-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demencija sergančio B.Williso žmona prabilo apie aktoriaus būklę: rado įkvėpimą nepasiduoti

Demencija sergančio aktoriaus Bruce'o Williso (68) žmona Emma Heming Willis (44) po ilgos tylos prabilo apie vyro sveikatos būklę ir atskleidė, kas įkvepia jų šeimą nepasiduoti.
Bruce'as Willisas su žmona Emma
Bruce'as Willisas su šeima / Scanpix ir socialinių tinklų nuotr.

Modelis Emma Heming Willis apie savo vyro Bruce'o Williso sveikatos būklę prabilo instagrame kalbėdama apie filmą „Little Empty Boxes“. Tai Maxo Lugavere sukurta dokumentinė juosta apie jo paties motiną, taip pat susirgusią demencija, rašo mirror.co.uk.

„Gyvenant su demencija, tenka suvokti, kad galimybės menkos. Bet kai kurie su tuo nesitaiksto ir tada kas nors pasikeičia. Praeitą vakarą mačiau, kaip nuostabu, kai šitai vyksta. Jo motyvacija gauti atsakymus iš pripažintų sveikatos specialistų tiesiog įkvepia, o tai, kad jis buvo toks malonus ir pasidalijo gauta informacija, reikia laikyti tikra palaima“, – sakė modelis.

„Dėkui tau, Maxai, už tavo ryžtą, taip pat už tai, kad savanoriškai papasakojai apie šitokią kelionę ir atkreipei dėmesį į smegenų sveikatos svarbą“, – pridūrė ji.

Socialinių tinklų nuotr./Bruce'as Willisas ir Emma Heming Willis
Socialinių tinklų nuotr./Bruce'as Willisas ir Emma Heming Willis

Demencija apibūdinama kaip kognityvinių funkcijų (mąstymo, atminties) ir gebėjimų praradimas, trukdantis žmogaus kasdieniam gyvenimui ir veiklai. Demencija pasireiškia kalbos ir atminties sutrikimais, nesiorientavimu laike ir vietoje, nuotaikos ir elgesio kaita, asmenybės pokyčiais, nebegalėjimu atlikti paprastų užduočių. Ankstyvi frontotemporalinės (kaktinės smegenų skilties) demencijos simptomai gali būti nuotaikos ir asmenybės pasikeitimai, kalbos sutrikimai, obsesinis elgesys.

Bruce‘o Williso ligos požymiai ryškėjo pastaruosius kelerius metus. Likus 3 metams iki pasitraukimo iš kino, aktorius sukūrė 22 vaidmenis veiksmo filmuose, tad žmonės, su kuriais jis dirbo, pastebėdavo, kad dirbti jam darosi vis sunkiau ir jis tampa vis didesne prievole.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius