Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chuckas Norrisas savo karjerą nutraukė dėl žmonos sveikatos: „Mano tikslas – išlaikyti ją gyvą“

Veiksmo filmų legenda Chuckas Norrisas (77 m.) jau senokai yra dingęs iš kino ekranų, tačiau mažai kas žino, kad to priežastis – ypač suprastėjusi jo žmonos sveikata. Aktorius ir kovų menų meistras neslepia, kad šiandieninis jo gyvenimas sukasi vien apie mylimą moterį, o jo tikslas – „išlaikyti ją gyvą“.
Chuckas Norrisas su žmona Gena (2002 m.)
Chuckas Norrisas su žmona Gena (2002 m.) / Vida Press nuotr.

Palaužta – taip savo dabartinę būseną apibūdina Chucko Norriso žmona Gena. 54-erių moterį jau ne vienerius metus kamuoja nuolatiniai nervų skausmai ir inkstų problemos, o vienu metu ji sako net maniusi, kad mirs.

Kaip skelbia „Daily Mail“, Norrisai įsitikinę, kad šitaip Genos sveikatą sužalojo prieš keletą metų jai įšvirkšta kontrastinės medžiagos injekcija prieš magnetinio rezonanso tomografijos (MRT) tyrimą, kurio reikėjo dėl reumatoidinio artrito. Toji kontrastinė medžiaga paprastai naudojama tam, kad būtų pagerinta vaizdo kokybė.

Tų kontrastinių medžiagų būna skirtingų, o kai kurios iš jų gaminamos iš gadolinio – jos medicinos praktikoje naudotos beveik 30 metų. Ilgą laiką manyta, kad agentai su gadoliniu yra labai saugūs, o gadolinis iš organizmo pasišalina per kelias valandas su šlapimu. Tačiau pastaraisiais metais randasi vis daugiau informacijos, kad gadolinis yra daug toksiškesnis, nei manyta iki šiol. Vis dėlto Jungtinėse Valstijose jis vis dar naudojamas atliekant maždaug trečdalį MRT tyrimų.

Paaukojau savo karjerą, kad visą dėmesį skirčiau Genai – mano visas gyvenimas dabar sukasi apie tai, kaip išlaikyti ją gyvą

Gena Norris ir jos vyras yra įsitikinę, kad būtent gadolinis ir sužalojo jos sveikatą – apie tai pora kalba drąsiai ir labai daug dėmesio skiria šviesti žmones apie galimą gadolinio žalą sveikatai.

2013 metais, kai Gena buvo tiriama dėl reumatoidinio artrito, per aštuonias dienas gavo tris gadolinio injekcijas. Moteris pasakoja, kad iš karto pajuto, jog jai kažkas ne taip.

„Per kelias valandas po pirmos injekcijos pajutau, kad mano visas kūnas dega – lyg per jį sruventų rūgštis, – pasakojo Gena. – Deginimas iš pradžių buvo vienoje vietoje, bet vėliau jis pradėjo plisti.“

Po to per kelias savaites Gena šešis kartus buvo vežta į ligoninę dėl nepakeliamų šonkaulių skausmų, pasunkėjusio kvėpavimo, kūną krečiančio drebulio, nusilpusių raumenų ir bendro skausmo, tačiau medikai negalėjo suprasti, nuo ko jai tai pasireiškia.

„Scanpix“/AP nuotr./Chuckas Norrisas su žmona Gena (2010 m.)
„Scanpix“/AP nuotr./Chuckas Norrisas su žmona Gena (2010 m.)

Desperatiškai mėgindama surasti savo negalavimų priežastį, Gena internete aptiko informacijos apie apsinuodijimą gadoliniu – tie simptomai jai buvo gąsdinančiai pažįstami.

Kol galiausiai jai buvo patvirtintas apsinuodijimas gadoliniu, moteris sako buvo pasiekusi tokią stadiją, kad jai skaudėdavo net ryti maistą – ji tuo metu maitinosi beveik vien skystu kūdikių maistu. Jai buvo paskirtas gydymas, kurio metu moteris penkis mėnesius buvo prikaustyta prie lovos ir jai buvo būtina slauga.

„Chuckas miegojo šalia manęs ant sofos ir niekada nesitraukė. Meldžiausi, kad išgyvenčiau ir galėčiau išauginti savo vaikus“, – pasakojo Gena Norris.

Tuo tarpu Chuckas Norrisas po žmonos sveikatos problemų nusprendė apleisti savo karjerą – dabar jis atsidavęs vien Genai, nuolatos rūpinasi ja.

„Paaukojau savo karjerą kine, kad visą savo dėmesį skirčiau Genai – mano visas gyvenimas dabar sukasi apie tai, kaip išlaikyti ją gyvą. Tikiu, kad ši problema yra labai svarbi“, – sakė jis leidiniui „Good Health“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Chuckas Norrisas su žmona Gena ir dvyniais Dakota bei Danilee (2012 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Chuckas Norrisas su žmona Gena ir dvyniais Dakota bei Danilee (2012 m.)

Praėjus ketveriems metams nuo baisiausių išgyvenimų, Genai jau nebereikia nuolatos gulėti lovoje, tačiau ji ir toliau gydosi kitomis priemonėmis.

O praėjusią savaitę Gena Norris padavė į teismą kelias vaistų bendroves, kurios gamina kontrastines medžiagas su gadolinu.

15min primena, kad Gena Norris yra antroji aktoriaus žmona – pora susituokė 1998 metų lapkritį. Tuokdamiesi jiedu jau turėjo po du vaikus iš ankstesnių ryšių, o vėliau susilaukė ir bendrų atžalų – dvynių Dakotos ir Danilee (16 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius