Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar susigundytumėte 40 m. torto gabalėliu iš Dianos ir Charleso vestuvių?

40 metų senumo torto gabalėlis apetito tikrai nekelia. O jei sužinotumėte, kad desertas – vienų garsiausių pasaulyje vestuvių torto dalis? Ragauti jo tikrai nesiūlome, bet įsigyti galite pabandyti.
Princesės Dianos ir princo Charleso vestuvės 1981 m.
Princesės Dianos ir princo Charleso vestuvės 1981 m. / Vida Press nuotr.

Kaip skelbia People.com, rugpjūčio 11 d. prasidės aukcionas beveik 794 g svorio torto gabalėliui iš princo Charleso ir princesės Dianos vestuvių. Spėjama, kad už jį bus pasiūlyta 500 svarų sterlingų (beveik 588 eurai), o gal ir daugiau.

Apvyniotas maistine plėvele ir 40 metų saugotas dekoratyvinėje metalinėje dėžutėje, 20,32 x 17,78 cm torto gabalėlis dekoruotas Jungtinės Karalystės herbu. Tiesa, jis šiek tiek nubyrėjęs, bet jo vertė dėl to tikrai nesumenko.

Vida Press nuotr./Princo Charleso ir princesės Dianos vestuvių torto gabalėlis
Vida Press nuotr./Princo Charleso ir princesės Dianos vestuvių torto gabalėlis

Šis torto gabalėlis iš ypatingos puotos išsineštas slapta nebuvo. Jį Moyrai Smith, tada dirbusiai karališkajai šeimai, padovanojo pati karalienės Elizabeth II motina.

Aukcione jis bus parduodamas drauge su karališkųjų vestuvių ceremonijos ir kitos dienos pusryčių programomis, skelbia užsienio naujienų portalai.

Karališkosios šeimos atminimo daiktų specialistas aukcione „Dominic Winter“ Chrisas Albury dar kartą pabrėžia, kad naujasis šio „smalsumą sukeliančio ir unikalaus“ istorinio įvykio atributo šeimininkas jo ragauti tikrai neturėtų, bet pridūrė, kad „praėjus 40 metų aišku, jog desertui lemta išlikti“. Kažin kiek dar metų jis išsilaikys ir kokia bus jo vertė?

Tada 32-ejų Velso princo Charleso ir 20-metės princesės Dianos vestuvės įvykio 1981 m. liepos 29 d. St. Paul katedroje Londone. Ceremonijoje dalyvavo 3500 svečių, bet visame pasaulyje ją stebėjo gerokai daugiau – 750 mln.

Po 11 mėnesių porai gimė princas Williamas, o 1984 m. rugsėjį – princas Harry. 1992 m. gruodį princesė Diana ir princas Charlesas pranešė nutraukiantys santuoką. Jųdviejų skyrybos užbaigtos po ketverių metų 1996-aisiais – likus metams iki tragiškos Dianos žūties automobilio avarijoje Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius