Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 04

Elvio Presley istorija: socialiniai būstai, pašėlę gerbėjai ir paskutiniai žodžiai

„Išėmus gospelo muziką iš Elvio istorijos, nebėra pačios istorijos. Elvio kelionė buvo skirta jam rasti save patį, ir jo esybė buvo gospelo muzika. Gospelas – labai dvasingas, ir Elvis taip pat nestigo dvasingumo“, – sakė režisierius Bazas Luhrmannas, kalbėdamas apie savo naujausią filmą „Elvis“.
Elvis Presley
Elvis Presley / „Scanpix“, Vida Press nuotr.

Tarp praėjusios B.Luhrmanno sėkmės su filmu „Didysis Getsbis“ ir šio filmo – viso dešimtmečio tarpas. Taip yra dėl to, kad režisierius siekia kuo autentiškiau išgyventi kuriamą istoriją, prieš imdamasis režisūros. Prieš kurdamas „Mulen Ružą“, jis atsigręžė į Paryžių, ieškodamas įkvėpimo. „Didžiąjame Getsbyje“ Lurhmannas įkūnijo Fitzgeraldų gyvenimo būdą, o kai į jo gyvenimą atėjo Elvis Presley, filmų kūrėjas gyveno Memfyje, Tenesio valstijoje. Būtent čia B.Luhrmannas suprato, kad juodaodžių muzika toli gražu nebuvo atsitiktinis siūlas Elvio istorijoje – labiau drobė, ant kurios ši istorija išsiuvinėta.

Vida Press nuotr./Elvis Presley
Vida Press nuotr./Elvis Presley

Kuklios rokenrolo karaliaus ištakos

Elvis Aaronas Presley Vernonui ir Gledys Presley pasaulį išvydo 1935-ųjų sausio 8 d. Misisipėje. Jo brolis dvynys gimė negyvas, todėl Elvis užaugo vienturtis. Jo šeima buvo paprasti darbininkai, kurie, nepaisant mažų pajamų, bandė suteikti Elviui viską, ko jam reikėjo. Presley šeima puoselėjo artimus santykius su daugybe giminių, kurios gyveno visai šalia. Jie taip pat lankėsi bažnyčioje, kurioje vykusios mišios ir giesmės berniuką labai jaudino. Vietiniai juodaodžiai bliuzo atlikėjai ir kantri muzikos programos, kurių jo šeima klausėsi per radiją, jam taip pat padarė didelę įtaką.

1945-ųjų spalio trečiąją, būdamas dešimties metų, Elvis užlipo ant kėdės ir atliko dainą „Old Shep“, atnešusią jam penktąją vietą talentų konkurse. Tai buvo jo pirmasis viešas pasirodymas ir berniukas už jį gavo bilietą pasivažinėti karusele, tuo metu kainavusį penkis dolerius. 1946-aisiais jo tėvai negalėjo sau leisti gimtadienio proga nupirkti sūnui dviračio, tad įtikino jį pasirinkti gitarą. Elvio pirmoji gitara vietinėje parduotuvėlėje kainavo vos 12 dolerių ir 95 centus. 1948-aisiais jis ja grojo ir dainavo dainą „Leaf on a Tree“, kaip atsisveikinimo kūrinį savo klasei, nes Presley šeima išsikraustė į Memfį, kur buvo daugiau geresnių darbų galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius