Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos princas Charlesas vonioje panaudotu vandeniu laisto savo sodą

Didžiosios Britanijos princas Charlesas šeštadienį paragino tėvynainius prisidėti atremiant „tikriausiai didžiausią žmonijos kada nors patirtą iššūkį“ ir kurti tvaresnę planetos ateitį.
Princas Charlesas
Princas Charlesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

61 metų sosto įpėdinis dienraštyje „The Daily Telegraph“ rašo, kad žmonės per dažnai tvaraus vartojimo skatinimą laiko grėsme savo gyvenimo kokybei arba ekonomikai.

Naują atsakingo vartojimo iniciatyvą „Start“ pradėjęs princas Charlesas tvirtina, kad pakanka paprastų nedidelio masto priemonių, kad gyvenimas būtų smagus ir labiau palankus aplinkai.
Aristokratas sakė vonioje panaudotu vandeniu laistantis sodą, o iš senų užuolaidų medžiagos siuvantis „ madingus krepšius“.

„Svarbu parodyti žmonėms, kad įmanoma mėgautis gyvenimu ir tuo pačiu saugoti gamtą“, – pabrėžė princas.Svarbu parodyti žmonėms, kad įmanoma mėgautis gyvenimu ir tuo pačiu saugoti gamtą.

Šią iniciatyvą remia didieji prekybos tinklai ir buitinės technikos gamintojai. Paskelbę šūkį „Pradėkime ką nors gera“, jie ragina pirkėjus pradėti bent nuo vieno aplinką tausojančio žingsnio.

Velso princas rugsėjį karališkojoje rezidencijoje Londone organizuoja 12 dienų vyksiantį iškylų sode festivalį, kurioje ketina pademonstruoti savas „tvarumo revoliucijos“ idėjas.

„Rūpintis mūsų maža, trapia ir į sunkią padėtį patekusia planeta nėra vien niūrumas ir liūdesys, sėdint tamsoje be jokių malonių dalykų, – sako princas Charlesas. – Visiškai įmanoma, kad pradėjus veikti..., galima iš tiesų prisidėti kuriant patrauklesnes bendruomenes, gerinti sveikatą, kurti prasmingesnį gyvenimą, darbą ir saugumą.“

„Ir tai įmanoma pasiekti, tuo pačiu patiriant džiaugsmą“, – pridūrė jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius