Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė legendinė JAV televizijos laidų vedėja Barbara Walters

Mirė JAV televizijos legenda Barbara Walters. Amerikos žurnalistikos novatore vadinamai laidų vedėjai buvo 93-eji.
Barbara Walters
Barbara Walters / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mirtis

Kaip praneša CNN, B.Walters mirė penktadienį. Apie netektį pranešė jos atstovė.

„Barbara Walters ramiai mirė savo namuose, apsupta artimųjų. Ji nugyveno savo gyvenimą dėl nieko nesigailėdama. Ji buvo ne tik žurnalistė, bet ir įkvėpimas visoms moterims“, – CNN pranešime sakė B.Walters atstovė spaudai Cindi Berger.

B.Walters buvo pirmoji moteris vakaro žinių laidų vedėja Jungtinėse Amerikos Valstijose. Iki jos karjeros pradžios televizijos eteryje dirbdavo tik vyrai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Barbara Walters
AFP/„Scanpix“ nuotr./Barbara Walters

B.Walters savo karjerą pradėjo nacionaliniame eteryje 1961 metais. Tuomet ji debiutavo kaip NBC laidos „Today“ reporterė, rašytoja ir komisijos narė, o 1974 m. tapo viena iš laidos vedėjų.

1976 metais B.Walters prisijungė prie „ABC News“ ir tapo pirmąja vakaro žinių laidos vedėja moterimi. Po trejų metų ji tapo viena iš laidos „20/20“ vedėjų, o 1997 m. pradėjo vesti laidą „The View“.

Bendrovės „The Walt Disney Company“, valdančios kanalą „ABC News“, generalinis direktorius Bobas Igeris teigė, kad per savo karjerą B.Walters stipriai pakeitė žurnalistiką.

„Barbara buvo tikra legenda. Ji buvo ne tik moterų žurnalistikos, bet ir pačios žurnalistikos pradininkė. Ji buvo unikali reporterė, parengusi daug reikšmingų mūsų laikų interviu – ji kalbino nuo valstybių vadovų iki ryškiausių žvaigždžių ir sporto ikonų. Daugiau nei tris dešimtmečius turėjau garbę Barbarą vadinti kolege, bet dar svarbiau, kad galėjau ją vadinti brangia drauge. Jos mums visiems trūks“, – rašoma penktadienį paskelbtame B.Igerio pareiškime.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Barbara Walters ir Oprah Winfrey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Barbara Walters ir Oprah Winfrey

B.Walters gedi ir televizijos žvaigždė Oprah Winfrey, dėkojusi legendinei žurnalistei už jai ir visoms moterims nutiestą kelią į televiziją.

„Be Barbaros Walters nebūtų buvę nei manęs, nei jokios kitos moters, kurią matote vakarinėse, rytinėse ir kasdienėse žiniose. Ji iš tiesų buvo novatorė. Pirmosios televizijos atrankos metu bandžiau mėgdžioti ją. Esu dėkinga už tokį didelį ir puikų pavyzdį. Dėkinga, kad galėjau ją pažinti. Dėkinga, kad sekiau jos pėdomis.“

Skaičiuojama, kad per savo karjerą B.Walters yra gavusi 12 JAV televizijos „Emy“ apdovanojimų. Iš televizijos eterio žurnalistė pasitraukė 2014 metais.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius