-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėžiu sergantis karalius Karolis III prakalbo apie Kate Middleton užklupusią tą pačią ligą

Kovo 22-osios vakarą pasaulį sukrėtė skaudi naujiena – Velso princesė Kate Middleton serga vėžiu. Apie jos ligą prakalbo ir karalius Karolis III.
Charlesas III, Camilla, Velso princesė Catherine
Charlesas III, Camilla, Velso princesė Catherine / Vida Press nuotr.

Bekingemo rūmų atstovas spaudai sakė, kad karalius Karolis III „didžiuojasi Catherine už jos drąsą kalbėti taip, kaip ji kalbėjo“.

Karalius Karolis III ir princesė Kate sausio mėnesį buvo hospitalizuoti Londono klinikoje. Kaip teigiama, monarchas „per pastarąsias savaites palaikė artimiausią ryšį su savo mylima marčia“.

Ir karalius Karolis III, ir karalienė Camilla „ir toliau siūlys savo meilę ir paramą visai šeimai šiuo sunkiu metu“.

Pats karalius taip pat kovoja su vėžiu. Sausio viduryje Jo Didenybė atsigulė į ligoninę dėl prostatos – tada iškart pabrėžta, kad liaukos padidėjimas gerybinis. „Kaip ir tūkstančiams vyrų kasmet, karaliui bus atlikta gydomoji procedūra. Viešieji renginiai bus atidėti, kol Jo Didenybė pailsės ir atsigaus“, – skelbta rūmų pareiškime. O vasario penktąją jį papildė naujas – gydydami minėtą negalią medikai aptiko rimtesnę bėdą. „Ligoninėje atlikus procedūrą dėl gerybinio prostatos padidėjimo, pastebėtas rūpestį keliantis dalykas. Vėlesni diagnostiniai tyrimai atskleidė vėžį“, – sausai formulavo atstovai spaudai.

Žmonės.lt primena, kad Velso princesė penktadienį pasidalijo vaizdo įrašu, kurį paskelbė Kensingtono rūmai. Jame Kate kreipiasi į visuomenę atskleisdama, kad jai buvo diagnozuotas vėžys. Tai buvo atrasta per jos pilvo operaciją sausį.

K.Middleton pasakoja, kad iš pradžių buvo manyta, kad tai nėra vėžys, tačiau padarius tyrimus paaiškėjo tiesa.

„Sausio mėn. Londone man buvo atlikta didelė pilvo operacija ir tuo metu buvo manoma, kad mano būklė nėra vėžinė. Operacija buvo sėkminga. Tačiau po operacijos atlikus tyrimus buvo nustatytas vėžys. Mano medikų komanda man patarė atlikti profilaktinį chemoterapijos kursą ir šiuo metu esu pradiniame šio gydymo etape“, – sako Velso princesė.

Ji teigia, kad sužinojus apie ligą, ištiko šokas. O sunkiausia viską buvo paaiškinti vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius