Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Įkvepianti Oprah Winfrey kalba užkūrė tikrą pirtį: gerbėjai ragina dalyvauti prezidento rinkimuose

Per Los Andžele vykusią „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremoniją TV magnatė Oprah Winfrey (63 m.) buvo pagerbta už viso gyvenimo indėlį į pramogų pasaulį, o jos pasakyta įkvepianti ir iki ašarų daugelį sujaudinusi kalba užkūrė tikrą pirtį internete – gerbėjai agituoja Oprah dalyvauti 2020 metų JAV prezidento rinkimuose.
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau apie apdovanojimus ir jų nugalėtojus skaitykite ČIA

Oprah Winfrey per 75-ąją „Auksinių gaublių“ ceremoniją buvo pagerbta specialiu Cecilio B. DeMille'o apdovanojimu ir tapo pirmąja tamsiaode moterimi, kuriai teko šis garbingas įvertinimas.

Pradėdama savo kalbą Oprah Winfrey sakė besitikinti, kad tai turės įtakos mažoms mergaitėms – kaip ją kadaise vaikystėje įkvėpė per „Oskarų“ apdovanojimus pamatyta pirmo juodaodžio Sidney Poitier pergalė.

Savo kalboje Oprah Winfrey taip pat palietė ir pastaruoju metu itin suaktyvėjusią seksualinio smurto temą. Ji priminė Amerikoje puikiai žinomą Recy Taylor istoriją – juodaodės moters, kurią 1944 metais išprievartavo šeši baltaodžiai vyrai, tačiau jie taip ir nebuvo nubausti. Oprah džiaugėsi drąsiomis moterimis, išdrįsusiomis prabilti apie patirtą seksualinį smurtą, ir vis didėjančiu visuomenės nepakantumu tokio pobūdžio nusikaltimams.

TAIP PAT SKAITYKITE: Holivudo aktorės sukilo prieš seksualinį priekabiavimą: protesto įrankiu tapo juoda suknelė

„Noriu, kad visos žiūrinčios mergaitės žinotų: horizonte yra nauja diena. Kai toji diena pagaliau išauš, tai įvyks dėl didingų moterų, kurių dauguma yra šioje salėje šį vakarą, ir fenomenalių vyrų, sunkiai kovojančių tam, kad užtikrintų, jog ateitų metas, kai daugiau niekam nebereikės sakyti „aš irgi“ (#MeToo judėjimas, – red. past.)“, – sakė ji.

Visą Oprah Winfrey kalbą galite pažiūrėti štai čia:

VIDEO: Oprah Winfrey Receives the Cecil B. DeMille Award - Golden Globes 2018

Jos kalbą kai kurie internautai jau spėjo pakrikštyti „viena geriausių kalbų Amerikos istorijoje“, o socialiniuose tinkluose it iš gausybės rago pasipylė raginimai dalyvauti 2020 metų JAV prezidento rinkimuose. Kai kurie net spėja, kad ši kalba gali būti sąmoningas pirmas Oprah rinkimų kampanijos žingsnis.

Ir apie Oprah JAV prezidento poste svaičiojo ne vien tik jos gerbėjai – net televizijos kanalas NBC savo oficialioje „Twitter“ paskyroje ją drąsiai pavadino „mūsų būsima prezidente“.

„Scanpix“/AP nuotr./Oprah Winfrey
„Scanpix“/AP nuotr./Oprah Winfrey

Mintis apie Oprah prezidentę patiko ir Holivudo veteranei Meryl Streep – ji „The Washington Post“ sakė štai ką: „Šįvakar ji paleido raketą – noriu, kad ji dalyvautų rinkimuose. Nemanau, kad ji turėjo ketinimų apie tai paskelbti, bet dabar jau nebeturi kito pasirinkimo.“

Ilgametis Oprah Winfrey gyvenimo partneris Stedmanas Grahamas dar labiau pakurstė aistras, pasakęs, kad „ji neabejotinai tai padarytų“. „Viskas priklauso nuo žmonių“, – sakė jis „The Los Angeles Times“.

Ir tai – pirmas kartas, kai kas nors iš Oprah Winfrey aplinkos prakalbo apie galimus ambicingus jos planus užimti Baltuosius rūmus.

Apie galimybę Oprah Winfrey tapti JAV prezidente per „Auksinių gaublių“ ceremoniją juokavo net jos vedėjas Sethas Meyersas.

„2011-aisiais aš per Baltųjų rūmų korespondentų vakarienę skėliau kelis juokelius apie mūsų dabartinį prezidentą. Juokavau, kad jis nėra pakankamai kvalifikuotas būti prezidentu. Kai kurie sako, kad būtent tą vakarą jis apsisprendė dalyvauti rinkimuose. Taigi jei tai tiesa, tenoriu pasakyti štai ką: Oprah, tu niekada nebūsi prezidente! Tu neturi to, ko reikia!“ – šis Setho Meyerso pokštas buvo pasakytas dar prieš Oprah kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje