Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanye Westas šokiravo internautus: gimtadienio vaišes patiekė ant nuogų moterų, jas matė ir dukra

Kontroversiškas JAV reperis Kanye Westas savo poelgiais ir pasisakymais jau ne kartą yra sudrebinęs visuomenę, tačiau stebinti net nežada sustoti. Na, bent jau ne per savo gimimo dieną. Savo 46-ojo gimtadienio proga atlikėjas Los Andžele iškėlė vakarėlį, kuriame keisčiausias buvo užkandžių „stalas": sušiai buvo patiekti ant nuogų moterų kūnų.
Kanye Westas
Kanye Westas / Scanpix nuotr. ir stop kadras

Ne paslaptis, kad įžymybės mėgsta pašėlusius, audringus, o dažnai – nelabai įprastus vakarėlius už uždarų durų. Vis tik reperis Kanye Westas savo gimtadienio proga surengė šventę, kurioje netrūko itin keistų išdaigų. Viena pramoga ypač stebina: vakaro svečius Kanye įtraukė į japonišką praktiką, vadinamą nyotaimori.

Per vakarėlį, kuriame dalyvavo ir Kanye bei Kim Kardashian devynmetė dukra North, sušiai buvo patiekti ant stalo gulinčių nuogų moterų kūnų. Vis tik vyriausioji reperio dukra, regis, tokiomis vaišėmis itin nesusižavėjo: buvo nufilmuota, kaip ji griebia žalios žuvies gabalą nuo lėkštės, o ne nuo minėtos moters, ir bando pamaitinti Westo žmoną Biancą Censori, tačiau ji užkandžiu nesusidomėjo. Būtent ji ir atlydėjo į vakarėlį mergaitę, „papuošusią“ veidą netikru krauju.

Iš tiesų nyotaimori praktika Japonijoje atsirado dar Edo laikotarpiu ir iš pradžių buvo susijusi ne tik su maistu, bet ir su alkoholiu. Ji atgimė pokario metais, tačiau yra gana plačiai smerkiama: Kinija uždraudė šią praktiką, motyvuodama higienos sumetimais, o kiti kritikai ją vadina nešvankia, žeminančia ir seksistine.

Nepaisant to, nyotaimori vis dar plačiai paplitusi ir gali kainuoti daug pinigų. Pavyzdžiui, viena iš bernvakarius organizuojančių JAV įmonių tokią pramogą teikia už mažiausiai 2 000 JAV dolerių. Žinoma, neįprastas gimtadienio vaišes pasirinkusiam Kanye Westui nei ši suma, nei aplinkinių vertinimai išvydus vakarėlio vaizdo įrašą – nė motais. O nevienareikšmiškų reakcijų jis sulaukė labai daug. Dalis internautų manė, kad „elgtis su moterimi kaip su lėkšte“ yra mizoginiška.

„Kokiame pasaulyje elgesys su moterimis kaip su daiktais, skirtais vyrų vartojimui (tiesiogine prasme), nėra mizoginija?“, – stebėjosi vienas.

„Tiesiog nesuprantu.. Kodėl? Tradicija? Gerai, bet kodėl! Tiesiog patiekite maistą ant higieniškos, neprakaituojančios lėkštės. O jei jai reikėtų išsituštinti? Kaip ji gavo šį darbą?“, – klausė antras.

„Dieve... jis su kiekviena diena darosi vis keistesnis ir keistesnis “, – rašė trečias.

Kiti juokavo, kad „Sekso ir miesto“ herojė Samantha Jones „pirmoji tai padarė“ 2008 m. pirmajame serialo filme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius