TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moby Trakų pilies kieme surengė įspūdingą elektroninės muzikos spektaklį

Pirmadienio, birželio 13-osios, vakarą Trakų pilies salą užplūdo elektroninės muzikos gerbėjai, nekantriai laukę amerikiečių atlikėjo Moby koncerto.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Teatras „Moby“

Elektroninės muzikos kūrėjas į sceną lipo tik sutemus, tad iki jo pasirodymo Trakų pilies kiemą spėjo užpildyti daugybė žmonių. Tirštą klausytojų minią apšildė lietuvių grupė „Gerai Gerai & Miss Sheep“ bei trankieji „Skamp“. Publika įsisukti į vakarėlio siautulį neskubėjo, nors kai kurie koncerto svečiai ir pasidavė energingoms skampų dainoms. Didžioji minios dalis saugojo jėgas svarbiausiai vakaro žvaigždei.

2009-aisiais kai kurie lietuviai jau galėjo išgirsti Moby pasirodymą Gdynėje vykstančiame festivalyje „Heineken Open‘er“. Kaip 15min.lt sakė pats atlikėjas, jis puikiai pamena tą vakarą, kai pagal jo muziką šėlo 60 tūkst. žmonių. Jis Trakuose žadėjo nors ir ne tokias gausias, bet tokias pat geras linksmybes. O prieš koncertą surengtoje spaudos konferencijoje Moby gyrė renginio vietą sakydamas, jog tokioje jam neteko koncertuoti per 20 metų.

Beje, šiemet festivalio organizatoriai ėmėsi iššūkio kurdami renginio vaizdo instaliacijas. Dar prieš koncertą jie žadėjo sutemus vizualiai „griauti“ 1200 kv.m. Trakų plytų pilį ir ją paversti didžiulėmis garso kolonėlėmis.

Atvyko net su vaikais

Moby į sceną užlipo punktualiai, maždaug ketvirtis po dešimtos vakaro. Publika atlikėją pasitiko skanduodama „Moby, Moby“. Nuo pirmųjų akimirkų publiką pakerėjo ne tik margaspalvės scenos šviesos, bet ir įspūdingo balso juodaodė vokalistė Joy Malcolm. Netrukus minia išgirdo pažįstamus kūrinius, o po kiek laiko nuskambėjo ir garsusis kūrinys „Slipping Away“. Klausytis Moby pasirodymo susirinko skirtingo amžiaus publika, vėlyvą renginį aplankė ne tik jaunimas, vyresnės poros, bet ir šeimos su vaikais, tiesa, kai kurie jų buvo priversti koncerto klausytis su ausinėmis, o kiti užmigo nesulaukę koncerto pabaigos.

Žvarbų vėją koncerto svečiai vaikė šokdami, linguodami į taktą ir gurkšnodami alų. Tiesa, neretas skundėsi, esą tualetų pastatyta gerokai per mažai. Prie jų nusidriekė ilgos eilės. Kai kurie lankytojai buvo nepatenkinti ir dėl to, kad atėję į Trakų pilies salą iš jos negalėjo išeiti ir grįžti vėliau. Tačiau dauguma nepaisydami nesklandumų linksminosi pagal amerikiečių elektroninės muzikos kūrėjo muziką. Galima buvo jausti, kaip po kojomis vibruoja žemė. Kažin, ar tai į naudą seniesiems mūrams, bet publika su malonumu mėgavosi koncerto garsu.

Fotografavo publiką

Prieš tai spaudos konferencijoje žurnalistams papasakojęs apie pomėgį fotografuoti, Moby išsitraukė savąjį fotoaparatą ir per koncertą. „Kokie jūs visi gražūs“, – darydamas savuosius kadrus gyrė publiką jis. Bene po kiekvieno kūrinio atlikėjas dėkojo ankstesnių jo pasirodymų lankytojams pažįstama greitakalbe „Thank you, thank you, thank you“, kurią papildė ir lietuvišku „ačiū“.

Koncerto metu nuskambėjo kompozicijos iš naujausių Moby albumų „Wait for Me“ ir „Destroyed“. Tačiau šilčiausiai publika sutiko žymiausius amerikiečio kūrinius, tokius kaip „Go“, „Porcelain“, „Why Does My Heart Feel So Bad?“, „Natural Blues“.

Moby gyrė Lietuvos ir Trakų grožį, tad koncertui einant į pabaigą skyrė padėkos dainas. Jis net dusyk išėjo biso, per pirmąjį susirinkusieji išgirdo pamėgtas dainas „Lift Me Up“ ir „Honey“, o atlikėjas, kaip pats sakė, užkūrė tikrą pirmadienio diskoteką. Publikai reikalaujant daugiau, Moby sutiko atlikti dar vieną dainą. Šėlstanti minia nenorėjo paleisti atlikėjo nuo scenos, nors žmonių gretos ir buvo gerokai praretėjusios – neretas norėdamas išvengti kamščių išskubėjo namo dar koncertui nepasibaigus. Nutilus paskutiniesiems Moby dainos akordams grupelės dar liko šokti pagal paleistą foninę muziką, o minia patraukė Trakų tiltu per salą namo. Dalindamiesi įspūdžiais ir juokais dėkodami vienas kitam – „Thank you, thank you, thank you“.

VIDEO: Moby koncertas Trakų pilyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius