-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Halle Berry: „Man sakė – kaip tau gali būti menopauzė, juk taip gerai atrodai“

Prancūzijoje vyksta penkias dienas truksiantis reklamos ir kūrybiškumo festivalis „Kanų liūtai“, kasmet čia apdovanojamos geriausios reklamos ir drąsiausi prekės ženklai. Festivalis ne pirmus metus tampa ir arena iškelti svarbias, tačiau nedažnai viešumoje sutinkamas temas. Viena jų šiais metais – moterų sveikata. Tai, kad svarbu laužyti menopauzės, kaip tabu temos reklamoje, įvaizdį, akcentavo „Oskaro“ laureatė, aktorė, režisierė, aktyvistė Halle Berry (56).
Halle Berry
Halle Berry / „Scanpix“ nuotr.

Šį kartą į Kanus Halle Berry atvyko ne su naujausiu filmu, o pristatyti savo kuriamos turinio ir e-komercijos platformos „Re-spin“, kuri akcentuoja moters fizinės ir dvasinės sveikatos svarbą.

Imtis savo verslo aktorę ir režisierę paskatino asmeniniai išgyvenimai. Sulaukus 22 metų H.Berry buvo diagnozuotas diabetas, siekdama valdyti ligą aktorė daugiau nei 30 metų laikosi ketogeninės dietos, riboja angliavandenių vartojimą. „Kanų liūtuose“ ji reflektavo ir patyrimus, jai įžengus į menopauzės laikotarpį.

„Scanpix“ nuotr./Halle Berry
„Scanpix“ nuotr./Halle Berry

„Visos moterys, sulaukę tam tikro amžiaus, patirs menopauzę ir iš to kylančius iššūkius. To neįmanoma išvengti, tačiau ši tema vis dar yra nematoma. Kalbėti apie menopauzę buvo gėda. Neva tai reiškia, kad tavo gyvenimas jau persirito į antrąją pusę, esi nebe patraukli, nebe seksuali. Kai aš žmonėms pasakydavau, kad man menopauzė, jie nustebdavo: „negali būti, juk tu taip gerai atrodai“, – pasakojo H.Berry.

56-erių aktorė taip pat pabrėžė, kad ilgą laiką rinkodara ir verslas buvo išskirtinai vyrų rankose, taigi menopauzė ir kitos moters sveikatos temos reklamoje nebuvo reprezentuojamos. „Turime edukuoti vaikinus ir vyrus, nes jie gyvena šalia mūsų ir patiria iššūkius kartu. Be to, moterims skirtų produktų rinka didelė, siekianti 60 mlrd. dolerių, taigi ši tema ne tik prasminga, ji gali būti ir pelningas verslas“.

„Scanpix“ nuotr./Halle Berry
„Scanpix“ nuotr./Halle Berry

Aktorės teigimu, vyrauja įsitikinimas, kad su amžiumi vyrai tik gerėja, o moterys sensta, patiria sunkumų, menopauzė kai kuriais atvejais tampa ir nedarbo priežastimi dėl prastos savijautos.

„Yra sprendimų, kuriuos moterys turėtų priimti dar tuomet, kai joms tik 35-eri, ruoštis gyvenimo pokyčiams. Svarbiausia kalbėti ir kalbėtis. Aš matau šioje veikloje prasmę ir noriu būti menopauzės ambasadore“, – sakė H.Berry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius