Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Holivudo žvaigždės surengs susitikimą dėl klimato kaitos problemų

Los Andžele šią savaitę šią savaitę įvyksiančiame susitikime žvaigždės, tarp jų Jane Fonda ir „Oskarą“ pelnę filmo „Viskas iškart ir visur“ (Everything Everywhere All At Once) kūrėjai, ragins pramogų industriją imtis ryžtingų veiksmų klimato kaitos problemai spręsti.
Jane Fonda
Jane Fonda / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiame susitikime dėl klimato kaitos dalyvaus filmų kūrėjai, mokslininkai ir aktyvistai, siekiantys pertvarkyti pramogų industrijos kultūrą ir paskatinti filmus bei televizijos laidas pasinaudoti savo didžiule įtaka žiūrovams visame pasaulyje.

„Holivudas yra itin galinga industrija, – sakė viena iš renginio įkūrėjų ir televizijos rašytoja Ali Weinstein.

„Daugeliu atžvilgių esame ant kultūrinių pokyčių slenksčio“, – pridūrė ji.

Vis dėlto neseniai Normano Learo centro ir atsinaujinančios energijos bendrovės „Good Energy“ atliktas tyrimas parodė, kad klimato kaitos problemos praktiškai nepaliečiamos scenarijuose.

Mažiau nei trijuose procentuose iš maždaug 37 000 televizijos ir kino filmų scenarijų, sukurtų nuo 2016 metų, minimi kokie nors raktiniai žodžiai, susiję su klimato kaita, ir tik 0,6 proc. scenarijų yra žodžiai „klimato kaita“.

Viena iš susitikimo įkūrėjų Heather Fipps pabrėžė, kad tai yra didžiulė problema, nes dauguma žmonių vidutiniškai daugiau laiko praleidžia su televizijos ir filmų herojais nei su savo šeimomis.

„Mums labai svarbu savo išgalvotus pasaulius panardinti į mūsų realybę“, – pareiškė ji.

A.Weinstein pridūrė, kad klimato krizė vienaip ar kitaip veikia kiekvieną iš mūsų. Jos teigimu, jei kasdienis turinys to neparodo, tai tampa tik moksline fantastika.

Šiame susitikime televizijos serialo „Abbot Elementary“ kūrėja ir žvaigždė Quinta Brunson kartu su filmo „Viskas iškart ir visur“ režisieriais Danieliu Kwanu ir Danieliu Scheinertu surengs pagrindinę diskusiją. Jos metu Q.Brunson ragins industriją kovoti su naujais iškastinio kuro projektais Kalifornijoje.

„Viskas iškart ir visur“ žvaigždė Stephanie Hsu kalbės apie būtinybę skirtingoms kartoms atvirai kalbėti apie klimato kaitą.

Dar vienoje diskusijoje bus aptariamas kitų laidų vaidmuo pateikiant informaciją apie klimato kaitos problemas.

H.Fipps nurodė, kad naujausi populiarūs serialai, tokie kaip „Succession“, „The Sex Lives of College Girls“, parodė, kad jų scenaristai sugeba juokingai pristatyti su klimato kaita susijusias problemas.

„Juoktis iš klimato kaitos gali būti smagu. Tai gali būti išlaisvinantis dalykas – matyti tai mūsų ekranuose ir nekišti to žmonėms į gerklę kaip politinės žinutės“, – teigė H.Fipps.

Nors Holivudas ir jo žvaigždės dažnai kaltinami veidmainyste dėl klimato kaitos, šio susitikimo rengėjai pabrėžia, kad svarbu keisti visą kultūrą, o ne kaltinti pavienius asmenis.

„Šiuo renginiu siekiama pakeisti Holivudo kultūrą, o ne kad Holivudas pareikštų, jog esame klimato ekspertai ir pirmaujame“, – sakė H.Fipps.

„Esame pramogų industrijos aktyvistai. Pramogų industrija yra veidmainiška. Ji nepadarė pakankamai“, – pridūrė ji.

2023 metų Holivudo susitikimas dėl klimato kaitos įvyks birželio 21–24 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius