-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius M.McConaughey atsisako vakcinuoti savo vaikus: į tai sureagavo gydytojas

Amerikiečių aktorius ir prodiuseris Matthew McConaughey pareiškė, kad yra pasiskiepijęs, bet kol kas neketina skiepyti vaikų, nes laukia daugiau informacijos apie vakcinas. Į tokį jo pasisakymą sureagavo JAV vyriausiasis gydytojas Vivekas Murthy – pasak specialisto, aktorius nėra teisus.
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey / Vida Press nuotr.

Apie skiepus nuo koronaviruso Teksaso gubernatoriaus posto šiuo metu siekiantis aktorius Matthew McConaughey pasisakė „The New York Times“ transliacijoje.

„Negaliu įpareigoti skiepyti jaunesnių vaikų. Aš vis dar noriu sužinoti daugiau informacijos“, – sakė vyras, pridūręs, kad bent jau šiuo metu neketina nuo COVID-19 skiepyti savo turimų trijų vaikų.

Aktorius M.McConaughey, kuris pats yra pasiskiepijęs, teigė, kad jis karantinavosi „stipriau“ nei jo draugai pandemijos metu ir jo šeima darėsi begalę koronaviruso testų, kad sumažintų infekcijos riziką.

Po aktoriaus Matthew McConaughey minčių apie vaikų neskiepijimą pasirodė JAV vyriausiojo gydytojo Viveko Murthy komentarai, skelbia CNN.

„Mirė daug vaikų. Deja, kalbu apie šimtus vaikų. Tūkstančiai buvo paguldyti į ligonines ir, kaip vaiko, kuris prieš kelerius metus buvo paguldytas į ligoninę dėl kitos ligos, tėtis, niekada nei vienam tėvui nelinkėčiau šios patirties“, – daktaras V.Murthy pasakojo CNN žurnalistei Erin Burnett. „COVID-19 yra kenksmingas ir vaikams.“

Gydytojas, pratęsdamas mintį apie koronaviruso žalą vaikams, sakė, kad vakcinos gali padėti išvengti sunkių ligos pasekmių.

Vida Press nuotr./Matthew McConaughey
Vida Press nuotr./Matthew McConaughey

„Kai buvo testuojamos vakcinos, paaiškėjo, jog jų efektyvumas siekia daugiau nei 90 procentų. Be to, skiepai yra saugūs“, – pridėjo jis.

Spalio pabaigoje Jungtinių Valstijų sveikatos apsaugos institucijos patvirtino, kad „Pfizer-BioNTech“ vakcinos nuo koronaviruso yra tinkamos vaikams nuo penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius