-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl jų likimo kalti tik atsitiktinumai: žūties Rugsėjo 11-ąją išvengusios įžymybės

Lygiai prieš 20 m. rugsėjo 11 d. visas pasaulis su siaubu stebėjo, kaip teroristų užgrobti lėktuvai rėžėsi į Niujorko dangoraižius. Scenos priminė apokaliptinį filmą, tik baisiausia, kad jos buvo tikros, nesuvaidintos. Per šiuos įvykius žuvo tūkstančiai žmonių. Jų skaičius galėjo būti didesnis, jei ne paskutinę minutę lemtį pakeitę įvykiai – pavėlavimai į traukinius, pagirios, dėl kurių nebuvo įleisti į lėktuvą, nesuveikusios apsaugos kortelės.
Markas Wahlbergas, Gwyneth Paltrow, Robas Lowe'as
Markas Wahlbergas, Gwyneth Paltrow, Robas Lowe'as / Vida Press nuotr.

Likimo pokštai nuo tragiškos žūties išgelbėjo ir pasaulines žvaigždes. Prie kai kurių laimingųjų gyvybių išgelbėjimo atsitiktinai prisidėjo ir jos pačios.

Michaelas Jacksonas

Jei ne jo mama, tarp žuvusiųjų per Rugsėjo 11 d. įvykius galėjo atsidurti ir popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono pavardė. Dainininkas tą dieną turėjo susitikimą viename iš dangoraižio viršutinių aukštų, tačiau pramiegojo, nes naktį per ilgai užsikalbėjo su mama Katherine ir seserimi Rebbie, rašo Mirror.co.uk.

„Laimei, nei vienas mūsų nė nenutuokė apie Michaelo susitikimą tą rytą viename iš bokštų dvynių, – savo biografijoje „You Are Not Alone: Michael: Through A Brother’s Eyes“ rašė Jermaine’as Jacksonas.

Apie tai sužinojome tik kai mama paskambino jam į viešbutį pasiteirauti, ar jam viskas gerai. Ji, Rebbie ir keletas kitų iš jo (kambario – red. past.) išvyko apie 3 val. nakties. „Mama, man viskas gerai tik tavo dėka“ sakė jis.“

Michaelas Jacksonas mirė praėjus aštuoneriems metams nuo širdies smūgio, sukelto perdozavus receptinių vaistų.

Markas Wahlbergas

Bostone gimęs aktorius turėjo skristi „American Airlines“ 11 numeriu pažymėtu skrydžiu į Los Andželą, bet paskutinę minutę su draugais pakeitė kryptį ir nusipirko bilietus į lėktuvą, vykstantį į Torontą, kur nusprendė aplankyti filmų festivalį.

Vėliau prisipažinęs, kad tikriausiai būtų perkalbėjęs teroristus, jei būtų atsidūręs tame pačiame lėktuve su jais, Markas Wahlbergas sulaukė kritikos.

„Jei būčiau buvęs tame lėktuve su savo vaikais, nebūtų viskas taip pasibaigę, – sakė jis „Men’s Journal“. – Toje pirmos klasės kabinoje būtų pralieta daug kraujo, o tada būčiau pasakęs „Gerai, dabar nusileisime kur nors saugiai, nesijaudinkite.“

Vėliau Markas Wahlbergas atsiprašė ir prisipažino, kad spekuliuoti apie tokią situaciją nederėjo ir kad neteisinga manyti, jog toje kabinoje buvę keleiviai nesielgė drąsiai.

„Nuoširdžiai atsiprašau aukų šeimų už atsakymą, kuris pasirodė netaktiškas. Ne tokie buvo mano ketinimai“, – sakė aktorius.

Sethas MacFarlane’as

Vida Press nuotr./Sethas MacFarlane'as
Vida Press nuotr./Sethas MacFarlane'as

„Šeimos bičo“ kūrėjas Sethas MacFarlane’as taip pat turėjo skristi tuo pačiu lėktuvu, kaip ir Markas Wahlbergas, bet po audringo vakarėlio sukeltų pagirių ir supainioto laiko jis į skrydį pavėlavo.

Iš dalies už tai atsakingas komiko agentas, pasakęs, kad skrydis ne 7.45 val., o pusvalandžiu vėlesnis – 8.15 val. ryto. Sethui MacFarlane’ui atvykus į oro uostą, į lėktuvą jo niekas nebeįleido, nes buvo pasibaigęs keleivių laipinimas.

„Į lėktuvą pavėlavau maždaug 10 minučių“, – pasakojo jis.

Sethas MacFarlane’as buvo priverstas laukti kito skrydžio, o po valandos lėktuvas, į kurį jis taip ir nespėjo, trenkėsi į šiaurinį dangoraižį. Žuvo visi jame buvo žmonės.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow tiesiogiai su įvykiais rugsėjo 11-ąją susijusi nėra, bet tą dieną aktorė netikėtai išgelbėjo gyvybę biuro darbuotojai.

Lara Lundstrom Clarke į darbą Hudsono upės pakrante skubėjo riedėdama riedučiais. Norėdama kirsti gatvę, tai ji ketino padaryti neleistinoje vietoje ir, pasirodo, vos nebuvo partrenkta Gwyneth Paltrow „Mercedes“ visureigio. Negalėdama patikėti savo akimis, Lara dar kurį laiką paspoksojo į žvaigždę ir pasitraukė jai iš kelio.

Dėl šio vos kelias sekundes trukusio incidento moteris pavėlavo į traukinį. Kai jau turėjo sėdėti 77-ame pietinio dangoraižio aukšte prie savo darbo stalo, Lara tik lipo iš traukinio. Kaip tik tuo metu ir pamatė, kai į dangoraižį rėžėsi lėktuvas.

Praėjus 10 m. Lara susitiko su Gwyneth Paltrow, kuri pripažino, kad šis incidentas „vis dar sukelia šiurpą“.

„Negaliu patikėti, kiek žmonių tą dieną pakeitė kitų nepažįstamųjų gyvenimus“, – sakė ji.

Sarah Ferguson

Vida Press nuotr./Sarah Ferguson
Vida Press nuotr./Sarah Ferguson

Jorko hercogienės labdaros organizacijos „Chances for Children“ biuras buvo 101 šiaurinio dangoraižio aukšte. Tą rytą ji taip pat turėjo ten darbuotis, tačiau dėl nusivėlinusio interviu su Mattu Laueru netoliese buvusioje „NBC Studios“, šiandien ji vis dar čia.

Tragedijoje nežuvo nei vienas jos darbuotojas, tačiau gyvybių neteko 700 finansų įmonės „Cantor Fitzgerald“, leidusių naudotis dalimi jų biuro patalpų visiškai nemokamai, darbuotojų.

Robas Lowe’as

Aktorius su Rugsėjo 11-osios įvykiais susijęs šiek tiek kitaip. Pasirodo, jis dalyvavo teroristinio išpuolio „repeticijoje“, rašo Mirror.co.uk.

Nieko neįprasto ar įtartino Robas Lowe’as, skridęs iš Vašingtono į Los Andželą po filmavimų, nepastebėjo. Tačiau vėliau sužinojo, jog tame pačiame lėktuve skrido ir vienas iš atakų įgyvendintojų Zacariasas Maoussaoui, todėl buvo pakviestas duoti parodymus.

„Pats to nesuprasdamas su Rugsėjo 11-osios išpuolių vykdytojais skridau per jų „repeticiją“. Tuo metu Vašingtone filmavausi „The West Wing“ ir į Los Andželą visada skrisdavau iš Daleso oro uosto skrydžiu, kurį jie galiausiai pasirinko Pentagono užpuolimui, – sakė aktorius, pridūręs, kad ir tas skrydis neatrodė kažkuo išskirtinis. – Buvo sausakimša, lėktuvas mažas. Apsidairiau, bet nieko neįprasto nepamenu, niekas neatrodė išsigandęs, niekas neatrodė kaip teroristas. Tai buvo visiškai įprastas skrydis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius