-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė kino žvaigždė Gina Lollobrigida

Mirė viena didžiausių šeštojo dešimtmečio Europos kino žvaigždžių, aktorė Gina Lollobrigida.
Gina Lollobrigida ir Jeanas-Paulis Belmondo
Gina Lollobrigida ir Jeanas-Paulis Belmondo / Scanpix ir Vida Press nuotr.
Temos: 1 Mirtis

Žinią apie kino legendos mirtį pranešė Italijos naujienų agentūra „Ansa“. Aktorei buvo 95 metai.

Kino legendos gedi visa Italija. Italijos kultūros ministras Gennaro Sangiuliano socialiniuose tinkluose rašė, kad šalis neteko tikros kino ikonos.

„Atsisveikiname su didžiojo ekrano diva“, – „Twitter“ paskyroje rašė G.Sangiuliano.

Vida Press nuotr./ Gina Lollobrigida
Vida Press nuotr./ Gina Lollobrigida

G.Lollobrigida buvo viena iš paskutiniųjų išlikusių kino aukso amžiaus epochos ikonų, lyginta su Marilyn Monroe. Aktorė vadinta „gražiausia pasaulio moterimi“.

Kaip rašo „New York Times“, G.Lollobrigida amerikiečių spaudoje dažniau buvo vadinama tiesiog sekso simboliu nei rimta aktore. Vis dėlto už savo aktorinius gabumus ji buvo nominuota BAFTA apdovanojimui kaip geriausia užsienio aktorė. Tokį įvertinimą jai pelnė vaidmuo 1953 metais pasirodžiusiame filme „Pane, Amore e Fantasia“.

Per savo karjerą G.Lollobrigida vaidino kartu su ryškiausiomis pasaulio žvaigždėmis – Humphrey Bogartu, Franku Sinatra, Roku Hudsonu ir Errolu Flynnu.

Vida Press nuotr./ Gina Lollobrigida
Vida Press nuotr./ Gina Lollobrigida

Aktorės karjeroje – ne vienas kultiniu tapęs filmas. Ji vaidino tokiose juostose kaip „Crossed Swords“, „Hunchback of Notre Dame“ ir „Beautiful But Dangerous“.

Septintajame dešimtmetyje G.Lollobrigidos žvaigždė kiek prislopo, tad aktorė pasuko į fotografiją ir politiką. Pirmąją fotografijų knygą „Italia Mia“ ji išleido 1973 metais.

„Scanpix“ nuotr./Gina Lollobrigida
„Scanpix“ nuotr./Gina Lollobrigida

Luigina Lollobrigida gimė 1927-ųjų liepos 4 dieną. Baldų gamintojo dukra Gina Romos dailės akademijoje studijavo skulptūros meną. Visgi netikėtai jos kelias pasisuko į aktorystę. Merginą pastebėjo talentų vadybininkas, pasiūlęs sudalyvauti atrankoje į Cinecitta – tuo metu didžiausią kino studiją Europoje, vadintą itališkuoju Holivudu.

Tiesa, tąkart G.Lollobrigida pasiūlymo bandė atisakyti. „Atsisakiau, kai man siūlė pirmąjį vaidmenį. Jie sakė, kad sumokės man tūkstantį lirų. O aš jiems, manydama, kad tai viską sustabdys, pasakiau, kad mano kaina yra milijonas lirų. Bet jie sutiko!“ – yra pasakojusi kino legenda.

„Scanpix“ nuotr./Gina Lollobrigida Vienos operos baliuje (2012 m.)
„Scanpix“ nuotr./Gina Lollobrigida Vienos operos baliuje (2012 m.)

Aktorės karjerą pradėjusi Gina Lollobrigida 1947 m. dalyvavo grožio konkurse „Mis Italija“, kuriame užėmė trečiąją vietą.

Netrukus po to aktorė ištekėjo už slovėnų gydytojo Milko Skofico, su kuriuo susilaukė vienintelio sūnaus Milko. Pora išsiskyrė 1971-aisiais, santuokoje pragyvenę 20 metų.

Nuo 1984 iki 2006 metų aktorė puoselėjo jausmus 45 metų ispanų verslininkui Javierui Rigau y Rafolsui. Su juo 2006 metais norėjo susituokti, tačiau vos paskelbusi apie tokius planus, greitai pranešė apie skyrybas – teigiama, kad santykiai neatlaikė per didelio spaudos dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius