Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 25 /18:41

Karalienė Elizabeth II kalėdiniame sveikinime subtiliai pagerbė princą Philipą

Kasmet karalienė Elizabeth II visą pasaulį pasveikina su gražiausiomis metų šventėmis – Kalėdomis. Šįkart jos kalboje buvo galima rasti ir pačius jautriausius žodžius, kurie buvo skirti pagerbti princą Philipą.
Elizabeth II kalėdinis sveikinimas
Elizabeth II kalėdinis sveikinimas / „Scanpix“ nuotr.

Šių metų kreipimasis paskelbtas pirmąją Kalėdų dieną, po sunkių metų, kai mirė karalienės mylimas vyras princas Philipas.

Savo pirmąją kasmetinę Kalėdų žinutę po sutuoktinio mirties karalienė skyrė būtent jo atminimui. Monarchė savo vyrą apibūdino kaip „mylimąjį“ ir pridūrė, kad jo buvimą šventiniu laikotarpiu itin jausdavo.

„Kalėdos gali būti sunkios tiems, kurie prarado artimuosius. Šiais metais ypač gerai suprantu, kodėl“, – sakė Elizabeth II.

Karalienė velionį Edinburgo hercogą, savo vyrą, su kuriuo pragyveno 73 metus, pagerbė ne tik žodžiais, bet ir šalia pastatyta judviejų nuotrauka.

„Tas išdykęs, klausiantis mirktelėjimas pabaigoje buvo toks pat ryškus, kaip ir tada, kai pirmą kartą pažvelgiau į jį, tačiau gyvenimas susideda ne tik iš pirmųjų susitikimų, bet ir galutinių išsiskyrimų“, – kalbėjo Elizabeth II.

„Kad ir kaip aš bei mano šeima jo pasiilgstame, žinau, kad jis norėtų, jog džiaugtumėmės Kalėdomis“, – sakė karalienė, prisimindama vyro gebėjimą iš bet kokios situacijos išspausti linksmybes.

Karalienės Elizabeth II kalėdinės kalbos nuotrauka paviešinta jau prieš didžiąsias metų šventes. Ketvirtadienį paskelbtoje kalbos nuotraukoje daugelis pastebėjo, kaip 95-erių Didžiosios Britanijos karalienė subtiliai pagerbė savo vyro atminimą.

„Scanpix“ nuotr./Elizabeth II ir princas Philipas Kalėdų dieną 2017 m.
„Scanpix“ nuotr./Elizabeth II ir princas Philipas Kalėdų dieną 2017 m.

Kalbos metu karalienė vilkėjo raudoną suknelę ir pasipuošė perlų vėriniu bei prie jo derančiais auskarais. Tačiau svarbiausias akcentas – safyro melsva sagė, kurią ji nešiojo per savo ir princo Philipo medaus mėnesį 1947 metais.

Tą pačią sagę karalienė nešiojo ir 2007 metais, švęsdama deimantines poros vestuvių metines.

Dar viena svarbi detalė – jau minėta jos ir princuo Philipo nuotrauka. Paprastai per savo kalbą karalienė ant stalo sudėdavo daugybę asmeninių šeimos nuotraukų, tačiau šiais metais nuotrauka su mylėtu vyru yra vienintelė.

Kalėdinė transliacija, įrašyta Vindzoro pilyje, buvo svarbiausias karalienės pasirodymas nuo rudens, kai dėl sveikatos problemų jai teko pasitraukti iš daugybės renginių.

„Scanpix“ nuotr./Karalienės Elizabeth II su princu Philipu
„Scanpix“ nuotr./Karalienės Elizabeth II su princu Philipu

Kalba buvo nufilmuota Vindzoro pilyje esančiame kambaryje, kur buvo daryti oficialūs princesės Eugenie ir Jacko Brooksbanko vestuvių portretai.

Karalienės kalbos stebėjimas Kalėdų dieną yra šventinė tradicija, kurios laikosi daugybė šeimų visame pasaulyje.

Regis, ši tradicija išties atlaikė laiko išbandymą.

Karalienės Elizabeth II tėvas karalius George'as VI Kalėdų kreipimosi tradiciją pradėjo dar 1932 metais, kalbėdamas per radiją. Pati Elizabeth II pirmąjį kalėdinį kreipimąsi pasakė per radiją 1952 metais, o per televiziją – 1957 metais, būdama 26-erių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius