Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeanas Claude‘as: lietuviai – santūrūs, tačiau nuoširdūs ir niekada neapsimetinėjantys žmonės

Penktadienį Ūkio banko teatro arenoje įvykusiame LNK „Gerumo dienos“ renginyje netrūko garsių politikų, populiarių atlikėjų ir kitų visuomenės veikėjų. Tarp svečių sutiktas Jeanas Claude‘as Edorhas, iš Dramblio Kaulo Kranto kilęs buvęs profesionalus sprinteris, šiuo metu gyventis ir dirbantis Lietuvoje treneriu bei modeliu, tvirtina negalintis atsistebėti lietuvių tautos vienybe ir nuoširdumu.
Jeanas Claude'as Edorhas
Jeanas Claude'as Edorhas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sportininkas teigė, jog šie du dalykai yra kertinės lietuvių ypatybės, del kurių jis nenori palikti mūsų šalies.

„Lietuviai – santūrūs, tačiau nuoširdūs ir niekada neapsimetinėjantys žmonės“, – sakė „Žvaigždžių duetuose“ kartu su populiaria merginų grupe „69 danguje“ išgarsėjęs vyras. Jeano Claude‘o įsitikinimu, didžiųjų šalių gyventojai neretai būna veidmainiai, pripratę visus sutikti ir palydėti su ta pačia, nieko nereiškiančia, abejinga šypsena. O štai lietuviai, jo akimis, yra visiškai kitokie: jei pastariesiems nepatinki, jie nesivargins apsimetinėti, jog yra priešingai, tačiau jeigu sukeli simpatijas, taipogi be vargo tai pajausi.

„Gerumo dienoje“ sutiktas vyras tikino, jog šis projektas – tai lietuvių tautos charakterio atspindys: lietuviai visomis išgalėmis stengiasi padėti tiems, kuriems to reikia labiausiai. O kaip gerumą supranta pats Jeanas Claude‘as ir kaip stengiasi jį kurti?

„Gerumo sąvoka yra labai plati ir įvairi. Pirmiausia, gerumas – tai neabejingumas ir pagalba nelaimės ištiktiesiems. Gyvenime vadovaujuosi principu – elkis su kitais taip, kaip norėtum, kad elgtųsi su tavimi. Mano nuomone, tai yra gerumo pamatas. Gyvenimas nenuspėjamas, vieną dieną pagalbą suteiki tu, o kitą – tau pačiam gali jos prireikti. Lazda turi du galus, galbūt žmogus, kuriam kažkada ištiesiau pagalbos ranką, išties savąją man, kai to labiausiai reikės. Ir atvirkščiai – vieną sykį atsukta nugara tam, kuriam reikėjo mano paramos, kažkada gali atsisukti prieš mane“,– mintimis dalijosi Jeanas Claude‘as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius