Karaliaus Karolio III gerbėjai sunerimo dėl jo sveikatos: kas nutiko monarcho rankoms?

Mirus karalienei Ežbietai II, visų akys nukrypo į naująjį karalių Karolį III. Kol monarchas pratinasi prie sosto, pasaulis stebi kiekvieną jo žingsnį. Akyliausiems užstrigo viena detalė – kas nutiko karaliaus rankoms?
Karalius Charlesas III
Karalius Karolis III / Scanpix ir socialinių tinklų nuotr.

Internete pradėjo plisti vis daugiau nuotraukų, kuriose užfiksuotos patinusios 73-ejų karaliaus Karolio III rankos. Karališkosios šeimos sekėjai sunerimo – ar tai signalas, kad monarchas turi sveikatos problemų?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalius Charlesas III
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalius Charlesas III
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karaliaus Charleso III rankos
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karaliaus Charleso III rankos

Britų gydytojas Garethas Nye portalui „Daily Mail“ paaiškino, kad pirštai gali būti patinę dėl daugelio sveikatos sutrikimų arba tiesiog dėl senatvės.

„Edema – tai aiškiai matomas patinimas, kai organizmas pradeda kaupti skysčius galūnėse, paprastai kojose ir kulkšnyse, bet taip pat ir pirštuose, todėl jie patinsta“, – „Daily Mail“ sakė daktaras Garethas Nye.

Vyresnio amžiaus žmonėms šis sutrikimas gali išsivystyti, jei jie ilgai sėdi. Karalius Karolis III ne kartą buvo nufotografuotas su patinusiomis rankomis ir kojomis, pastebimai po ilgo skraidymo ar kelionių į karštas šalis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalius Charlesas III
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalius Charlesas III

Nuo patinusių pirštų dabartinis karalius kenčia jau daugelį metų, o pats monarchas 2012 m. per gastroles Australijoje po ilgo skrydžio juokaudamas pavadino juos „dešrelėmis“.

Žmonės.lt primena, kad Jungtinės Karalystės Sosto paveldėjimo taryba šeštadienį per istorinę ceremoniją oficialiai paskelbė Karolį III, vyriausiąjį velionės monarchės Elizabeth II sūnų, naujuoju karaliumi.

73 metų Karolis III oficialiai davė priesaiką kaip naujasis karalius, pareiškęs, jog „puikiai suvokia suvereno pareigas ir didžiulę atsakomybę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius