Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš Alos Pugačiovos ir Maksimo Galkino gali būti atimta Izraelio pilietybė

Rusiją karo pradžioje palikę ir į Izraelį išvykę Ala Pugačiova ir Maksimas Galkinas pavasarį gavo šios šalies pasus ir pilietybę. Vis tik Rusijos estrados pora Izraelio pilietybės gali netekti, praneša unian.net.
Ala Pugačiova su Maksimu Galkinu ir vaikais / Socialinių tinklū nuotr.
Ala Pugačiova su Maksimu Galkinu ir vaikais / Socialinių tinklū nuotr.

Rusijos estrados dainininkė Ala Pugačiova Izraelio pasą ir pilietybę gavo 2022 m. gegužės mėnesį, o dokumentas turėjo galioti metus – iki 2023-ųjų gegužės.

Vis tik iš A.Pugačiovos ir jos vyro Maksimo Galkino Izraelio pilietybė gali būti atimta. Šalies žiniasklaida atliko tyrimą ir nustatė, kad M.Galkinas gavo Izraelio pasą, nes iš motinos pusės turi tolimų žydų giminaičių.

Tyrime sakoma, kad repatriacijos gali tikėtis piliečiai, turintys europietiškų šaknų, kurie judaizmo neiškeitė į bet kurią kitą religiją.

Maksimas susituokė su Ala stačiatikių cerkvėje. Pabrėžiama, kad šios apeigos leidžiamos tik krikščionims.

Izraelyje pasipiktinimą sukėlė faktas, kad 41 proc. rusų, 2022 m. kovo mėn. gavusių pilietybę, nepasiliko šalyje ir grįžo į Rusiją. A.Pugačiova su vaikais Liza ir Hariu rugpjūtį irgi grįžo į tėvynę. Tada žvaigždė sakė, kad jos vaikams laikas eiti į mokyklą, tačiau po mėnesio ji antrąkart paliko gimtinę ir vėl išvyko į Izraelį, mat dvyniai patyrė patyčias.

Žmonės.lt primena, kad gandai apie tai, kad Ala Pugačiova turi Izraelio pilietybę, pasitvirtino rugsėjo pabaigoje.

Nors kalbos sklandė ir anksčiau, įrodymų nebuvo, tačiau rudenį šį įtarimą patvirtino oficialaus dainininkės dokumento nuotrauką, kurią „Telegraf“ perdavė Izraelio pasieniečiai. Šaltiniai iš pasienio tarnybų patvirtino paso autentiškumą.

„Telegraf“ nuotr./Alai Pugačiovai išduotas Izraelio pasas
„Telegraf“ nuotr./Alai Pugačiovai išduotas Izraelio pasas

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, A.Pugačiova ir M.Galkinas išvyko į Izraelį, o vėliau laiką leido Jūrmaloje, Latvijoje. Maksimas iškart pasmerkė nusikalstamą Kremliaus ir Vladimiro Putino režimą, o Ala tyliai palaikė savo vyrą.

Maksimas Galkinas vėliau buvo įtrauktas į Rusijos „užsienio agentų“ sąrašą, o primadona stojo už savo vyrą. Ji ir pati pasiprašė būti įtraukta ir į šių asmenų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius