Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kipre stačiatikiai protestavo prieš „šėtonišką“ šalies atstovės „Eurovizijoje“ dainą

Tuzinai stačiatikių ir dvasininkų surengė protestą prieš Kipro atstovės „Eurovizijoje“ dainą. Rankose laikydami medinius kryžius, šventųjų ikonas ir plakatus, kuriuose skelbia apie Kipro meilę Kristui, protestuotojai teigė, kad Elenos Tsagrinou daina – įžūlus kvietimas garbinti velnią, rašo „Euro News“.
Protestas prieš Kipro atstovės „Eurovizijoje“ dainą
Protestas prieš Kipro atstovės „Eurovizijoje“ dainą / „Scanpix“, Luko Balandžio nuotr.

Tiek Kipro transliuotojas RIK, tiek atlikėja teigia, kad kritikai ne taip interpretavo protestus išprovokavusios dainos žodžius. Iš tikrųjų kūrinyje apdainuojami neapykantos kupini dviejų įsimylėjėlių santykiai.

Elena Tsagrinou antradienį dainą „El Diablo“ atliko pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje. Dainų konkurso gerbėjus ir komisija kūrinys sužavėjo – jis pateko į didįjį finalą gegužės 22 d. Tačiau trečiadienį į protestą susirinkę žmonės tikino, kad švęsti dėl to nereikėtų, mat „šėtonišku“ kūriniu buvo įžeistas Kipro stačiatikių tikėjimas.

„Ši daina neatstovauja Kipro. Ji negerbia šalies. Ji įžeidė Kiprą, išniekino Kiprą ir yra pavojinga, mano gerieji stačiatikiai, – proteste kalbėjo neįvardijamas dvasininkas. – Ji pavojinga mūsų vaikams, mūsų šeimoms. Nėra jokios galimybės, kad velnias kam nors gali padaryti ką nors gera.“

Kipro stačiatikių vadovai dar kovą kreipėsi į šalies transliuotoją, kad daina „El Diablo“ būtų pašalinta iš atrankos į „Euroviziją“ Roterdame. Tada buvo teigiama, kad kūrinys tyčiojasi iš Viduržemio jūros salos moralinių pagrindų, ragindama „atsiduoti velniui ir garbinti jį“.

Vietoje jos transliuotojams buvo siūloma į atranką įtraukti dainą, kuri „atspindi mūsų istoriją, kultūrą, tradicijas ir įsitikinimus“, rašoma „Euro News“.

Elenos Tsagrinou daina „El Diablo“:

VIDEO: Elena Tsagrinou - El Diablo - Music Video

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius