Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geležinė anūkė“: britų ledi laidotuvėse dėmesį prikaustė Amanda Thatcher

Trečiadienį savo močiutės Margaret Thatcher laidotuvėse Londone dalyvavusi 19-metė anūkė Amanda Thatcher atsidūrė dėmesio centre. Jos išraiškingai perskaityta ištrauka iš Biblijos prikaustė ceremonijoje dalyvavusių svečių ir žurnalistų dėmesį, juos privertusių susimąstyti apie galimą „Geležinės anūkės“ politinę ateitį, skelbia „Daily Mail“.
Amanda Thatcher
Amanda Thatcher / Scanpix nuotr.

Žiniasklaida toliau plačiai aptarinėja trečiadienį Londone vykusį atsisveikinimą su ilgamete Didžiosios Britanijos premjere Margaret Thatcher. Norint dar kartą įsitikinti jų iškilmingumu, tereikia peržvelgti nuotraukų galeriją, joje – didingas orkestras, šešių arklių traukiamas Pirmojo pasaulinio karo parankos vežimas, ant kurio padėtas karstas su Geležine ledi vadintos moters palaikais.

Visų žvilgsnis nukrypo ir į Šv.Pauliaus katedrą, kurioje susirinko daugiau kaip 2 000 svečių, tarp jų ir karalienė Elizabeth II su vyru, premjeras Davidas Cameronas ir kiti garbūs pareigūnai. Laidotuvėse, be abejonės, dalyvavo ir patys artimiausieji – M.Thatcher dukra Carol ir sūnus Markas su vaikais, Michailu ir Amanda. Pastarajai ir buvo patikėta perskaityti ištrauką iš Biblijos, to norėjo jos močiutė.

„Galiu lažintis, kad koks nors Teksaso respublikonas stebėjo jos kalbą ir pagalvojo, ar tik ji neturi politinių ambicijų“, – rašo „The Guardian“ žurnalistas Jonathanas Friedlandas.

19-metė anūkė tekstą perskaitė itin jausmingai ir beveik nežvelgdama į tekstą, atrodė, kad ištrauką ji išmoko kone mintinai. Dar vieną ištrauką perskaitė Davidas Cameronas.

Svečiai buvo sužavėti Geležinės ledi anūke. „Ji buvo nuostabi, o jos teksasietiškas akcentas jos kalbą pavertė dar ypatingesne“, – „The Telegraph“ cituoja Mary Archer, buvusio Konservatorių partijos pirmininko Jeffrey Archerio žmoną.

„Buvo galima pajusti, kokie gilūs jos jausmai močiutei. Ji nuostabi, jauna, savimi pasitikinti moteris“, – įspūdžiais dalijosi parlamentaras Robas Wilsonas. Po ceremonijos jis asmeniškai priėjo prie Amandos ir pagyrė ją už originalų teksto skaitymą.

„Aš jos paklausiau, kaip jai pavyko pasirodyti tokiai pasitikinčiai savimi. Ji atsakė: „Tai kraujyje“, – anūkės žodžius paviešino politikas.

Amanda Thatcher su tėvais ir 24-erių broliu Michaelu gyvena JAV Teksaso valstijoje. Mergina neseniai pradėjo studijas Virdžinijos Richmondo universitete. Mokytojai pabrėžia, kad mergina itin sportiška, o jos kolegos „beveik tikri, kad ji pakeis pasaulį“, skelbia „Daily Mail“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius