Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleista karališkojo kūdikio Archie vardo reikšmė: pagerbė princesės Dianos atminimą

Trečiadienį princas Harry (34) ir Sasekso hercogienė Meghan Markle (37) ne tik pirmą kartą pasaulį supažindino su pirmagimiu, bet ir atskleidė jo vardą – Archie Harrisonas Mountbattenas-Windsoras. Šis pasirinkimas daugeliui pasirodė kiek netikėtas, tačiau spėjama, kad rinkdami sūnui vardą tėvai apgalvojo kiekvieną detalę.
Princas Harry ir Meghan Markle pasauliui pristatė savo kūdikį
Princas Harry ir Meghan Markle pasauliui pristatė savo kūdikį

People.com skelbia, kad vardo pasirinkimą galėjo nulemti princesės Dianos protėviai. Manoma, kad Archie gali būti sutrumpintas Archibaldo vardas, kuris reiškia drąsą. Devintasis Argailo grafas iš Škotijos Archibaldas Campbellas buvo princesės Dianos protėvis.

Grafas gimė 1629-aisiais ir gyveno iki 1685-ųjų. Jis buvo škotų protestantų lyderis, dėl priešinimosi Romos katalikui karaliui Jokūbui II jam įvykdyta mirties bausmė.

Antrasis vardas Harrisonas nurodo kilmę, jis reiškia „Harry sūnus“. Pavardė Mountbattenas-Windsoras skiriama visiems karalienės Elizabeth II ir princo Philipo vaikams ir jų palikuoniams. Tuo tarpu pagrindinio karališkosios poros pirmagimio vardo kilmė nėra tokia aiški.

„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle pasauliui pristatė savo kūdikį
„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle pasauliui pristatė savo kūdikį

Archie vardas nebuvo minimas tarp galimų variantų. Lažybininkai galimais variantais įvardijo Alexanderio, Jameso, Alberto ir Arthuro vardus. Lažybininkai taip pat spėliojo ir dėl Spencerio vardo, kuris yra Harry velionės motinos princesės Dianos mergautinė pavardė.

15min primena, kad karališkoji pora kūdikio vardą pranešė socialiniame tinkle „Instagram“. Ten pasidalijo nuotrauka, kurioje įamžinta jaudinanti pirmoji karalienės Elizabeth II ir jos vyro princo Philipo pažintis su proanūkiu Vindzoro pilyje. Tai įvyko dar prieš kūdikį pristatant visuomenei.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Philipas, princas Harry, karalienė Elizabeth II, ant rankų pirmagimį Archie Harrisoną Mountbatteną-Windsorą laikanti Sasekso hercogienė Meghan Markle ir jos mama Doria Ragland
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Philipas, princas Harry, karalienė Elizabeth II, ant rankų pirmagimį Archie Harrisoną Mountbatteną-Windsorą laikanti Sasekso hercogienė Meghan Markle ir jos mama Doria Ragland

Po pažinties su proseneliais, laime švytintys tėvai sūnų supažindino ir su pasauliu. Duodami interviu jie teigė, kad tėvystė buvo jų svajonė.

Pozuojant fotografams pirmagimį ant rankų laikė princas Harry, o į baltą antklodėlę susuktas kūdikis nė kiek nesibaimino viso dėmesio ir ramiai miegojo.

Tėvai savo pirmagimiui, kuris nėra princas, titulo neparinko, tačiau jam galėjo būti suteiktas lordo titulas.

Sasekso hercogienė neslėpė besijaučianti neapsakomai laiminga, o motinystę pavadino kaip „vieną magiškiausių dalykų“. Kalbėdama apie sūnų, ji džiaugėsi, kad mažylis pasižymi „mieliausiu temperamentu“.

Paklausti, ar jau gali pasakyti, į kurį iš tėvų kūdikis panašesnis, Harry paragino neskubėti. „Jis keičiasi kiekvieną mielą dieną, taigi, kas žino“, – šypsojosi naujas tėtis.

VIDEO: Karališkąjį kūdikį pristatę princas Harry ir Meghan Markle švytėjo iš laimės: jis keičiasi kiekvieną mielą dieną

15min primena, kad karališkas vaikas pasaulį išvydo 5 val. 26 min. ryte (Anglijos laiku). Vaikas gimė sverdamas 3,260 kg.

Gimdymo metu Harry visą laiką buvo šalia Meghan, tiesa, pirmagimio lytis buvo staigmena tiek princui, tiek Meghan. Jie priėmė sprendimą nežinoti vaiko lyties iki pat gimdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius