Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Pharrellas Williamsas gėdijasi savo dainos „Blurred Lines“?

Ne visi atlikėjai ir dainų autoriai didžiuojasi populiariausiais savo kūriniais. Pharrellas Williamsas – vienas jų. Žinomas dainininkas atskleidė jaučiantis gėdą dėl jį išgarsinusios dainos „Blurred Lines“ ir to, kad ji „pataikavo“ seksistinei kultūrai.
Kadras iš dainos „Blurred Lines“ vaizdo klipo
Kadras iš dainos „Blurred Lines“ vaizdo klipo / „YouTube“ nuotr.

Ph.Williamsas teigė iš pradžių nė nepagalvojęs, kad kai kuriems klausytojams šios dainos tekstas gali pasirodyti „skatinantis prievartavimus“. Vėliau dainininkas suprato, kad „yra vyrų, tokius pat žodžius sakančių siekdami pasinaudoti moterimis“.

Daina „Blurred Lines“ sukritikuota dėl to, jog joje kalbama apie lytinius santykius be abiejų pusių sutikimo. Pasirodžius šiems pranešimas, ją groti oficialiai uždrausta vieno Londono universiteto teritorijoje, iš eterio buvo pašalinta ir reklama, kurios fone ši daina skambėjo.

„Scanpix“/AP nuotr./Pharrellas Williamsas
„Scanpix“/AP nuotr./Pharrellas Williamsas

Žurnalui „GQ“ 46-erių Ph.Williamas sakė, kad jis „užaugo kitoje eroje“ ir kad kai kurie tais laikais normaliais laikyti dalykai šiandien būtų sutikti visiškai priešingai. Kaip pavyzdį jis pateikė reklamas, kuriose moterys yra vaizduojamos kaip objektai, ir panašaus turinio dainas.

„Dėl kai kurių šitų dalykų jaučiu gėdą. Prireikė labai daug laiko ir brandos, kad tai suprasčiau“, – prisipažino žinomas atlikėjas.

Ph.Williamsas pridūrė, kad kūrinys „Blurred Lines“ padėjo esminį tašką jo karjeroje, nors iš pradžių jis nesuprato, kodėl dainą kai kurie taip išpeikė.

VIDEO: Robin Thicke – „Blurred Lines“

„Blurred Lines“ – jo ir kito skandalingai pagarsėjusio dainininko Robino Thicke’o bendras kūrinys. Jame yra tokios eilutės: „Žinau, kad to nori“ ir „Tikriausiai nori elgtis nepadoriai“. Pats atlikėjas teigė girdėjęs, kaip dainą dainuoja linksmai nusiteikusios moterys, jis yra gavęs ne vieną ją giriančią žinutę, rašo Bbc.com.

„Kodėl ji skatina prievartavimus? – mąstė Ph.Williamsas ir tada prisiminė, kad kai kurie vyrai taip šneka siekdami pasinaudoti moterimis. – Nesvarbu, kad aš taip nesielgiu. Ar apie tai negalvoju. Svarbiausia yra tai, kaip ši daina paveikia moteris. (…) Suvokiau, kad mūsų šalyje vyrauja šovinizmas. Mane šokiravo tai, kad mano dainos tai atspindi.“

„Blurred Lines“ Jungtinės Karalystės muzikos topų viršuje praleido penkias savaites. Vos tik ji pasirodė ir atsirado pirmieji ją sukritikavusieji, Ph.Williamsas savo kūrinį, žinoma, gynė.

„Peržvelgus visą dainą, joje dainuojama apie gerą mergaitę ir tai, kad net geros mergaitės nori daryti dalykus, ir štai kur panaikinamos tos ribos. Ji tai atskleidžia per šokį, nes ji gera mergaitė. Žmonės, kuriuos ši daina žeidžia, tik nori būti pikti ir aš jų nuomonę priimu“, – 2014-aisiais interviu „Pitchfork“ sakė jis.

Dėl dainos Ph.Williamsas turėjo ir daugiau nemalonumų. Legendinio atlikėjo Marvino Gaye’aus šeima tikino, kad „Blurred Lines“ yra jo 1977-ųjų hito „Got to Give It Up“ kopija. Atlikėjui teismas liepė artimiesiems atlyginti žalą – sumokėti 5 mln. dolerių (maždaug 4,48 mln. eurų).

VIDEO: Got To Give lt Up - Marvin Gaye

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius