Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kim Kardashian pripažinta kalta dėl neteisėtos reklamos: mokės milijoninę baudą

JAV realybės televizijos žvaigždė Kim Kardashian sutiko sumokėti 1,26 mln. JAV dolerių baudą už neteisėtą kriptovaliutos reklamą socialiniame tinkle „Instagram“, kuomet skaitmeninę valiutą reklamavo neatskleisdama, kad už tai gavo atlygį, pirmadienį paskelbė JAV vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC).
Kim Kardashian
Kim Kardashian / „Scanpix“ nuotr.

Komisija apkaltino K.Kardashian, kuri „Instagram“ tinkle turi 331 mln. sekėjų, todėl yra viena iš dešimties labiausiai sekamų žmonių pasauliniame socialiniame tinkle, neatskleidus to fakto, jog gavo 250 tūkst. JAV dolerių atlygį už EMAX žetonų reklamą iš „EthereumMax“.

SEC pranešime teigiama, kad bauda apima 1 mln. JAV dolerių baudą ir 260 tūkst. JAV dolerių – pastaroji suma prilygsta K. Kardashian sumokėtai sumai ir palūkanoms.

Realybės žvaigždė taip pat sutiko trejus metus nereklamuoti jokių kriptovaliutų.

„Šis atvejis primena, kad kai įžymybės ar nuomonės formuotojai reklamuoja investavimo galimybes, įskaitant kriptovaliutas, tai nereiškia, kad tie investiciniai produktai tinka visiems investuotojams“, – pranešime teigė SEC pirmininkas Gary Gensleris.

„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian
„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian

„Raginame investuotojus atsižvelgti į galimą investicijų riziką ir galimybes, įvertinant savo finansinius tikslus“, – pridūrė jis.

Realybės žvaigžde tapusi verslininkė K.Kardashian išgarsėjo JAV realybės šou „Gyvenimas su Kardašianais“ („Keeping Up With the Kardashians“), kuriame rodomas žvaigždės šeimos narių gyvenimas Los Andžele.

41-erių garsenybė pastaraisiais metais nuolat kūrė savo verslo imperiją – kurią daugiausia sudaro drabužių ir grožio prekių ženklai.

Pasak „Forbes“, garsenybės turto grynoji vertė siekia 1,8 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusį mėnesį ji paskelbė, kad pradės veiklą naujoje verslo srityje, įkurdama privataus kapitalo įmonę „SKKY Partners“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius