Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Budapešte – MTV apdovanojimai: „Måneskin“ pergalė, vyrų bučinys, žinutės V.Orbanui

Lapkričio 14-ąją Vengrijos sostinėje Budapešte praūžė MTV Europos muzikos apdovanojimai. Daugiausia laurų šįsyk pelnė korėjiečių pop grupė „BTS“ ir britų atlikėjas Edas Sheeranas. Tuo metu geriausia roko grupe išrinkti „Måneskin“ vėl neapsiėjo be drąsaus įvaizdžio, kuriuo siuntė palaikymą LGBT+. Žinučių homofobija kaltinamai Vengrijos valdžiai būta ir daugiau – pavyzdžiui, vyrų bučinys ant raudonojo kilimo.

MTV Europos muzikos apdovanojimai šįkart nugriaudėjo Vengrijos sostinėje Budapešte, čia įsikūrusioje Laszlo Pappo sporto arenoje. Pernai ceremonija vyko virtualiu būdu, o šįkart muzikos šventė buvo vėl tokia, prie kurios esame įpratę – su raudonojo kilimo svečiais, ant scenos pasirodžiusiais atlikėjais ir gyvai dalijamais trofėjais.

MTV Europos muzikos apdovanojimai surengti šalyje, kurios vyriausybė, šiuo metu valdoma ministro pirmininko Viktoro Orbano, garsėja prieš LGBT+ nukreiptu požiūriu – pavyzdžiui, vasarą priimtas įstatymas, draudžiantis informacijos apie LGBT+ žmones ar homoseksualumą skleidimą nepilnamečiams.

Tad ceremonijoje šįkart būta itin daug dėmesio šiai temai. MTV netgi įsteigė atskirus apdovanojimus, skirtus už lygias skirtingų lytinių orientacijų žmonių teises kovojantiems aktyvistams.

Homofobams skirtų žinučių netrūko ir ant raudonojo kilimo, ir scenoje. Pavyzdžiui, grupės „Måneskin“ lyderis Damiano Davidas vėl pasirinko drąsų ir su stereotipais kovojantį įvaizdį – renginyje pasirodė su trumpikėmis ir prisegamomis kojinėmis.

Tuo metu rašytojas Jeetendras Sehdevas ant raudonojo kilimo žengė apsivilkęs megztinį, ant kurio – užrašas „Orbanai, meilė laimi“.

O gėjų pora iš Vengrijos, kovojanti už tos pačios lyties porų teisę įsivaikinti, pademonstravo saldų bučinį.

Grupei „BTS“ šįsyk nuskilo labiausiai, mat korėjiečiai laimėjo didžiąją dalį apdovanojimų: Geriausias popmuzikos atlikėjas, Geriausia grupė, Geriausias K-Pop atlikėjas ir Daugiausia fanų turintis atlikėjas. Deja, renginyje pati grupė nepasirodė, tad apdovanojimų gyvai neatsiėmė, rašo variety.com.

Kitaip nei „BTS“, Edas Sheeranas apdovanojimuose pasirodė ir susirinko Geriausio atlikėjo ir Geriausios dainos („Bad Habits“) nominacijas.

Italų roko grupė ir 2021 metų „Eurovizijos“ nugalėtojai „Måneskin“ laimėjo Geriausio roko nominaciją. Atsiimdamas apdovanojimą grupės vokalistas Damiano Davidas sakė: „Norėjome paminėti, kad žmonės dažnai sakydavo, jog su savo muzika mes nepasieksime daug. Na, manau, kad jūs visi klydote.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Maneskin“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Maneskin“

Renginio vedėja, dainininkė Saweetie laimėjo Geriausio naujo atlikėjo nominaciją, Nicki Minaj apdovanota Geriausio hiphopo kategorijoje, o Olivia Rodrigo – Geriausio proveržio.

Kolumbijos dainininkas Maluma, laimėjęs Geriausio Lotynų muzikos atlikėjo nominaciją, savo kalboje sakė: „Kolumbija yra nebe apie Pablą Escobarą. Ji – apie Malumą, mažuti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Yungblud
AFP/„Scanpix“ nuotr./Yungblud

Dainininkas YUNGBLUD triumfavo Geriausios alternatyvos kategorijoje. „Norėčiau pasakyti, kad šis apdovanojimas yra duoklė individualizmui. Tai yra prizas 13-kos metų berniukui iš Šiaurės Anglijos, kuris labai bijojo būti tuo, kuo yra“, – atviravo muzikantas, – Jeigu ir tu jautiesi taip pat – aš noriu pasakyti kad tu gali būti tas, kuo esi. Nepasiduok. Būk nuostabus.“

Geriausio bendradarbiavimo apdovanojimas atiteko Doja Cat ir SZA už dainą „Kiss Me More“.

Davidas Guetta pelnė Geriausios elektroninės muzikos, o Billie Eilish – Geriausio vaizdo klipo nominacijas.

Vietinės reikšmės nominacijose Taylor Swift laimėjo JAV kategorijoje, o grupė „Little Mix“ – Jungtinės Karalystės ir Airijos.

O štai Justinas Bieberis, nors buvo nominuotas aštuoniose kategorijose, šįsyk liko be nieko.

VIDEO: Budapešte praūžė MTV Europos muzikos apdovanojimai – pamatykite, kaip viskas atrodė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius