-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Deputatas O.Gončarenka – apie rusų laivą piešiantį sūnų ir išdavikus „Kobzono koncerte“

„Visa mūsų šalis gyvena tik vienu. Nuo pačių mažiausių – mano keturmetis sūnus piešia skandinamą rusų laivą – iki šimtamečių senukų. Nežinau, kiek metų tai moteriai, kuri Chersono srityje pavaišino rusų okupantus užnuodytais pyragėliais ir taip prisidėjo prie mūsų pergalės. Kiekvienas iš mūsų, milijonai žmonių, gyvena tik noru nugalėti ir sunaikinti šią bjaurastį“, – sako Oleksijus Gončarenka.
Oleksijus Gončarenka
Oleksijus Gončarenka / LNK nuotr.

Jau aštuonis mėnesius Ukrainoje verda karas ir liejasi nekaltų žmonių kraujas. Rusijos kariuomenė šokiruoja žiaurumu, kankinimais ir masinėmis kapavietėmis. Kovos vyksta ne tik mūšio lauke, bet ir spaudoje, televizijoje, internete. Rusų propagandistai bando teisinti Putino bukumą ir, kai tik gauna progą, puldinėja Ukrainos politikus. Pats mėgstamiausias Kremliaus taikinys – Aukščiausiosios Rados deputatas Oleksijus Gončarenka, kuris į LNK „KK2 penktadienio“ studiją atvyko iš Ukrainos.

„Putinas seniai bando kištis į kitų demokratiškų valstybių reikalus, pasitelkdamas propagandą. Per propagandą jis kurstė visą tą neapykantą. Turime suprasti, kad Rusijos visuomenė labai serga ir tam yra daug priežasčių. Tačiau viena jų ir yra metų metais vartojama propaganda. Šiandien matome jos pasekmes. Rusai virto žmonėmis, kuriems vis viena, kad šalia jų žudomi vaikai, žmonėmis, pasiryžusiais taikytis su bet kuo ir bet kuo patikėti, kad ir visiška erezija.

Mane labiausiai pribloškė Rusijos federacijos dūros, na, dūmos, deputato pranešimas apie tai, kad Ukrainos kariai neva po kažkokių eksperimentų JAV laboratorijose tapo mutantais ir todėl jie dabar yra nenugalimi. Ir tai pranešė jų deputatų komisija, tyrusi karo veiksmus Ukrainoje. Kovoti už gimtąją žemę jiems turbūt reiškia mutaciją“, – laidoje kalbėjo Oleksijus Gončarenka.

Laidoje O.Gončarenka pabrėžė, kad reikia skirti rusus nuo Rusijos gyventojų.

„Yra rusų, gimusių Argentinoje, jiems – jokių priekaištų, jie yra toli, nieko apie tai nežino. Esama rusų Ukrainoje, kurie su ginklais rankose kovoja prieš Rusijos rusus. Jie yra mūsų broliai, Ukrainos patriotai. Deja, buvo ir kraupus atvejis, kai ukrainietis pilotas bombardavo Kremenčiuką, miestą, kuriame tuo metu gyveno ir tebegyvena jo mama. Štai toks išgama, etninis ukrainietis, bet Rusijos gyventojas. Todėl aiškiai skirkime rusus nuo Rusijos gyventojų“, – sakė Rados deputatas.

Prabilęs apie išdavikus, O.Gončarenka sako, kad jie bus nubausti.

„Dauguma jų jau dalyvauja Kobzono koncerte (jau miręs Rusijos dainininkas, palaikęs Putino režimą – aut. past.) ir laukia gretų papildymo. Nebūna nė dienos, kad koks eilinis išdavikas – o nėra baisesnio nusikaltimo nei išduoti savo tautą, savo šalį – nesprogtų ar nežūtų. Tai tarsi koks maras. Jiems labai nesiseka. Dauguma jų jau žiauriai nubausti. Stebiuosi, kad vis atsiranda bepročių, kurie sumąsto perbėgti į Rusijos pusę. Išvada būtų tokia: išgamų yra visur, pas mus – taip pat. Bet jų labai mažai. Per milžinišką Ukrainą jų atsirado tik menkutė procento dalelė. Ir, žinoma, už tai jie bus žiauriai nubausti“, – kalbėjo Oleksijus Gončarenka.

Laida „KK2 penktadienis“ – penktadienį, 19.30 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius