Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Airijoje į paskutinę kelionę palydima „The Cranberries“ vokalistė Dolores O‘Riordan

Prieš savaitę muzikos pasaulį sukrėtė žinia apie netikėtą grupės „The Cranberries“ vokalistės Dolores O'Riordan mirtį – sekmadienį Airijoje prasidėjo tris dienas truksiantis viešas atsisveikinimas su ja.
Atsisveikinimas su „The Cranberries“ vokaliste Dolores O‘Riordan
Atsisveikinimas su „The Cranberries“ vokaliste Dolores O‘Riordan / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Šv. Juozapo bažnyčioje Limeriko mieste Airijoje surengtas viešas atsisveikinimas su netikėtai mirusia garsia dainininke. Palydėti jos į amžinąją kelionę susirinko tūkstančiai gerbėjų, kurie išsidriekė ilgoje eilėje laukdami, kada galės užeiti į bažnyčią.

Bažnyčioje skambėjo Dolores O'Riordan dainos, o sienas puošė nuotraukos iš jos koncertų. Dainininkė buvo pašarvota atvirame karste, kuris buvo apstatytas gėlėmis ir užrašu: „Daina pasibaigė, bet atsiminimai lieka“.

Antradienį Balibrikene bus surengtos mišios už velionę ir įvyks dainininkės laidotuvės, tačiau jos bus privačios, skirtos tik Dolores O'Riordan šeimos nariams ir draugams.

15min primena, kad Dolores O'Riordan kūnas buvo rastas sausio 15-osios rytą viešbučio kambaryje. Tą dieną ji turėjo kartu su grupe „Bad Wolves“ įrašyti minėtą „Zombie“ versiją – būtent dėl to ji buvo trumpam atvykusi į Londoną.

Dainininkės atstovas spaudai sakė, kad jos mirtis buvo staigi ir netikėta. Mirties priežastis kol kas nėra skelbiama, tačiau anot policijos pareigūnų, ji neatrodo įtartina.

Dolores O'Riordan su buvusiu vyru Donu Burtonu turėjo tris vaikus – 20-metį sūnų ir 16-os bei 12-os metų dukras, kurie gyvena Kanadoje su tėvu.

Dainininkė keletą pastarųjų metų draugavo su muzikantu Ole Koretsky, su kuriuo kartu grojo grupėje „D.A.R.K.“. Jis sausio 2-ąją publikavo asmenukę su Dolores, kurioje abu atrodė įsimylėję ir laimingi. „Naujųjų metų vakaras: maistas į namus, televizorius ir pižamos“ – šitaip ramiai 2018-uosius sutiko pora.

VIDEO: Airijoje gerbėjai ir giminės atsisveikino su legendine grupės „The Cranberries“ vokaliste

Dolores O'Riordan 2015 metais buvo diagnozuota maniakinė depresija, arba kitaip – bipolinis sutrikimas. Tai – vienas sunkiausių nuotaikos sutrikimų, kai nuotaika svyruoja nuo labai pakylėtos iki depresijos.

Dainininkė yra sakiusi, kad turėjo mitybos sutrikimų, buvo priklausoma nuo alkoholio, o vaikystėje buvo skriaudžiama. Depresija buvo nuolatinė jos palydovė, o 2013 metais dainininkė net bandė žudytis.

Dolores O'Riordan su grupe „The Cranberries“ yra pardavusi daugiau nei 40 milijonų įrašų visame pasaulyje. Garsiausias šios grupės hitas – 1993 metais pasirodžiusi daina „Zombie“.

VIDEO: The Cranberries - Zombie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius