Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bieberis informavo apie dabartinę savo sveikatos būklę: „Jėzus yra su manimi“

Su retu Ramsay Hunt sindromu susidūręs ir dalinį veido paralyžių patyręs Justinas Bieberis pasidalijo, kaip jaučiasi šiuo metu. Atlikėjo teigimu, su užklupusiomis sveikatos problemomis jam padeda susidoroti tikėjimas Jėzumi.
Justinas Bieberis
Justinas Bieberis / Scanpix nuotr., stopkadras

Savaitgalį popmuzikos žvaigždė Justinas Bieberis atskleidė, kad jį ištiko veido paralyžius. Apie tai jis pranešė po to, kai buvo atidėti trys jo pasirodymai.

28-erių metų atlikėjas sakė, kad ši būklė atsirado dėl jam diagnozuoto Ramsay Hunt sindromo. Liga pasireiškia, kai juostinės pūslelinės protrūkis paveikia veido nervą, esantį netoli žmogaus ausų. Tuomet būdingi tokie simptomai kaip galvos svaigimas, spengimas ausyse, skausmingas bėrimas ausies kanale ir už ausies ribų, taip pat gali suprastėti klausa.

Kaip ir J.Bieberio atveju, virusas gali sukelti ir paralyžių toje veido pusėje, kurią užpuolė virusas.

Pirmadienį Justinas instagramo paskyroje pateikė atnaujintą informaciją apie savo sveikatos būklę. Jis teigė, kad „norėjo šiek tiek pasidalyti tuo, kaip jaučiasi“.

„Kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau ir per visą diskomfortą radau paguodą tame, kuris mane sukūrė ir pažįsta. Man buvo priminta, kad jis pažįsta mane visą. Jis žino tamsiausias mano puses, apie kurias nenoriu, kad kas žinotų, ir nuolat priima mane į savo mylinčias rankas.

Ši perspektyva suteikė man ramybę per šią siaubingą audrą, su kuria susiduriu. Žinau, kad ši audra praeis, bet tuo metu Jėzus yra su manimi“, – pirmadienį rašė dainininkas.

Praėjusią savaitę trijų minučių vaizdo įraše, skirtame 240 mln. sekėjų, J.Bieberis nusišypsojo ir užsimerkė, kad parodytų, kaip nejuda dešinioji jo veido pusė. Iš Kanados kilęs atlikėjas sakė, kad daro veido mankštą, kad „grįžtų į normalią būseną“, tačiau nežino, kiek laiko prireiks, kol atsigaus.

Apie Ramsay Hunt sindromą

Ramsay Hunt sindromas pažeidžia veido nervą prie ausų. Jis yra juostinės pūslelinės komplikacija. Pastarąją sukelia tas pats virusas kaip ir vėjaraupių (VZV), ji gali lemti veido paralyžių ir klausos praradimą. Užklupus šiam sindromui, taip pat gali pasireikšti tokie simptomai kaip pykinimas, vėmimas, galvos svaigimas.

Daugelį metų miegojęs, virusas vėl gali suaktyvėti ir sukelti veido nervų uždegimą bei dirginimą. VZV yra nekenksmingas, nebent jis reaktyvuojasi, o jei taip atsitiktų, atsirastų naujų simptomų. Virusas gali atsinaujinti, kai imuninė sistema nusilpsta ir yra mažiau pajėgi kovoti su infekcija. Dažnai tai sukelia ir stresas.

Paprastai susidūrus su šiuo sindromu, skiriamas gydymas – antibakteriniai vaistai. Taip pat ligoniams patariama daryti įvairius veido pratimus. Gydytojai rekomenduoja kreiptis pagalbos per tris dienas nuo simptomų atsiradimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius