Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 19 /2022 04 20

„BI-2“ atšaukė koncertą Kyjive, bet pakvietė į Maskvą: grupė sureagavo į pasipiktinimą

Ukrainiečių pamėgta Baltarusijos ir Rusijos roko grupė „BI-2“ sulaukė pykčio bangos. Teigiama, kad po to, kai atšaukė savo koncertą Ukrainoje, gerbėjus jie pakvietė atvykti į Maskvą.
„Bi-2“
„Bi-2“ / Organizatorių nuotr.

Tuo metu, kai Rusija pradėjo Ukrainos miestų bombardavimą, rokerių grupė „BI-2“ socialiniuose tinkluose publikavo juodą nuotrauką ir parašė „Karui ne“. Iš muzikantų buvo tikimasi manifesto, tačiau įrašas, kuriuo pasisakoma prieš Rusijos sukeltą karą, iš grupės paskyros greitai buvo pašalintas, rašo „Segodnya“.

Negana to, šią savaitę muzikantai atšaukė koncertą Kyjive ir daliai žmonių pasiūlė bilietus iškeisti į Maskvoje, Lužnikų stadione, greitu metu įvyksiantį jų koncertą.

Apie tai feisbuke pasisakė ir žurnalistė Sveta Pankova. Pasak moters, bilietus į koncertą Kyjive jai pavyko išsikeisti po to, kai dėl koronaviruso buvo atšauktas 2021 m. grupės pasirodymas Minske. O 2022 m., praėjus dviem mėnesiams nuo Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios, ji elektroniniu paštu gavo laišką su pasiūlymu iškeisti šiuos bilietus į koncertą Maskvoje, Lužnikuose. Tuo pat metu socialiniuose tinkluose grupės nariai nekomentavo Rusijos agresijos.

„Pirmoji karo diena. Muzikantai publikuoja juodą kvadratą ir užrašą „Karui – ne“. Tada ištrina. Na, žinoma, artėja didelis koncertas Maskvoje.

Beveik du mėnesiai karo. Nė žodžio apie tai, kad Rusija bombarduoja Ukrainą, žudo civilius, prievartauja moteris ir vaikus, griauna namus.

Jie atsiunčia laišką apie koncerto Kyjive atšaukimą ir su pasiūlymu iškeisti bilietus į koncertą... Maskvoje, Lužnikuose“, – rašė Svetlana.

Netrukus po moters įrašu pasisakė ir pati grupė „BI-2“. Muzikantai teigė, kad minėtą laišką gavo tik tie, kurie pirko bilietus į koncertą Minske, o vėliau išsikeitė juos į koncerto Ukrainoje bilietus.

„Sveiki! Šis laiškas skirtas visiems bilietų į koncertą Minske pirkėjams, todėl ir gavote jį.

Iš pradžių pasiūlėme Minsko žiūrovams pasikeisti bilietus į koncertą Maskvoje arba Kyjive, o šiuo laišku papildomai informuojame, kad bilietų keitimas į koncertą Maskvoje vis dar galioja", – rašė grupė.

Vis dėlto toks paaiškinimas įtikino ne visus. Dalis gerbėjų piktinosi rokerių sprendimų apskritai koncertuoti Rusijoje, kai ši inicijavo karą, ir svarstė, kad grupė pirmenybę teikia pinigams. Be to, dalis ukrainiečių, gavę minėtą laišką su pasiūlymu atvykti į Maskvą, pasijautė įžeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius