-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar keli į skandalų sūkurį patekę albumų viršeliai: vienas jų – „The Beatles“

Rokenrolas be skandalų – ne rokenrolas. Šio muzikos stiliaus atstovai mėgsta provokuoti, to neatsisako ir rinkdami viršelius albumams. Po žinios, kad ant „Nirvana“ albumo „Nevermind“ atsidūręs kūdikis užaugęs grupę padavė į teismą, pristatome dar kelis ne ką mažiau neigiamo dėmesio sulaukusius albumų viršelius.
Skandalus sukėlę albumų viršeliai
Skandalus sukėlę albumų viršeliai / Vida Press nuotr. / 15min montažas

„Guns N’ Roses“ albumas „Appetite For Destruction“ (1987)

Vida Press nuotr./„Guns N' Roses“ albumo „Appetite for Destruction“ viršelis
Vida Press nuotr./„Guns N' Roses“ albumo „Appetite for Destruction“ viršelis

Ant debiutinio grupės albumo, kurio parduota milijonai kopijų, vaizduojamas prievartautojas robotas, kurį tuoj nubaus metalinis siaubūnas. Todėl suprantama, kodėl pardavėjai atsisakė „Guns N’ Roses“ dainų rinkinį, papuoštą tokiu piešiniu, dėti į savo lentynas, rašo Udiscovermusic.com.

Vėliau jis buvo apvilktas mažiau priekabiu „švarkeliu“, o kontroversišką paveikslą buvo galima išvysti tik jį nurengus.

„The Roling Stones“ albumas „Beggars Banquet“ (1968)

Iš pradžių albumas turėjo būti pardavinėjamas būtent su tokia netvarkingo, sienomis aprašinėto tualeto atvaizdo įmaute, tačiau jos nepatvirtino „The Rolling Stones“ atstovavusi įrašų kompanija.

Galiausiai į muzikos parduotuvių lentynas nugulė apvilktas baltu, lyg pakvietimo dizaino viršeliu albumas – visiška priešingybe originalui.

Vida Press nuotr./„The Rolling Stones“ albumo „Beggars Banquet“ viršelis
Vida Press nuotr./„The Rolling Stones“ albumo „Beggars Banquet“ viršelis

„The Rolling Stones“ albumas „Sticky Fingers“ (1971)

Už šį meno kūrinį, papuošusį kitą „The Rolling Stones“ meno kūrinį, atsakingas legendinis Andy Warholas. Susijęs ir su pačiu nešvankią užuominą turinčiu albumo pavadinimu (angl. sticky fingers – niežti nagai), ant viršelio demonstruojamas priartintas džinsus mūvinčio vyriškio tarpukojis.

Įdomu dar ir tai, kad originali vinilinė plokštelė turėjo tikrą užtrauktuką, bet pardavėjai skundėsi, kad šis, iki kol įrašai atkeliavo iki parduotuvių, juos subraižė, todėl įmautę teko pakeisti.

„Roxy Music“ albumas „Country Life“ (1974)

Vida Press nuotr./„Roxy Music“ albumo „Country Life“ viršelis
Vida Press nuotr./„Roxy Music“ albumo „Country Life“ viršelis

Nieko per daug neslepianti ketvirtam „Roxy Music“ albumui skirta plokštelės rankovė sukėlė tokį skandalą, kad keliose šalyse, įskaitant ir JAV, ji buvo cenzūruota. Tačiau tai nesutrukdė albumui patekti į „Billboard 200“ topų 40-tuką. Galbūt net padėjo.

Beje, viršeliui pozavo du modeliai, kurių viena – grupės „Can“ gitaristo Michealo Karoli pusseserė.

„Electric Ladyland“ (1968)

Vida Press nuotr./„Electric Ladyland“ albumo viršelis
Vida Press nuotr./„Electric Ladyland“ albumo viršelis

Nuo originalaus Jungtinei Karalystei skirto Jimi Hendrixo „Billboard“ topuose karaliavusio trečiojo albumo viršelio į klausytoją turėjo žvelgti 19 nuogų moterų. Tačiau taip vadinama albumo rankovė, į kurią buvo įvilktas dainų rinkinys, buvo pakeista pačiam Jimi Hendrixui išreiškus nepasitenkinimą atvaizdu.

„Megadeth“ albumas „Youthanasia“ (1994)

Paremtas konceptu, kad visuomenė atlieka eutanaziją jaunimui, šeštam „Megadeth“ albumui skirtame viršelyje vaizduojama vyresnio amžiaus moteris, ant drabužiams džiovinti skirtos virvės kabinanti kūdikius. Nepaisant to, vos pasirodęs albumas užkopė į ketvirtą „Billboard 200“ vietą.

„The Beatles“ albumas „Yesterday And Today“ (1966)

Vida Press nuotr./„The Beatles“ albumo „Yesterday And Today“ viršelis
Vida Press nuotr./„The Beatles“ albumo „Yesterday And Today“ viršelis

„The Beatles“ studijinį albumą papuošė rankovė neįprasta nuotrauka – grupės nariai, vilkintys mėsininko švarkus, apsikarstę mėsos gabalais ir lėlių dalimis.

Sukurtas kaip populiariojo meno satyra, jis tapo vienu pirmųjų pasaulyje kontroversiją sukėlusiu viršeliu. Nors albumas, vėliau apvilktas kiek mažiau įžeidžiančiu drabužiu, užkariavo „Billboard“ topus, įrašų kompanija „Capitol“ iš nepatenkintų pardavėjų atsiėmė daugiau nei 50 tūkst. neparduotų kopijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius