-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėjos romantiškam vakarui: 14 pasaulį pavergusių filmų apie meilę

Valentino dienos vakarą galima prasimanyti įvairiausių pramogų, tačiau viena paprasčiausių, greičiausiai įgyvendinamų ir nereikalaujanti didelių išlaidų – romantiškas vakaras namuose ir širdis sušildantis geras filmas apie meilę.
Filmai „Aukštyn“ ir „Užrašų knygelė“
Filmai „Aukštyn“ ir „Užrašų knygelė“

TAIP PAT SKAITYKITE: Valentino dieną išrinkite simpatiškiausią Lietuvos pramogų pasaulio porą

Kad nereikėtų gaišti laiko ieškant, kokį filmą pažiūrėti su antrąja puse, štai jums 14 variantų, kuo puikiausiai tiksiančių šiai progai.

„Užrašų knygelė“ („The Notebook“), 2004 m.

Pagal meilės romanų aso Nicholo Sparkso knygą sukurtas filmas pasakoja dviejų jaunuolių, įsimylėjusių penktajame dešimtmetyje, meilės istoriją. Tai – viso gyvenimo meilės istorija, kuri užsimezga jaunystėje, iškenčia priverstinį išsiskyrimą ir galiausiai triumfuoja.

Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė Ryanas Goslingas ir Rachel McAdams, filmavimo aikštelėje iš tikrųjų pamilę vienas kitas. Tiesa, jų meilės istorija nebuvo tokia laiminga kaip rodoma filme ir aktoriai skirtingais keliais pasuko po kelių metų draugystės.

VIDEO: The Notebook Movie Trailer [HD]

„Titanikas“ („Titanic“), 1997 m.

Tai – absoliuti klasika, tinkama žiūrėti n kartų ir kaskart paliečianti taip pat stipriai, kaip ir pirmą kartą. Filmo kūrėjai iš tragiškos laivo katastrofos meistriškai sukūrė vieną geriausių visų laikų meilės istorijų. Beje, verta priminti, kad „Titanikas“ buvo įvertintas net 11 „Oskarų“ statulėlių, tad tai – tikrai ne eilinė romantinė drama.

VIDEO: Titanic 3D - Official Trailer 2012 (HD)

„Žinutė butelyje“ („Message in a Bottle“), 1999 m.

Tai – dar vienas Nicholo Sparkso romanas, virtęs už širdies griebiančiu filmu. Jame pasakojama, kaip Teresa (ją vaidina „Kortų namelio“ žvaigždė Robin Wright) paplūdimyje randa butelį su laišku ir yra pasiryžusi bet kokiu būdu surasti to laiško autorių (jį, beje, vaidina moterų numylėtinis Kevinas Costneris).

VIDEO: Message in a Bottle Trailer

„Aukštyn“ („Up“), 2009 m.

Tai – kiek kitoks variantas nei kiti filmai apie meilę, tačiau nenorintiems banalių meilės istorijų, ašaringų dramų ar santykių aiškinimosi peripetijų, šis šviesus ir šiltas animacinis filmukas turėtų labai patikti. Jis, beje, įvertintas dviem „Oskarais“.

VIDEO: UP Official Movie Trailer #3

„Kai Haris sutiko Salę“ („When Harry Met Sally“), 1989 m.

1989-aisiais publika įsimylėjo aktorių Meg Ryan ir Billy Crystalo papasakotą istoriją apie du niujorkiečius, kurie bijojo, kad seksas gali sugadinti jų draugystę. Šis filmas žavesio nepraranda ir šiandien, praėjus 28 metams nuo jo pasirodymo.

VIDEO: Kai Haris sutiko Salę (When Harry Met Sally)

„Valentino diena“ („Valentine's Day“), 2010 m.

Tobulas pasirinkimas tiems, kas neturi laiko ilgai ieškoti geriausio filmo Valentino dienos vakarui – šioje romantinėje komedijoje rodomos iš karto kelios viena su kita persipynusios meilės istorijos. O tai, kad juostoje vaidina visas Holivudo žvaigždynas (Ashtonas Kutcheris, Jessica Alba, Bradley Cooperis, Julia Roberts ir daugybė kitų) – it vyšnaitė ant torto!

VIDEO: Valentine's Day (2010) Official Trailer - Julia Roberts, Jamie Foxx Movie HD

„Jums žinutė“ („You've Got Mail“), 1998 m.

Dabar internetinės pažintys niekam nebe naujiena, tačiau 1998-aisiais susirasti antrąją pusę per internetą dar buvo labai neįprasta... Ir būtent tokią istoriją apie per elektroninius laiškus gimusią meilę pasakoja charizmatiškieji Tomas Hanksas ir Meg Ryan.

VIDEO: YOU'VE GOT MAIL (1998) - Official Movie Trailer

„Graži moteris“ („Pretty Woman“), 1990 m.

Tai – šiuolaikinė Pelenės istorija, Julią Roberts pavertusi žvaigžde. Šioje romantinių filmų klasikoje ji vaidina prostitutę, kuri įsimyli savo turtingą klientą, o šis pakeičia jos gyvenimą.

VIDEO: Pretty Woman Trailer

„Vedybų planuotoja“ („The Wedding Planner“), 2001 m.

Tai – vienas iš pirmųjų Jennifer Lopez filmų Holivude, ir pavergęs milijonus romantinių komedijų gerbėjų. Jennifer Lopez filme vaidina vedybų planuotoją, kuri įsimyli patrauklų gydytoją (jį vaidina Matthew McConaughey), tačiau netrukus paaiškėja, kad jis – jos klientas ir ji privalo suorganizuoti jo vestuves...

VIDEO: The Wedding Planner 2001 trailer

Įsimintinas pasivaikščiojimas“ („A Walk to Remember“), 2002 m.

Dar vienas ašarą nubraukti priversiantis filmas, sukurtas pagal Nicholo Sparkso bestselerį. Jame pasakojama, kaip iš pirmo žvilgsnio visiškai skirtingi jaunuoliai įsimyli vienas kitą. Tačiau jų jausmai iš pat pradžių pasmerkti – Džeimi serga leukemija ir žino, kad jai pasveikti nebėra galimybių. Tad merginos mylimasis padeda jai paskutines gyvenimo dienas nugyventi įgyvendinant visas turėtas svajones.

VIDEO: A Walk to Remember (2002) Official Trailer #1 - Mandy Moore Movie HD

Vestuvių dainininkas“ („The Wedding Singer“), 1998 m.

Adamas Sandleris garsėja komiškais, o ne romantiniais vaidmenimis, tačiau jo 1998-ųjų filmas Vestuvių dainininkas“ puikiai suderino ir juoką, ir meilę. Juostoje pasakojama vestuvių dainininko ir padavėjos, kurią vaidino Drew Barrymore, meilės istorija.

VIDEO: The Wedding Singer (1998) Trailer

„Užsispyrėlės sutramdymas“ („10 Things I Hate About You“), 1999 m.

Tai – mokyklinių meilės istorijų klasika, kurioje šiuolaikiškai interpretuota Šekspyro pjesė „Užsispyrėlės sutramdymas“. Nors mokyklinių romantinių komedijų paprastai niekas rimtai nevertina, ši istorija sulaukė nemažai teigiamų įvertinimų: ji ir žavi, ir linksma, ir įtaigiai iliustruoja moksleivių gyvenimą ir pamoko, kad kartais net ir pačios blogiausios situacijos išsisprendžia gerai. Beje, filmas išgarsino aktorius Heathą Ledgerį, Julią Stiles ir Josephą Gordoną-Levittą.

VIDEO: 10 Things I Hate About You Trailer

„Mano geriausio draugo vestuvės“ („My Best Friend's Wedding“), 1997 m.

Romantinių filmų klasikoje Julia Roberts vaidina moterį, kuri iš visų jėgų bando sukliudyti savo geriausiam draugui vesti gražuolę blondinę (ją vaidina Cameron Diaz), mat iš tiesų ji myli jį ne kaip draugą.

VIDEO: My Best Friend's Wedding Trailer [HQ]

„Anė Hol“ („Annie Hall“), 1977 m.

Intelektualesnio kino gerbėjams turėtų patikti vienas geriausių Woody Alleno filmų, keturis „Oskarus“ pelniusi romantinė drama „Anė Hol“. Woody Allenas ne tik režisavo šį filmą, bet ir pats jame vaidino komiką, kuris bando išlaikyti savo santykius su mylimąja Ane (ją vaidino Diane Keaton).

VIDEO: Annie Hall Official Trailer #1 - Woody Allen Movie (1977) HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius