Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Los Andželo paplūdimyje – paskutinis žingsnis iki „Oskarų“: triumfavo „Viskas iškart ir visur“

Absurdiška mokslinės fantastikos komedija „Viskas iškart ir visur“ (Everything Everywhere All at Once) šeštadienį buvo paskelbta geriausiu meniniu filmu nepriklausomų kino kūrėjų apdovanojimų „Spirit Awards“ ceremonijoje.
„Spirit Awards“ apdovanojimai
„Spirit Awards“ apdovanojimai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinas Apdovanojimas

„Spirit Awards“ yra tarp paskutinių Holivudo ceremonijų prieš kitą savaitgalį įvyksiančias „Oskarų“ dalybas.

„Viskas iškart ir visur“, pastatytas už maždaug 25 mln. dolerių (23,5 mln. eurų), tapęs populiariausiu nepriklausomos studijos A24 filmu ir visame pasaulyje kūrėjams uždirbęs per 100 mln. dolerių, laimėjo visose septyniose kategorijose, kuriose buvo nominuotas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Spirit Awards“ apdovanojimai
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Spirit Awards“ apdovanojimai

„To per daug. Mums labai pasisekė!“ – sakė vienas juostos režisierių Danielis Scheinertas, atsiimdamas paskutinį vakaro apdovanojimą.

Filmo žvaigždė Michelle Yeoh pelnė geriausio pagrindinio aktoriaus apdovanojimą, o Stephanie Hsu – geriausio debiutanto apdovanojimą.

Šiemet pirmą kartą „Spirit Awards“ aktorių kategorijos buvo neutralios lyties atžvilgiu.

„Michelle, tu įveikei būrį vyrų!“ – užkulisiuose įrengtame spaudos centre šaukė juostoje taip pat vaidinanti Jamie Lee Curtis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Spirit Awards“ apdovanojimai
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Spirit Awards“ apdovanojimai

J.L.Curtis yra vienintelė nelaimėjusi filmo žvaigždė – geriausio antraplanio aktoriaus kategorijoje ji nusileido šiame projekte taip pat dirbusiam Ke Huy Quanui.

D.Scheinertas ir Danielis Kwanas laimėjo geriausio režisieriaus ir geriausio scenarijaus kategorijose, be to, filmas buvo apdovanotas už geriausią montažą.

„Viskas iškart ir visur“ pasakoja apie kinų kilmės amerikiečių šeimą, kuriai atliekamas mokesčių auditas ir kuriai tenka kovoti su po skirtingas visatas klajojančia piktadare.

Nors kai kurie žinovai prognozavo, kad „Viskas iškart ir visur“ bus pernelyg keistas pagrindinės srovės auditorijai ir apdovanojimų skirstytojams, filmas taip pat turi daugiausiai „Oskarų“ nominacijų – 11.

Tarp filmų, šeštadienį galėjusių sustiprinti savo pozicijas prieš „Oskarų“ įteikimo ceremoniją, yra geriausia dokumentine juosta pripažinta „All the Beauty and the Bloodshed“, geriausiu pirmuoju meniniu filmu paskelbtas „Aftersun“ ir už geriausią kinematografiją apdovanotas „Tar“.

„Moterys kalba“ (Women Talking) gavo iš anksto paskelbtą Roberto Altmano apdovanojimą režisieriui, aktorių atrankos direktoriui ir aktorių komandai.

„Spirit Awards“ buvo išdalyti didžiulėje palapinėje Los Andželo Santa Monikos paplūdimyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius