Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo verta istorija: jaunystėje išskirti įsimylėjėliai vestuves iškėlė po 60 metų

Skaitant 79-erių Leno Allbrightono ir 78-erių Jeanette Steer meilės istoriją gali kilti mintis, kad taip nutinka tik filmuose, tačiau šiuo atveju – viskas tikra. Šių britų senjorų likimas gali įkvėpti nepasiduoti dėl savo pirmosios ir didžiosios meilės: 1963-aisiais L.Allbrightono ir J.Steer santuokai kelią užkirto merginos tėvai ir jų keliai išskyrė. Galiausiai lemtis juos suvedė vėl ir po 60 metų jie vienas kitam prisiekė amžiną meilę, rašo „Daily Mail“.
Lenas Allbrightonas ir Jeanette Steer
Lenas Allbrightonas ir Jeanette Steer / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lenas Allbrightonas ir Jeanette Steer susipažino svinguojančiame 6-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje – jie abu kaip slaugytojai stažavosi Vaito saloje. Vienas kitą pamilę jaunuoliai planavo persikelti į Australiją bei pradėti naują gyvenimą kartu, tačiau jų meilei iškilo kliūčių. Vos 18 metų sulaukusi Jeanette, norėdama ištekėti už 19-mečio Leno, turėjo gauti tėvų leidimą – tuo metu Jungtinėje Karalystėje amžius, nuo kurio galima sudaryti santuoką, buvo 21 metai.

Kol vestuvių klausimas buvo įšaldytas, Lenas, niekada nebuvęs laimingas Jungtinėje Karalystėje, nusprendė įgyvendinti savo gyvenimo svajonę ir persikelti gyventi į Australiją.

Deja, J.Steer tėvai dukros meilės nepalaimino ir tuoktis neleido. Negana to, kad jie sustabdė vestuves, jai taip pat neleido išvykti į Australiją, todėl Lenas, kuris jau buvo ten persikėlęs, liko vienas. Jau būdamas ten įsimylėjėlis gavo nuoširdų Jeanette laišką, kuriame ji nutraukė jų sužadėtuves. L.Allbrightono širdis buvo sudaužyta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenas Allbrightonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenas Allbrightonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeanette Steer
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeanette Steer

J.Steer tėvų išskirta pora per dešimtmečius, praleistus atskirai, prarado ryšį ir sukūrė atskirus šeimyninius gyvenimus. Australijoje apsigyvenęs Lenas vedė ir pasistatė namą žemės sklype, kurį buvo nusipirkęs tikėdamasis čia įsikurti su Jeanette. Bėgant metams jis tapo trijų vaikų tėvu. Tuo tarpu Jeanette liko Vaito saloje, kur susipažino su Lenu, ištekėjo už karinio jūrų laivyno karininko ir susilaukė dviejų vaikų, kartu sėkmingai tęsdama slaugytojos karjerą.

Vis dėlto likimas jiems suteikė antrą šansą, tačiau jo reikėjo laukti ilgiau nei penkiasdešimt metų. 2015 m., nutrūkus Leno santuokai, vyras grįžo į Didžiąją Britaniją, Stevenage miestą ir nutarė susirasti Jeanette. Po skyrybų 71-erių vyras norėjo sužinoti, ar ji vis dar gyva ir ar apskritai jį prisimena, todėl iškeliavo į Vaito salą jos ieškoti. Pirmiausiai jis nuvyko į Niuportą ir miesto bibliotekoje susirado jos adresą rinkėjų sąraše.

„Buvau išsigandęs, nes nežinojau, kokia bus jos reakcija ir ar apskritai ją pamatysiu. Ėjau tikėdamasis atsitiktinumo. Tiesiog vyliausi, kad jai viskas bus gerai – nieko kito nesitikėjau“, – dalijosi Lenas. Vyras pridūrė, kad rasti Jaenette nebuvo lengva vieta, bet galiausiai jam pavyko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenas Allbrightonas ir Jeanette Steer
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenas Allbrightonas ir Jeanette Steer

Atvykęs prie jaunystės mylimosios namų L.Allbrightonas stovėjo už sodo tvoros ir žiūrėjo į pastatą, kol moteris išėjo pažiūrėti, kas jis toks.

Jeanette, kuri tuo metu vis dar buvo ištekėjusi už savo pirmojo vyro, neatpažino Leno barzdoto ir pasenusio veido – jį prisiminė kaip 19 metų švariai nusiskutusį jaunuolį. Jam atskleidus savo tapatybę, J.Steer buvo priblokšta.

„Beveik numiriau, kai supratau, kad tai jis stovėjo prie mano sodo tvoros, – pasakojo ji. – Džiaugiausi, kad jis mane surado – tuo metu daug apie jį galvojau.“

Vis dėlto Jeanette jį išsiuntė namo, sakydama vyrui, kad jis tėra nepažįstamasis, ieškantis kelio. Nepaisant to, Lenas liko „labai nustebintas savo kelionės ten rezultatu ir labai laimingas“. Džiaugtis jis tikrai turėjo pagrindo – atnaujintas ryšys su pirmąja meile tapo tiltu į bendrą ateitį. Tiesa, ji atėjo ne iškart, o tik praėjus dvejiems metams po netikėto susitikimo, kai Jeanette vyras mirė nuo vėžio.

Po sutuoktinio netekties moteris rado Leno adresą kalėdiniame atviruke, kurį jis jai siuntė prieš metus, ir senjorai vėl susitiko. Nuo tada tarp poros vėl užsimezgė romanas, o ilgainiui buvo žengti ir svarbesni žingsniai: Lenas pakvietė Jeanette gyventi kartu su juo, o praėjusiais metais pasipiršo. Šį kartą jiems susituokti nebuvo jokių kliūčių.

Pora meilę vienas kitam prisiekė šių metų vasario 11 d., praėjus 60 metų nuo jų išsiskyrimo 1963 m. Vestuvių ceremonija buvo nedidelė, bet jauki, o joje dalyvavo Leno ir Jaenette vaikai, anūkai ir proanūkiai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenas Allbrightonas ir Jeanette Steer
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lenas Allbrightonas ir Jeanette Steer

„Tėvai neleido man ištekėti už savo pirmosios meilės, kai man buvo 18 metų. Dabar man 78-eri ir pagaliau esu jo žmona. Santuokinis gyvenimas yra fantastiškas – geresnio negali būti, – sakė Jeanette Steer. – Malonu turėti žmogų, kuris su manimi elgiasi pagarbiai. Man patinka su Lenu daryti viską ir bet ką.“

Kalbėdamas apie savo santuoką romantikos nestokojo ir Lenas: „Mes vėl įsimylėjome. Skaitėme vienas kitam eilėraščius ir apsikeitėme žiedais. Buvau priblokštas savo meilės jai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius