Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kate Middleton debiutavo kaip Velso princesė: iškilmingą vakarą – reikšmingi papuošalai

Antradienį Bakingamo rūmuose surengtas valstybinis banketas – taip britų karališkoji šeima pasveikino valstybinio vizito į Jungtinę Karalystę atvykusį PAR prezidentą Cyrilą Ramaphosą. Iškilmingo vakaro metu Kate Middleton debiutavo kaip Velso princesė, kuri šia proga pirmąkart po trejų metų pertraukos pasipuošė ypatinga tiara. Ji anksčiau priklausė princesei Dianai.
Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose
Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

PAR vadovo Cyrilo Ramaphosos valstybinis vizitas – pirmasis per karaliaus Karolio III valdymo laikotarpį. Jis įvyko po trijų metų pertraukos, mat anksčiau jie buvo sustoję dėl Covid-19 pandemijos. Paskutinį kartą – 2019 -aisiais – į Jungtinę Karalystę vizito buvo atvykęs tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Prezidento vizito metu svarbų vaidmenį atliko Velso princas Williamas ir Velso princesė Kate – lapkričio 22-ąją pora karaliaus vardu viešbutyje „Corinthia“ pasveikino C.Ramaphosą, o vėliau kartu su Karoliu III ir karaliene Kamila dalyvavo karietų eisenoje į Bakingamo rūmus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose

Nors Velso princese Kate Middleton tapo rugsėjo pradžioje, mirus karalienei Elžbietai II, jos debiutas įvyko tik antradienio vakarą vykusio valstybinio banketo metu.

Velso princesė pasirinko elegantišką baltą Jenny Packham suknelę ir reikšmingus aksesuarus: auskarus, anksčiau priklausiusius princesei Dianai ir apyrankę iš karalienės Elžbietos II papuošalų dėžutės ir kitais karališkosios šeimos simboliais.

Iškilmingam vakarui Bakingamo rūmuose ji pasipuošė tokioms progoms skirtu papuošalu – tiara, kurią labai mėgo princesė Diana.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valstybinis banketas Bakingamo rūmuose

Pasak „Court Jeweller“, „Lover's Knot“ diademai su perlais ir deimantais yra daugiau nei šimtas metų. Jį karalienė Marija 1913 arba 1914 m. užsakė pas juvelyrą Garrardą. Tai diademos, priklausiusios Marijos močiutei, Kembridžo kunigaikštienei Heseno princesei Augustai, kopija. Paskutinį kartą „Lover's Knot“ tiarą Kate dėvėjo 2019 m. gruodį.

Vizito proga karalienė Kamila taip pat pasipuošė safyrų ir deimantų tiara, kurią Elžbietai II dėvėjo 2015 m., Kinijos prezidento Xi Jinpingo valstybinio vizito metu. Prie galvos papuošalo ji priderino mėlyną suknelę.

Tuo tarpu princas Williamas savo kostiumą papuošė trimis miniatiūriniais medaliais, skirtais paminėti tris karalienės Elžbietos II valdymo jubiliejus, kuriuose jis dalyvavo – auksinį 2002 m., deimantinį 2012 m. ir platininį 2022 m.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius