-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmuko „Ogis ir tarakonai“ kūrėjai veikėjų vardus pasiskolino iš roko grupės „The Ramones“ narių ir kitų muzikantų

Pašėlę tarakonų ir katino nuotykiai komedijoje visai šeimai „Ogis ir tarakonai“ (angl. „Oggy And The Cockroaches“) pagaliau atkeliavo į Lietuvos kino teatrus. Prancūzų kūrėjų animaciniame filme žiūrovų laukia dviejų galingų jėgų – tarakonų ir katino – linksma kova už būtį nuo gilios senovės iki tolimos ateities. Beje, įdomu tai, kad nuotaikingi herojai vardus gavo pagal juos sumaniusio animacijos meistro Jeano-Yves‘o Raimbaud‘o mėgstamų grupių ir atlikėjų vardus.
„Ogis ir tarakonai“
„Ogis ir tarakonai“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Kaip žiniasklaidai pasakojo filmo „Ogis ir tarakonai“ prodiuseris Marcas Pontavice‘as, pirminė J.-Y.Raimbaud‘o užduotis buvo sukurti naująją katino ir pelės – „Tomo ir Džerio“ – gaudynių versiją, animacinį serialą, kuris būtų be dialogų ir linksmintų žiūrovus vien vaizdais. Taip gimė mėlynas katinas Ogis ir trys jam ramybės neduodantys tarakonai...

„ACME Film“ archyvo nuotr./„Ogis ir tarakonai“
„ACME Film“ archyvo nuotr./„Ogis ir tarakonai“

„Jeano-Yves‘o mintis buvo sukeisti tradicinėmis tapusias geriečių ir blogiečių roles. Jei filmuke „Tomas ir Džeris“ žiūrovai geruoju herojumi laikė pelę, čia jų palankumas atiteko katinui, o padūkėliai tarakonai yra jam gyvenimą gadinantys „blogiukai“, – sakė prodiuseris. Šiemet 15-ąją sukaktį švenčiantis serialas pagaliau tapo animaciniu filmu, kurio nekantriai laukė žmonės įvairiuose pasaulio kampeliuose – ypač daug „Ogio ir tarakonų“ gerbėjų yra Azijoje, ypač Indijoje, JAV ir Lotynų Amerikoje, nors šmaikščius herojus puikiai pažįsta ir Europa.

Pasak M.Pontavice‘o, katino ir tarakonų kūrėjas J.-Y.Raimbaud‘o buvo didelis Davido Bowie, Iggy Popo ir grupės „The Ramones“ gerbėjas, tad herojai paveldėjo jo mėgstamų muzikantų vardus. „Tarakonai gavo „The Ramones“ narių vardus ir tapo Džo, Dy Dy ir Markiu (muzikantų slapyvardžiai: Joey, Dee Dee ir Marky Ramonesai). Katino vardą įkvepė Iggy Popas. Jis pats buvo atvykęs į mūsų studiją. Ogio (angl. Oggy skiriasi nuo Iggy tik viena raide) vardą jie sugalvojo drauge su Jeanu-Yves‘u“, – įdomiomis detalėmis dalinosi prodiuseris.

„ACME Film“ archyvo nuotr./„Ogis ir tarakonai“
„ACME Film“ archyvo nuotr./„Ogis ir tarakonai“

Jau nuo šiandien padūkėlių animacinių tarakonų niūniuojamą melodiją „Zai-za-zai-za...“ iš animacinio serialo „Ogis ir tarakonai“ galima išgirsti šalies kino teatruose. Pilnametražiame filme žiūrovai keliaus per visą Žemės planetą, išvys gilią senovę, karalių ir princesių laikus, Šerloko Holmso Londoną ir net kosminę ateitį.

VIDEO: Filmuko „Ogis ir tarakonai“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius