Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hario Poterio“ žvaigždžių gretos vis retėja: kokių aktorių jau netekome?

Neseniai „Hario Poterio“ franšizė neteko dar vienos savo žvaigždės. Aktorės Helen McCroy, vaidinusios Drako Smirdžiaus motiną, gyvybė užgeso jai būnant 52-ejų. Kaip tviteryje rašė aktorės vyras, savo namuose apsupta šeimos ir draugų ji mirė „po didvyriškos kovos su vėžiu“. Tačiau Helen McCroy – ne vienintelė burtininkų pasaulio žvaigždė, kurios tarp gyvųjų jau nebėra. Prisiminkime ir daugiau aktorių, kurių dėka patikėjome magija.
Richardas Harrisas, Rogeris Lloydas Packas ir Richardas Griffithsas
Richardas Harrisas, Rogeris Lloydas Packas ir Richardas Griffithsas / Vida Press nuotr.

Paulas Ritteris

Ne taip seniai Hario Poterio gerbėjus sukrėtė dar vieno šios franšizės herojaus mirtis. Praėjus 12 metų po to, kai filme „Haris Poteris ir Netikras princas“ suvaidino burtininką rašytoją, pasisiūliusį už Harį parašyti jo biografiją, aktorius Paulas Ritteris mirė balandžio 5 d. savo namuose, patvirtino jo agentas.

Paului Ritteriui buvo 54-eri. Ilgus metus jis kovojo su smegenų augliu.

„Paulas buvo nepaprastai talentingas aktorius, dėl nepaprastų įgūdžių atlikdavo įvairius vaidmenis scenoje ir ekrane. Jis buvo be galo išmintingas, geras ir labai linksmas. Labai jo ilgėsimės“, – tęsė jo agentas.

Paulas Ritteris buvo žinomas ne tik dėl vaidmens filme apie Harį Poterį, bet ir „Hanibalas: pradžia“, veiksmo juostoje apie Džeimsą Bondą „Paguodos kvantas“, taip pat miniseriale „Černobylis“.

Richardas Harrisas

Vida Press nuotr./Richardas Harrisas
Vida Press nuotr./Richardas Harrisas

Legendinis aktorius Richardas Harrisas Hario Poterio franšizėje atliko vieną svarbiausių vaidmenų. Deja, neilgai. Į Hogvartso direktorių Albą Dumbldorą jis įsikūnyti spėjo vos dviejuose pirmuose filmuose. Vėliau šio vaidmens jis nebegalėjo atlikti dėl 2002 m. rugpjūtį jam diagnozuotos Hodgkinso ligos, rašo Mirror.co.uk.

Mirė jis po dviejų mėnesių, būdamas 72-ejų. Richardą Harrisą filmuose pakeitė Michaelas Gambonas.

Johnas Hurtas

Vida Press nuotr./Danielis Radcliffe'as ir Johnas Hurtas
Vida Press nuotr./Danielis Radcliffe'as ir Johnas Hurtas

Galimybės suvaidinti magiško pasaulio personažą progos taip pat nepraleido kitas garsus britų aktorius Johnas Hurtas. Jam atiteko pono Olivanderio – burtų lazdelių pardavėjo vaidmuo.

Debiutavęs pirmajame franšizės filme, aktorius vėliau nusifilmavo ketvirtoje dalyje „Haris Poteris ir ugnies taurė“, nors scenos su juo į galutinį filmo variantą ir nepateko.

Dar kartą Johnas Hurtas į aikštelę buvo pakviestas kai buvo filmuojamos paskutinės dv Hario Poterio franšizės dalys.

Praėjus ketveriems metam po paskutinio įsikūnijimo į poną Olivanderį, aktorius patvirtino, kad jam diagnozuotas kasos vėžys. Mirė jis 2017 m. sausį, praėjus vos trims dienoms po 77 gimtadienio.

Alanas Rickmanas

Vida Press nuotr./Alanas Rickmanas
Vida Press nuotr./Alanas Rickmanas

Alanas Rickmanas buvo ne tik „Hario Poterio“, bet ir „Kieto riešutėlio“ legenda. Jis vaidino visuose filmuose apie berniuko burtininko nuotykius.

Deja, jo gyvenimas netikėtai nutrūko 2016 m., praėjus metams po kasos vėžios diagnozės. Jam buvo 69-eri.

Rogeris Lloydas Packas

Vida Press nuotr./Rogeris Lloydas Packas
Vida Press nuotr./Rogeris Lloydas Packas

Iki tol linksminęs žiūrovus britų situacijų komedijoje „Only Fools and Horses“, pakviestas prisijungti prie „Hario Poterio“ komandos jis įkūnijo gerokai rimtesnį personažą – Magijos ministerijos pareigūną Bartį Susitraukėlį vyresnįjį.

Nepraėjus nė dešimtmečiui po debiuto Hario Poterio franšizėje, Rogeris Lloydas Packas mirė būdamas 69-erių. Jis, kaip ir kolegos Alanas Rickmanas bei Johnas Hurtas, sirgo kasos vėžiu.

Richardas Griffithsas

„Scanpix“ nuotr./Richardas Griffithsas, Harry Mellingas ir Fiona Shaw filme „Haris Poteris ir Fenikso brolija“ (2007 m.)
„Scanpix“ nuotr./Richardas Griffithsas, Harry Mellingas ir Fiona Shaw filme „Haris Poteris ir Fenikso brolija“ (2007 m.)

Apdovanotam vaidybos veteranui Richardui Griffithsui buvo patikėtas nerūpestingo dėdės Vernono Durslio vaidmuo. Jį galima išvysti net penkiose franšizės dalyse.

Didžiąją dalį scenų aktorius filmavo su Danieliu Radcliffe’u. Su juo dar kartą vaidinti jam teko ant scenos – pjesėje „Equus“.

Paskutinį kartą ekrane kaip dėdę Durslį Richardas Griffithsą žiūrovai išvydo 2011-aisiais pasirodžiusioje pirmojoje „Hario Poterio ir mirties relikvijų“ dalyje. Po to, praėjus vos dvejiems metams, aktorius mirė dėl po širdies operacijos patirtų komplikacijų.

Verne’as Troyeris

Vida Press nuotr./Verne'as Troyeris ir Danielis Radcliffe'as filme „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ (2001 m.)
Vida Press nuotr./Verne'as Troyeris ir Danielis Radcliffe'as filme „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ (2001 m.)

Milijonams jis buvo žinomas kaip vienas iš filmų apie Ostiną Pauersą personažų. Jaunesnių žiūrovų dėmesio jis sulaukė prisijungęs prie burtininkų pasaulio, kuriame įkūnijo Gringotso banko gobliną, lydėjusį Harį Poterį ir Hagridą iki saugyklos.

Verne’o Troyerio gyvenimas išjungus kameras magiško nė kiek nepriminė. Aktorius ilgus metus kovojo su alkoholizmu. 2018 m. balandį jis mirė būdamas 49-erių. Koronerio išvadose teigiama, kad žvaigždė pakėlė prieš save ranką.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius