turinčioje mokslinės fantastikos juostoje ji tikrai negaus, nes jau paties pirmo susitikimo su režisieriumi metu aktorė pademonstravo neprofesionalumą. Kadangi supainiojo atrankos vietos adresus, ji atvyko gerokai pavėlavusi.

Jei to dar nebūtų gana, S.Weaver filmo režisieriui Ridley Scottui leptelėjo, kad scenarijus yra per daug niūrus.

„Kampe sėdėjo mano vadybininkas ir iš jo veido supratau, kad turėčiau užsičiaupti“, – prisiminė ji.

Vida Press nuotr./Sigourney Weaver 1979-aisiais
Vida Press nuotr./Sigourney Weaver 1979-aisiais

Tačiau R.Scotto aktorės replikos nesutrikdė ir kai būrys kino kompanijos „20th Century Fox“ sekretorių pamatė S.Weaver atrankos ištrauką, vadovams jos pasakė pagrindinį vaidmenį skirti būtent jai.

„Ačiū jums, damos!“ – dėkojo S.Weaver, nė nenutuokusi, kad filmas apie grupelę keliautojų po kosmosą taps jos tramplinu į žvaigždėtą karjerą.

View this post on Instagram

Alien.

A post shared by Sigourney Weaver (@sigourney.weaver.official) on

S.Weaver prisipažino iš pradžių nenorėjusi vaidinti kietos pareigūnės Elenos Ripley, tačiau būtent dėl jos aktorė iš niekam nežinomos virto pasauline garsenybe.

S.Weaver taip pat vaidino juostose „Vaiduoklių medžiotojai“ („Ghostbusters“), „Galaktikos gelbėtojai“ („Galaxy Quest“), „The Ice Storm“ ir „Įsikūnijimas“ („Avatar“) bei kai kurių jų tęsiniuose. 1988-aisiais ji tapo pirmąja tais pačiais metais net du „Auksinius gaublius“ laimėjusia aktore. S.Weaver buvo įteikti geriausios pagrindinės ir geriausios antraplanės aktorės apdovanojimai už vaidmenis filmuose „Gorilos rūke“ („Gorillas in the Mist“) ir „Dirbanti mergina“ („Working Girl“).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sigourney Weaver
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sigourney Weaver

Pakviesta filmuotis „Įsikūnijimo“ tęsinyje, kuriame aktorė įkūnijo kitą veikėją, nes originalus pirmajame filme žuvo, S.Weaver turėjo keletą mėnesių praleisti Naujoje Zelandijoje toli nuo šeimos ir dukters Charlotte, likusios Niujorke. Ji prisipažino, kad šis laikotarpis jai buvo pats sunkiausias.

„Turiu tik vieną vaiką, tad gal esu per didelė prielipa. Nesuprantu, kaip aš jos dar neišvariau iš proto, tačiau ji yra be galo mielas žmogus ir tikriausiai to nesureikšmina“, – užsiminė S.Weaver.

Labai padėjo ir tai, kad didžiąją Charlotte vaikystės dalį jos tėvas Jimas Simpsonas (69), su kuriuo aktorė santuokoje gyvena jau 35 metus, vadovavo nedideliam teatrui ir turėjo pakankamai laiko, kurį galėjo skirti dukros priežiūrai ir auklėjimui, kol mama dirbo.

„Tai, ką jis man davė, yra neįkainojama. Jie neturėčiau tokio palaikančio vyro, nebūčiau nieko pasiekusi. Nors per metus sutikdavau dirbti tik prie vieno projekto, net ir to nebūčiau galėjusi padaryti, jei ne jis“, – mylimajam gerų žodžių negailėjo žinoma moteris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sigourney Weaver ir Jimas Simpsonas švenčia 29-ąsias santuokos metines
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sigourney Weaver ir Jimas Simpsonas švenčia 29-ąsias santuokos metines

Dabar, kai Charlotte jau 29-eri ir ji baiginėja mokslus aukštojoje mokykloje, J.Simpsonas gali imtis daugiau jo dėmesio reikalaujančių projektų. Jis ir S.Weaver tikrai neketina lėtinti darbo tempų, o ateityje jų laukia daugybė energijos reikalaujančių projektų.

Kokia į aštuntą dešimtį įkopusios aktorės ilgaamžiškumo paslaptis? Gal nuskambės kiek keistai, bet, pasak jos pačios, energijos jai nestinga dėl to, kad ekrane S.Weaver niekada neteko įkūnyti kokio nors meilės objekto.

„Esu keistuolė, nes niekada nevaidinau „mylimosios“. Buvau per aukšta būti kažkieno mergina, tad neturėjau atsisveikinti su savo seksualumu (…). Visada vaidinau įdomius personažus ir tai vis dar tęsiasi“, – teigė aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius