Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 22

J.Cameronas – apie ginčus su studija dėl „Įsikūnijimo“ ir ar jis paskatino saugoti Žemę

2009 metais popkultūros kraštovaizdis atrodė visai kitaip. Televizijos programos vis dar daugiausia buvo žiūrimos per televizorius. „TiK ToK“ reiškė Keshos hitą. O „Marvel“ kino visatą sudarė tik du filmai, išleisti ankstesniais metais.
Jamesas Cameronas, kadrai iš „Įsikūnijimo“
Jamesas Cameronas, kadrai iš „Įsikūnijimo“ / „Scanpix“ nuotr.

O tada kino teatruose ėmė dominuoti „Įsikūnijimas“ – Jameso Camerono mokslinės fantastikos epas apie kovą dėl gamtos išteklių tarp žmonių kolonistų iš Žemės ir vietinių Na'vi žmonių iš tolimos planetos, vadinamos Pandora. „Įsikūnijimas“ tapo vienu sėkmingiausių visų laikų filmų, visame pasaulyje uždirbęs daugiau nei 2,8 mlrd. dolerių ir pelnęs tris „Oskarus“.

Cameronas, apdovanotas filmų „Titanikas“, „Melas vardan tiesos“ ir „Terminatorius“ kūrėjas, ėmėsi rengti kitų savo naujos franšizės filmų. Dabar, kai jis baigia ruošti pirmąjį iš keturių planuojamų tęsinių „Įsikūnijimas: Vandens kelias“ („20th Century Studios“ šią juostą išleis gruodžio 16 d.), praėjo beveik 13 metų ir daug kas pasikeitė.

20th Century Studios nuotr./Filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ filmavimo užkulisiai
20th Century Studios nuotr./Filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ filmavimo užkulisiai

Kad žiūrovai iš naujo susipažintų su „Įsikūnijimu“ ir 2009 m. žiūrovus pribloškusiu 3D kinu, kino teatruose iš naujo rodomas pirmasis filmas. Šia strategija, žinoma, siekiama paruošti bilietų pirkėjus artėjančiam tęsiniui, bet taip pat ir priminti, kuo originalas buvo ypatingas.

Kaip ketvirtadienį videointerviu apie „Įsikūnijimą“ sakė J.Cameronas: „Mes sukūrėme jį dideliam ekranui. Leiskite žmonėms užuosti rožių kvapą. Leiskite žmonėms pasivažinėti. Jei filmuojate skraidantį vaizdą arba vaizdą po vandeniu, gražiame koraliniame rife, šiek tiek ilgiau palaikykite kadrą. Noriu, kad žmonės iš tikrųjų įsijaustų ir pasijustų esantys ten, kelionėje kartu su šiais personažais.“

„Scanpix“ nuotr./Kadras iš filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ – Samas Worthingtonas
„Scanpix“ nuotr./Kadras iš filmo „Įsikūnijimas. Vandens kelias“ – Samas Worthingtonas

Skambindamas iš savo studijos Velingtone, Naujojoje Zelandijoje, 68 metų J.Cameronas kalbėjo apie tai, kad „Įsikūnijimą“ mato naujomis akimis, apie tai, kaip pasaulis pasikeitė ar nepasikeitė po filmo pasirodymo, ir apie tai, ar šio kadaise buvusio pasaulio karaliaus populiarumas galbūt – tik galbūt – šiek tiek atvėso. Tai redaguotos mūsų pokalbio ištraukos:

– Ar pastaruoju metu dar kartą žiūrėjote pirmąją „Įsikūnijimo“ dalį? Kokia tai buvo patirtis?

– Prieš kelias savaites su vaikais buvo labai malonu peržiūrėti visiškai restauruotą filmą, nes jie iki tol jį matė tik per internetines platformas arba Blu-ray diską. „O, taip, tai tas filmas, kurį tėtis anksčiau sukūrė“. Ir jie pirmą kartą jį pamatė 3D formatu, esant geram apšvietimui ir projekcijos lygiui. O jų reakcija buvo tokia: „O, puiku. Dabar jau suprantu.“ Tikėkimės, kad tokia bus ir visos auditorijos reakcija. Jaunieji kino gerbėjai niekada neturėjo galimybės pamatyti šio filmo kino teatre. Nors jie mano, kad galbūt matė filmą, iš tikrųjų jo nematė. Ir aš buvau maloniai nustebintas ne tik tuo, kaip gerai jis išsilaikė, bet ir tuo, koks nuostabus jis yra atnaujintas.

– Ar pastebėjote detalių, kurias norėtumėte pakeisti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius