Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Įsikūnijimo“ tęsinio užkulisiai: po dvi kameras ant veidų ir vandens iššūkis

Originalus filmas „Įsikūnijimas“ (angl. „Avatar“) sukėlė bangas, kai pasirodė kino teatruose prieš 13 metų ir tapo daugiausiai uždirbusiu kada nors sukurtu filmu. Daugybė metų praėjo be tęsinių, tačiau režisierius Jamesas Cameronas ir kompanija netrukus kompensuos prarastą laiką.
Filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ filmavimo užkulisiai
Jamesas Cameronas juostos „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ filmavimo aikštelėje / 20th Century Studios nuotr.

Vėliau šiais metais kino teatrus pasieks pirmasis istorijos tęsinys pavadinimu „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ (angl. „Avatar: The Way of Water“). Ir, pasak pripažinto rašytojo-režisieriaus Liamo O‘Donnello, tai yra „beprotiškai sudėtingiausias kada nors sukurtas filmas“.

„Vien tik visi duomenys, kiek jie užfiksavo“, – stebisi kino kūrėjas Liamas O‘Donnellas.

„Povandeninių veiksmų fiksavimas su 15 kamerų. Po dvi kameras ant kiekvieno aktoriaus veido. Taip, ir infraraudonųjų spindulių gylio fiksavimas, kad kompiuteriu sukurti personažai būtų patalpinti tiesioginio veiksmo filmuotoje medžiagoje.“

20th Century Studios nuotr./Filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ filmavimo užkulisiai
20th Century Studios nuotr./Filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ filmavimo užkulisiai

Galutinis rezultatas, kurį galima išvysti pasirodžiusiame filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ anonse, atrodo gana įspūdingas. Kino gerbėjai gali pasikliauti, kad režisierius Jamesas Cameronas pateiks kvapą gniaužiančius vaizdus.

„Visi aktoriai, įskaitant 7 metų vaiką ir 72-metę Sigourney Weaver, turėjo lankyti gilaus kvėpavimo kursus, kad galėtų sulaikyti kvėpavimą 2-3 minutėms po vandeniu“, – pridūrė L.O‘Donnellas.

„Taip pat kaip ir kamerų operatoriai. Jokio nardymo su oro vamzdeliais. Visi kartu sulaikę kvėpavimą nardė didžiuliame vandens rezervuare.“

„Viskas apie šį filmą atrodo didinga ir brangu. Jie geriau jau tikėtųsi, kad pirmasis tęsinys uždirbs daug pinigų, nes juk planuojama pasiekti dar keturis tolimesnius tęsinius“, – mano rašytojas-režisierius Liamas O‘Donnellas.

20th Century Studios nuotr./Kadras iš filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“
20th Century Studios nuotr./Kadras iš filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“

Šiuo metu viso pasaulio kino teatruose režisierius Jamesas Cameronas nusprendė supažindinti žiūrovus su originalaus filmo „Įsikūnijimas“ kartojimu. Remiantis franšizės „Įsikūnijimas“ kūrėjų paskelbtais duomenimis, filmo „Įsikūnijimas“ kartojimas uždirbo 30 mln. eurų visame pasaulyje per pirmąsias tris jo pakartotinio išleidimo dienas. Kaip teigiama kūrėjų pranešime, dešimtmečio senumo filmas pasirodė sėkmingai, nes kino teatruose buvo parduota daugiau bilietų už įprastą kainą nei kiti nauji filmai.

20th Century Studios nuotr./Kadras iš filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“
20th Century Studios nuotr./Kadras iš filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“

Nors mokslinės fantastikos filmų entuziastai žino, kad tęsinys „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ pasirodys šių metų gruodį, vis dėlto jiems labai įdomu sužinoti, kokia yra trečiojo franšizės filmo ir dar tolimesnių projektų gamybos būsena.

„Trečiasis filmas vis dar yra šiek tiek šešėlyje. Jis tiesiog per ilgas. Aš dar tikrai nenukreipiau savo energijos į disciplinuotą jo apkarpymo procesą. Tačiau žinau, kad turiu reikiamą medžiagą. Tai yra svarbiausias dalykas. Aš nufilmavau visas scenas. Vis dar esu šiek tiek skolingas kai kuriems suaugusiems personažams, nes mums labiau rūpėjo vaikų senėjimas“, – prieš kurį laiką sakė režisierius Jamesas Cameronas.

Originalaus filmo „Įsikūnijimas“ kartojimas šiuo metu rodomas kinuose, o tęsinys „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ didžiuosiuose ekranuose turėtų pasirodyti nuo gruodžio 16 d.

Filmo anonsas:

VIDEO: ĮSIKŪNIJIMAS. VANDENS KELIAS | Kinuose nuo gruodžio 16 d. | Oficialus anonsas [HD] | 2022

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius